Genre: Actie / Misdaad
Verenigde Staten / Australië / Canada
Geregisseerd door: Brian Trenchard-Smith
Met onder meer: John Cusack, Thomas Jane en Zoe Ventoura
IMDb beoordeling: 4,4 (4.898)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Drive Hard
"This Heist is About to Go into Overdrive"
Simon Keller (John Cusack), een Amerikaanse dief, arriveert in een vreemd land waar hij op zoek gaat naar een chauffeur voor een vluchtauto. In plaats van iemand uit de onderwereld in te schakelen neem hij een rijles bij voormalig Formule 1-coureur Peter Roberts (Thomas Jane), die nu werkzaam is als rij-instructeur. Als Keller tijdens de les een bank berooft, heeft Roberts geen andere keus dan zijn rijtalent aan te spreken om uit handen te blijven van de politie en maffia.
Simon Keller
Granny
Gas Station Attendant
Grandpa
dwid
Dit lijkt me wel weer een vermakelijke prent, alhoewel het cijfer op Imdb (4,2) je aan het twijfelen brengt misschien... Denk dat het genre comedy ook wel toegevoegd mag worden
We gaan het zien...
xangadix
Forget it. Dit is flauwe meuk. Hoe ze Cusack en Jane hebben overgehaald zich hiervoor te lenen is me een raadsel.
dwid
Ok was enigzins vermakelijk, maar was wel behoorlijk slecht op allerelei vlakken. En comedy kan toegevoegd worden...
gauke
Een amusant bedoelde, maar werkelijk stompzinnige en belachelijke actiekomedie, die geen moment grappig was. Er was geen spoor van gevaar of spanning, plotwendingen waren niet voorhanden. Geweldscènes leken van een andere planeet te komen (ze pasten niet binnen het gebeuren). Enige vervelende probleempjes daargelaten wroette het verhaal maar wat voort. Thomas Jane en John Cusack deden hun best, maar konden deze klinkklare rotzooi onmogelijk redden.
Brabants
- 2048 stemmen
Verre van origineel verhaal is deze film die op tal van punten te wensen overlaat. Het valt met een paar steekwoorden het beste te omschrijven als generiek en repetitief als het aankomt op de actie die in deze film gegenereerd wordt. Wat mij wel opviel was de chemie tussen John Cusack en Thomas Jane. De interactie c.q. dialogen tussen de twee heren zijn echt goed en laten niets te wensen over. Deze gold coast roadmovie moet het hier dan ook voornamelijk van hebben en is het hiermee te summier om noemenswaardig te zijn.
fotzenbikkel
Alleen die trailer al ziet er tenen krullend amateuristisch uit... Ik laat deze ook maar even aan mij voorbij gaan.
Rickyman
Een matig actiefilmpje, beetje in de trant van Starsky en Hutch of Dukes of Hazzard.
De Peter Paul Muller look-alike als blonde krullenbol en Cusack vermomt met bril en pet beleven dolle avonturen met hun Mustang.
Ze doen het wel aardig en weten het weinig verheffende verhaaltje nog redelijk te vermaken.
Confusie
Wat een laag gemiddelde over toch een flink aantal stemmen.
Zal even de hoogste score neerzetten van de reageerders tot op heden.
Vond dit namelijk een uitermate sympathiek filmpje, het neemt nergens echt omineuze vormen aan.
Erg leuke wisselwerking tussen de twee hoofdrolspelers en met name Cusack zet gewoon een klasse spel neer en speelt ondanks alles best een toffe gast.
Immer sabbelend op z'n elektronica sigaret.
Vond ik wel een geinig detail.
Best een lekker luchtig wegkijkertje heur.
IceTigerGhost
Een soort luchtige roadmovie die steunt op een lachwekkend verhaal. Neen, dan moet de film het vooral hebben van John Cusack, die met veel flair zijn personage speelt. Samen met Thomas Jane vormt hij een nogal apart duo dat de vaart er (letterlijk en figuurlijk) in houdt. Al het randgebeuren zonder hen was volstrekt overbodig en het komische aspect kwam niet uit de verf.
ILDIB
Tsja. Bassie en Adriaan vs mad max met leuke dialogen. Ratjetoe van van alles. Storende zijn gewoon de kleutersimpele scènes en logica.
Hans Gruber
Deze week deze film gekeken. Verhaal leek me wel aardig, maar wat viel dat tegen. Zelden zo'n slechte film gezien. Onsamenhangend geheel, waarin de logica ver was te zoeken. En dan de acteerprestaties. Wat een drama. Thomas Jane die als een hysterische malloot rondloopt en John Cusack die in deze rol absoluut niet laat zien wat hij als acteur in huis heeft. Film uiteindelijk wel afgekeken omdat ik toch wel wilde weten hoe hij zou aflopen. Maar ook het einde was net als het niveau van de gehele film: zeer slecht. Een halve ster voor de moeite en dat is eigenlijk nog teveel.
Lovelyboy
Niet veel toe te voegen Der Hans hier boven. Door de teaser die redelijk vlot en met veel gescheld meer leek dan dat de film daadwerkelijk levert, toch verleidt tot een kijk beurt.
Met moeite uitgekeken. Flauwe bediening met weinig verhaal en twee acteurs die er verloren bij lopen. Vooral Cusack, die meer in zijn mars heeft, oogt verloren met zijn rare handschoenen, cap en zonnebril en behalve twee erg fraaie wagens, de Mustang '69 en de GT 350, is er weinig noemenswaardig aan de film. Het gerace met de lesauto is soms aardig en het gekissebis tussen de twee heren is soms leuk maar weinig serieus te noemen.
Gezien...en héél snel verder met de volgende film.
TronMan
Dit gebeuren kon zomaar een amateur schoolproject zijn ,met mede werking van 2 bekende acteurs en per ongeluk op DVD is uit gebracht. Welke ik ooit heb gekocht.. Ik 'hou' van auto film's, maar dit was niet veel soeps.
r0bert0
Wat een verschrikkelijk slechte acteurs in deze film. Niet om aan te zien. Cusack deelt helaas in deze malaise. Triest, erg triest.
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze Disney+-series worden op dit moment het meest bekeken op de dienst
Arts geeft toe overleden Matthew Perry illegaal ketamine te hebben verkocht
Ook horrorkaskraker 'Paranormal Activity' is deze maand nog te zien op Netflix: 'Uitermate creepy'
Falcon Rising
The Bag Man
Misdaad / Thriller, 2014
Outcast
Actie / Avontuur, 2014
getaway driverheist gone wrongprofessional thiefcar chase
Realtimes | Publishing Network
Social media