Battledogs (2013)
Genre: Horror / Sciencefiction
Geregisseerd door: Alexander Yellen
Met onder meer: Dennis Haysbert, Ernie Hudson en Kate Vernon
Plot Battledogs
Een jonge natuurfotografe komt aan op de luchthaven van New York. Ze is geïnfecteerd met het uiterst besmettelijke "lupine virus", waardoor ze plots in een weerwolf verandert. Er breekt paniek uit en al snel blijkt dat haar slachtoffers ook in weerwolven veranderen. Het leger plaatst alle besmette burgers in quarantaine, terwijl enkele specialisten op zoek gaan naar een vaccin.
Major Brian Hoffman
NYPD Officer
Soldier / SWAT / Passenger / Protester
Arguing Man
TheThirdMark
Een ware verbazing. De film eigenlijk alleen maar gehaald ivm de trailer en het gebrek aan andere films.
En wat schetst de verbazing: het is gewoon echt een leuke film.
chivado
Wat een belabberde film. verhaal was redelijk, maar het acteren en de special effects waren zeer slecht.
na 10 min film uitgezet.
TheThirdMark
na 10 min film uitgezet.
Als je maar 10minuten gekeken hebt, hoe weet je dan of het verhaal redelijk was?
jipt
Vermakelijke ongein van The Asylum en een vernieuwing binnen het weerwolf genre. Leuke cast ook. net geen 3,5* dus een dikke 3*
dielemandirk
Gewoon en B-film, ondanks vele bekende gezichten, jammer want er had meer in kunnen zitten!
Ik heb hem niet uitgekeken omdat ik hem echt slecht vond, maar ik weet dat dit een soort stijl van filmen is, dat daar een afzetmarkt voor is ( de laatste maanden gezien? veel weerwolf dit, weerwolf dat enz...) dit is gewoon rap in elkaar geflanst om toch nog even snel te verdienen (dat dachten ze toch) nu er nog vraag achter was.
En jawel, de bijters zijn in trek op het moment...!
Vascago
Verbazingwekkend goed voor een film van The Asylum. Acteerwerk was heel aardig en de special effects een stuk beter dan normaal. Ook het verhaal zat voor een keer aardig in elkaar.
duffs
geen hoogvlieger en de special effects zijn ook niet super maar hij kan er mee door mooie hoofdrolspeelster er wordt best aardig geacteerd er zit wat actie in en een redelijk verhaaltje vermakelijke onzin niks meer niks minder vind het altijs jammer dat het nooit echt lukt een goeie weerwolf te maken deze film heeft waarschijnlijk niet het buged al zien ze er hier nog wel aardig uit maar in films als underworld en twilght is het ook niks vond ze alleen in van helsing wel mooi gemaakt eigenlijk maargoed ik dwaal af dit was een leuk maar verder nietszegget filmpie 5 je
jippie2010
Typische Asylum-productie. Dat moet je ook verwachten, niets meer en niets minder.
Een gejat concept, dramatische SFX, op B-film niveau leuk uitgewerkt, en stiekem toch aardig om naar te kijken. *2.0
Noodless
Vermakelijke Asylum-productie die best aardig voor de dag komt.
De special effects vallen reuze mee gezien de andere filmprenten van Asylum en het acteerwerk is behoorlijk. Het verhaaltje stelt niet veel voor wat natuurlijk te verwachten valt. Het is allemaal geinige onzin en dit werkt best wel leuk. 5/10
ipman-99
"Quarantine Do Not Enter." ...
" !!!
Vermakelijke film van The Asylum studio
!!! Zoals de meeste hier wel al weten, ben ik algemene
filmliefhebber/verzamelaar van ieder land en ieder genre !
Deze werkjes passeren ook regelmatig in mijn Dvd recorder ..., en ook al weet ik dat ik dikwijls bij dit
soort genre films niet met de beste effecten te maken krijg; kan ik er telkens toch heerlijk van genieten !
Ik kan evenveel genieten van b.v "Sand Sharks" en "Deep Blue Sea"
!
Deze "Battledogs" kende een heerlijke vaart en gewoon 'redelijke' computer getrukeerde effecten.
Het bloedvergieten viel mee en de creaturen zaaiden dood en vernieling.
De cast kende enkele bekende namen zoals ondermeer Dennis Haysbert ("24") !!!
Heerlijk van genoten ..., omdat ik op voorhand wist wat op mijn scherm getoverd werd
!
jippie2010
Hmm, effects zijn voor deze tijd om te huilen..
Dat hoort ook zo... bij Asylum...
APPEL68
Oef, hoe kom ik zuks te weten?
Ik kijk doorgaans hier ff of het wat is en dan ga ik kijken als de commentaren me aanstaan, maar type, fabrikant etc ben ik niet thuis in
jippie2010
Oef, hoe kom ik zuks te weten?
