• 9.370.360 stemmen

Saint Seiya Gekijôban (1987)

Animatie / Avontuur | 46 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Saint Seiya: Evil Goddess Eris / Saint Seiya: Jashin Eris / 聖闘士星矢 邪神エリス

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kôzô Morishita

Met onder meer: Toru Furuya, Hirotaka Suzuoki en Hideyuki Hori

Gesproken taal: Japans

Plot Saint Seiya Gekijôban

Verfilming van de gelijknamige manga waarin de Saints, een groep van vijf mystieke krijgers bestaande uit Pegasus Seiya, Dragon Shiryū, Cygnus Hyōga, Andromeda Shun en Phoenix Ikki, de godin Athena beschermen. Eris is de godin van de chaos en gebruikt het lichaam van Elien, die een vriend is van Hyōga, om weer op krachten te komen. Ze komt in het bezit van de gouden appel die ze gebruikt om al het leven uit Athena te halen om zo haar opstanding compleet te maken. Hierdoor is ze weer in staat om chaos over de wereld te storten. Om Eris te verslaan moeten Seiya en zijn vrienden eerst de Ghost Knights verslaan.

Seiya (stemrol)

Jäger (stemrol)

Khristós (stemrol)

avatar van Dopke

Dopke

Ik denk dat ik de naam Saint Seiya wel eens tegen ben gekomen, maar ik kan niet zo goed beoordelen of het een grote naam is binnen (klassieke) anime. Het zou zomaar kunnen in ieder geval, want deze eerste film heeft de aanstekelijke ingrediënten van bovennatuurlijke figuren die het opnemen tegen nog krachtigere tegenstanders en bij iedere (ultieme) move het beestje een naampje geven. Allemaal vrij bombastisch en de mix met het oude Griekse mythologie werkt goed. Plot gaat niet verder dan enkele gevechten tussen deze personen en het been-there-done-that gevoel sluipt er snel in, maar ik vond het leuk genoeg om de volgende films ook eens te proberen.