• 9.375.496 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Alexander Yellen

Met onder meer: Dennis Haysbert, Ernie Hudson en Kate Vernon

Plot Battledogs

Een jonge natuurfotografe komt aan op de luchthaven van New York. Ze is geïnfecteerd met het uiterst besmettelijke "lupine virus", waardoor ze plots in een weerwolf verandert. Er breekt paniek uit en al snel blijkt dat haar slachtoffers ook in weerwolven veranderen. Het leger plaatst alle besmette burgers in quarantaine, terwijl enkele specialisten op zoek gaan naar een vaccin.

Major Brian Hoffman

Soldier / SWAT / Passenger / Protester

Arguing Man

avatar van jippie2010

jippie2010

Typische Asylum-productie. Dat moet je ook verwachten, niets meer en niets minder.

Een gejat concept, dramatische SFX, op B-film niveau leuk uitgewerkt, en stiekem toch aardig om naar te kijken. *2.0

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Ik heb me wel vermaakt met deze Asylum/Syfy-film. Redelijk onderhoudend verhaal, mooie locaties voor een B-film, leuk om de president uit "24" (Dennis Haysbert) in een badguy rol te zien, alleen snap ik niet zo goed waarom de scenarioschrijver de hoofdpersone Donna Voorhees (Ariana Richards) uiteindelijk laat sterven en de hoofdpersoon een happy end (?) laat beleven met de minder interessante arts.
De CGI was niet voortreffelijk, maar ook weer niet zo slecht als in "Return of the Killer Shrews" (hier zijn ze de schaduw op de grond tenminste niet vergeten).

avatar van joolstein

joolstein

Oké het is dan niet echt één van de mockbusters die The Aslum al vele jaren maakt. Het is meer een reguliere monsterfilm en werd gemaakt voor het SyFy-tv-kanaal maar het is nog steeds niet zo goed. De film ziet af van veel van de bekende elementen over weerwolven. Zo zijn bijvoorbeeld de volle maan en zilveren kogels niet nodig. Ook verspreiden de weerwolfbeten zich meer als een zombie-infectie. Helaas zijn de weerwolfeffecten goedkope digitale effecten en zien er vaak armoedig uit. De vliegtuigen van de luchtmacht daartegen zagen er niet eens heel slecht uit! De film heeft ook een betere cast line-up dan gebruikelijk Er is Ariana Richards, ooit het schattige meisje in Jurassic Park (1993), nu als Donna Voorhees, (mmm, waar heb ik die achternaam eerder gehoord?) de patiënt nul van het lupinevirus.(in haar laatste rol ze stopte hierna met acteren) Ook is e Ghostbuster Ernie Hudson in een kleine rol als hoofd van de beveiliging en Dennis Haysbert, bekend als de president uit "24". Echter al deze ietsepietsie kleine positievere voordelen maken het helaas geen betere film. Afgezien dan dat er weerwolven rondlopen was dit niet veel meer dan een simpele actie-rampenfilm.