• 9.370.360 stemmen

Met onder meer: Daan Schuurmans, Mels van der Hoeven en Jan Decleir

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 december 2013

Plot Finn

Als Finn (9) een mysterieuze man ontmoet die betoverd mooi op een viool speelt, wil hij dat ook graag leren. Maar zijn vader wil liever dat hij gewoon gaat voetballen, net als alle andere jongens, en verbiedt het hem. Finn snapt niet waarom, maar zijn vader wil er niet over praten. Finn besluit stiekem toch les te nemen.

Finn's vader

Mevrouw Eissing

Juf Leonore (Finn's lerares)

Rinus Dozeman

Inty - Erik's moeder

Rogier - Erik's vader

avatar van gotti

De nieuwste van Frans Weisz, scenario door Janneke van der Pal.

Finn is een "magische, spannende en ontroerende kerstfilm voor de hele familie."

Vanaf 11 december in de bioscoop (A-film)

avatar van Quido

Quido

Ben hier erg benieuwd naar.

Officiële poster geplaatst.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Goodfella vond 'm heel slecht. Ben benieuwd waarom.

avatar van movrednas

movrednas

Ontroerende mooie film! Kinds vanaf 6 jaar!

avatar van berd

berd

Wij hebben deze film vandaag gezien en ervan genoten! Mooi!

avatar van Quido

Quido

Is ie nou nooit uitgebracht op DVD? Nergens te vinden.

avatar van marbas

marbas

Heb de film nog niet gezien, en veronderstel dat het een mooie film is, maar dat een jochie van negen zelf muziekles neemt komt mij erg onwaar over.

avatar van boemboem27

boemboem27

prachtige en mooie ontroerende film.

genieten vanaf de eerste minuut.

en niet alleen voor de kids....

avatar van stinissen

Teleurstellende jeugdfilm die maar niet op gang komt en daarbij is het jongetje totaal verkeerd gecast. De films van Frans Weisz kunnen me in het algemeen toch al niet bekoren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima familiefilm die lekker wegkijkt, verhaal is ook goed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Dat kind deed me aan mezelf denken in de brugklas: het állerbraafste jongetje van de klas uithangen, en het dan nog gek vinden dat men zich aan je gaat irriteren. Leuke poging tot magisch realisme, dat wel. Schuurmans, Verboom, Arean en ook Decleir: leuke mensen in de verkeerde film.

avatar van Davido

Davido

Ontroerende film. Verhaal is mooi in beeld gebracht. Hoe belangrijk je hard te volgen. Onze kinderen (7&9) zater er helemaal in. Mooi eind had van ons nog wel even mogen voortduren.

avatar van Robi

Robi

Jeugdfilm over een jongen die graag viool wil leren spelen. De setting en de acteurs komen wel sympathiek over. Maar het verhaal is niet echt boeiend en gaat op een gegeven moment ook vervelen dat je het eigenlijk wel gelooft. Ook zijn de acteerprestaties van met name de hoofdrolspeler niet echt om over naar huis te schrijven.

avatar van Robi

Robi

Vandaag heb ik de film weer eens gezien en hij kwam me nog wel bekend voor, ook al wist ik niet meer hoe het verhaal ging. Als ik nou mijn vorige recensie terug zie ben ik het daar toch niet meer mee eens. Zo slecht als toen vind ik de film zeker niet als ik hem nu weer zie. Ook de acteerprestaties zijn toch echt wel best ok. En ook het verhaal bouwt best mooi op. Mijn grootste bezwaar nu is dat ik de film tegen het einde wel erg zoetsappig vind. De kerstsfeer en het sentiment worden aan het eind wel erg opgedrongen. Het begin van de film, toen je nog niet wist hoe het ging aflopen en waar de film precies over ging was eigenlijk sterker.