• 9.373.752 stemmen

Alternatieve titel: 10x10 Girl Rising

Geregisseerd door: Richard Robbins

Met onder meer: Cate Blanchett

Plot Girl Rising

"One Girl with Courage is a Revolution"

Deze documentaire vertelt het verhaal van negen meisjes uit verschillende delen van de wereld die te maken krijgen met gearrangeerde huwelijken, kinderarbeid en ander onrecht. Ondanks deze hindernissen blijven deze dappere meisjes hoop houden en zijn ze een inspiratiebron. Door scholing breken ze barrières en zorgen ze voor verandering.

Narrator - Haiti (stemrol)

Narrator - India (stemrol)

Narrator - Sierra Leone (stemrol)

Narrator - Afghanistan (stemrol)

Narrator - Peru (stemrol)

Narrator (stemrol)

Narrator - Ethiopia (stemrol)

Narrator - Nepal (stemrol)

Officer Mansoor

Narrator (stemrol)

avatar van Katharina

Katharina

Heel interessante en mooi gemaakte documentaire! Ik ben niet dol op docu's, maar deze was heel boeiend en inspirerend.

avatar van SPT

SPT

Het verhaal is prachtig, de uitwerking was af en toe wat minder vond ik. Omdat sommige meisjes en vrouwen niet in beeld durfden werd hun tekst opgelezen, wat wellicht onvermijdelijk was maar toch niet zo'n succes, en zo monotoon had het zeker niet gehoeven.

Ik heb toch maar een ruime voldoende gegeven, want ik leefde aan het einde van de film zodanig met ze mee dat ik op het punt stond ook maar wat geld te geven (de film is onderdeel van een wervingscampagne).

avatar van jackys

jackys

mooi , maar soms lijkt het of ze een beetje acteren hoewel dit echt gebeurde verhalen zijn, maar mooie boodschap , helaas niet altijd mogelijk te verwezenlijken.

avatar van royals

royals

Eén van mijn favoriete documentaires. Heel inspirerend. Misschien nu nog een 'Boy Rising'?. Maar ik sta volledig achter de boodschap van deze film, girl powerrrrrrrrrrr.

avatar van mrklm

mrklm

Negen meisjes uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika, voor wie onderwijs bepaald geen zekerheid is, schreven hun persoonlijke verhaal op. De makers van deze compilatie koppelden ieder meisje aan een regisseur met wie ze samenwerkten om dat te verfilmen. Sommige verhalen zijn schrijnend, anderen zijn hoopvol, maar wat deze meiden gemeen hebben is hun optimisme over hun eigen toekomst en hun rotsvaste geloof in het belang van formele scholing. Het acteerwerk is hier en daar amateuristisch, maar de verhalen hebben vaak een aangename, originele visuele stijl. Ieder verhaal heeft een andere, aansprekende verteller en het stemmenwerk is over de gehele linie overtuigend. Vooral Liam Neeson maakt indruk in de verbindende segmenten, al komt dat mede doordat hij de afzonderlijke verhalen in een wereldwijde, sociaal-maatschapplijke context plaatst. Een niet te missen pleidooi voor onderwijs voor alle meisjes, waar dan ook.