• 9.371.961 stemmen

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 19 december 2013

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Amazonia

Na een vliegtuigcrash bevindt een jonge, in gevangenschap geboren kapucijnaap zich plotseling alleen en hulpeloos in het hart van het Amazoneregenwoud. Hij zal moeten leren om zichzelf te beschermen tegen de niet aflatende wreedheid van de almachtige natuur. Gedesoriënteerd en geconfronteerd met de duizenden gevaren van de groene uitgestrektheid, moet hij zich nu aanpassen wil hij een kans krijgen om te overleven in dit prachtige, maar vreemde en vijandige universum.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sol-

Sol-

The closing (documentary) film on the Venice Film Festival! A celebration of nature! Starring a real life monkey as the main protagonist!

It is a world now in danger, almost reduced to nothing. A heap of chlorophyll dreadfully alive, where plants fight each other, where the most incredible animal stories take place. The story in this feature film brings you in a labyrinth where it seems there is no way out! A 3D odyssey in the world’s biggest rainforest: the Amazon forest.

Vanaf 18 december in de bioscoop (Cinéart)

Trailer (YouTube)

avatar van ghostman

ghostman

Volgens imdb.com heeft deze film ( samen met Sacro GRA (2013) ) de Gouden Leeuw gewonnen tijdens het Filmfestival Venetië 2013 !

avatar van Mug

Mug

ghostman schreef:

Wat natuurlijk onzin is (maar ja, imdb is sowieso niet de meest betrouwbare site). Was de slotfilm aldaar, puur voor de credits om toch nog maar iets zinnigs te zeggen.

avatar van ghostman

ghostman

Je hebt gelijk . Volgens de officiële website van Venetië is Sacro GRA (2013) de enige ( echte ) winnaar ...

avatar van boompie

boompie

Beleef de Amazone in de nieuwe film 'Amazonia' een prachtige film voor jong en oud! Vanaf 19 december 2013 in de bioscoop. Bij een donatie van € 20,- ontvang je nu 2 gratis bioscoopkaartjes voor deze schitterende film.

www.wnf.nl/amazonia

avatar van adriemeijer

adriemeijer

Na alle ronkende reclame wat tegengas. Zelfs de schoonheid van het tropisch regenwoud gaat op den deur vervelen. Dat aapje blijft maar gillen en rondspringen, constant op de vlucht voor de gehele inhoud van het bos. Er worden heel wat gevaren gesuggereerd middels een simpele montage: eerst zie je een beeld van het aapje aan de waterkant, dan een shot van een krokodil, en dan is het weer rennen geblazen.

Groot pluspunt vind ik dan wel weer de geluidseffecten, die zijn heel knap gedaan. Zelfs de voetjes van insekten over de boomstam worden hoorbaar gemaakt.

Al met al wel een aardige film.

avatar van Askikker

Askikker

Machtige film, zowel kwa beeld, verhaal als geluid.

Geen gesproken woord, en absoluut geen kinderfilm.

Heerlijke afwisseling na al die met nep porno beladen shit in ''serieuze'' films die ik tegenwoordig te verduren krijg.

Vergeet the Wolf of Wallstreet, hier is the Ape of Amazonia!

avatar van stinissen

Film kon me niet echt bekoren ik mis de betrokkenheid die ik wel had bij Chimpanzee (2012)

avatar van james_cameron

Heel mooi geschoten, deze 'documentaire' over een aapje dat na een vliegtuigcrash moet zien te overleven in de Braziliaanse jungle, maar tegelijkertijd helaas erg saai. Dit komt vooral omdat er vrijwel geen plot is en geen commentaarstem. Je zit anderhalf uur te kijken en te luisteren naar een aapje in het bos. Leuk voor een paar minuten, maar de verveling slaat snel toe, hoe fraai alles ook in beeld wordt gebracht.

avatar van Decec

Decec

Een mooie avontuur/familie (documentaire) film...

Heel mooi landschap...

Uitstekend super mooi HD kwaliteit...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 7.0!)...

Geen commentaarstem, vind ik prima...

Mooi aapje geluid...

Het is wel een moeite waard...

avatar van Brabants

Brabants

Deze film kent met een kleine kapucijner als acteur een fictief verhaal, wat eens een keer wat anders is dan een documentaire. Vanuit de aap leren we de amazone kennen met alle gevaren die hier op de loer liggen. Het begon veelbelovend maar al gauw voelt het toch enigszins aan als een onnatuurlijke montagereeks. Hierbij is de acceptatie van het aapje binnen een groep en zijn ontdekking naar andere diersoorten eigenlijk de leidraad. Het geeft zeker wel fraaie beelden maar is het hiermee te summier om boeiend te blijven.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Meer een natuurfilm zonder commentaar, wel mooie beelden.

avatar van Theunissen

Natuur (en dan doel ik niet alleen vrouwen ) trekt me regelmatig aan en daarom heb ik ook deze mooie en leuke Documentaire / Drama film bekeken (was een tijdje geleden ook te zien op "Film1", maar daar heb ik hem nooit helemaal op gezien).

In dit verhaal draait het om het jonge kapucijnaapje Sai, dat in gevangenschap is opgegroeid en welke zich zich na een vliegtuigongeluk plotseling hulpeloos en alleen bevindt in het midden van het gevaarlijke regenwoud van het Amazonegebied. Hij zal moeten leren om zich staande te houden in dit uitgestrekte gebied waar overal gevaren op de loer liggen. De kleine held moet niet alleen zijn gelijken trotseren, maar ook enge roofdieren en een hoop enge en giftige planten.

Het wordt voor Sai een lange fascinerende reis in dit ongekende universum, dat vaak weelderig en van een adembenemende schoonheid is, maar ook vreemd en vijandig. Het aapje is natuurlijk schattig, de beelden zijn prachtig en er is geen irritante verteller met een hoop tekst om de betovering te verbreken. Omdat het verhaal ook maar circa 80 minuten duurt, kijkt het van de eerste tot de laatste minuut lekker weg en weet daarbij volop te vermaken (soms zelfs wat spannend).

Zowel jong (met de kinderen van mijn broer heb ik deze film dan ook bekeken op tweede Paasdag en deze film sloot perfect aan op de vermakelijke Avontuur / Komedie film "Those Magnificent Men in Their Flying Machines, or How I Flew from London to Paris in 25 Hours 11 Minutes (1965)", welke we van tevoren hadden bekijken) als oud zal betoverd worden door de weelderige natuur en alles wat daarin groeit en bloeit.