Ik doorgaans ook niet hoor... maar Asylum staat bekend om het jatten van een bekend plot, om vervolgens er een eigen draai te aan te geven, waarbij er weinig geïnvesteerd wordt in SFX. Het is meer een cult-dingetje geworden. Zo hebben ze ook een versie van Transformers en Hansel & Grettel gemaakt. Het is voor de liefhebber
jippie2010
Nee deze niet... tenminste niet dat ik weet... niet alles van hun is een mockbuster inderdaad.
jippie2010
Hier heb je een lijst van alle mockbusters die ze hebben gemaakt, en hier is de complete lijst te vinden.
filmfan1967
Ik heb me wel vermaakt met deze Asylum/Syfy-film. Redelijk onderhoudend verhaal, mooie locaties voor een B-film, leuk om de president uit "24" (Dennis Haysbert) in een badguy rol te zien, alleen snap ik niet zo goed waarom de scenarioschrijver de hoofdpersone Donna Voorhees (Ariana Richards) uiteindelijk laat sterven en de hoofdpersoon een happy end (?) laat beleven met de minder interessante arts.
De CGI was niet voortreffelijk, maar ook weer niet zo slecht als in "Return of the Killer Shrews" (hier zijn ze de schaduw op de grond tenminste niet vergeten).
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
The Asylum wordt eindelijk volwassen.
De dialogen en personages zijn nog even oninteressant als in de rest van hun films, maar zeker op het gebied van productie-waarde en verhaal is dit een hele verbetering ten opzichte van hun meeste andere films. Toegegeven: niet alles in het verhaal is even intelligent, maar de film is afwisselend en de finale in New York is echt de moeite waard. Sowieso al een hele verbetering: dit soort films wordt meestal opgenomen in Brits Colombia en om hier dan eindelijk het échte werk te zien is prettig. Camerawerk en make-up effecten zijn in orde, special effects hadden uiteraard beter gekund maar is voor dit soort films meer dan voldoende.
Verrassend goed.
Boeikens
Het gebeurt zelden maar The Asylum doet het hier nog niet zo slecht.
Uiteraard is de CGI en FX, alhoewel verbeterd, weer aan de mindere kant en vooral die wolfachtigen zagen er nu echt nier uit
Bovenstaande eens door de vingers gezien valt het verder eigenlijk wel nog mee. Er is zowaar een redelijk verhaaltje met de nodige actie en tempo, wat gore en de B-acteurs doen het ook nog niet eens zo slecht. De uitwerking in zijn geheel valt ook nog mee, het oogt allemaal wat vloeiender dan het meestal het geval is.
Goed, het blijft een mindere B-meuk maar voor een The Asylum zeker nog niet zo slecht.
ChaeLynn
Op zich voor 1 keer kijken is hij leuk... Persoonlijk hou ik meer van films waar ik me in kan leven in de personages (wat ze ook zijn) en dat kan ik bij deze film niet.
xxERWINxx
Redelijke film, zitten soms wel gore stukjes tussen en genoeg actie.
De beesten zijn ook goed gemaakt en al met al viel me deze niet tegen, keer wat anders!
De personages worden niet voorgesteld, de film begint eigenlijk direct.
joolstein
Oké het is dan niet echt één van de mockbusters die The Aslum al vele jaren maakt. Het is meer een reguliere monsterfilm en werd gemaakt voor het SyFy-tv-kanaal maar het is nog steeds niet zo goed. De film ziet af van veel van de bekende elementen over weerwolven. Zo zijn bijvoorbeeld de volle maan en zilveren kogels niet nodig. Ook verspreiden de weerwolfbeten zich meer als een zombie-infectie. Helaas zijn de weerwolfeffecten goedkope digitale effecten en zien er vaak armoedig uit. De vliegtuigen van de luchtmacht daartegen zagen er niet eens heel slecht uit! De film heeft ook een betere cast line-up dan gebruikelijk Er is Ariana Richards, ooit het schattige meisje in Jurassic Park (1993), nu als Donna Voorhees, (mmm, waar heb ik die achternaam eerder gehoord?) de patiënt nul van het lupinevirus.(in haar laatste rol ze stopte hierna met acteren) Ook is e Ghostbuster Ernie Hudson in een kleine rol als hoofd van de beveiliging en Dennis Haysbert, bekend als de president uit "24". Echter al deze ietsepietsie kleine positievere voordelen maken het helaas geen betere film. Afgezien dan dat er weerwolven rondlopen was dit niet veel meer dan een simpele actie-rampenfilm.
teigertje
- 2076 stemmen
Een B film productie maar een aardige aktie horror film.
Met een aantal beroemde acteurs van vroeger zoals Graig Sheffer en Ernie Hudson.
Die hier helaas niet tot hun recht komen.
Aardig en leuk is te bekijken voor een keer.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Forbidden World
Sciencefiction / Horror, 1982