• 9.370.973 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jason Ford

Met onder meer: Jemma Dallender, Elliott Jordan en Paul McNeilly

Plot Community

"The horror is closer than you think"

The Draymen Estate is een gebied waar zelfs de politie ver van weg blijft. Zo gevaarlijk is het daar. Een groep filmmakers gaat echter op onderzoek uit en besluit een documentaire te schieten in het gebied. Ze hopen zo het hoge aantal sterfgevallen te kunnen verklaren. Maar een van de filmmakers draagt een verschrikkelijk geheim bij zich.

Leuk!

Wat in de eerste 5 minuten op de zoveelste found-footage lijkt uit te draaien, keert zich langzaam in een redelijk gestoord horror filmpje. Er zitten wel wat fake-docu beelden in, maar ook gewoon traditioneel camerawerk, dus weet waar je aan begint.

Verder laat Ford zich redelijk goed gaan met de personages. Niet de eerste keer dat een Britse film uitpakt met de onderbuik van de maatschappy, maar "the community" in deze film lijkt eerder op een evolutionaire terugweg te zijn. Beestachtig en geflipt volkje, met veel gevoel voor humor en freak weergegeven.

Het is erg jammer dat de film een klein beetje stilvalt in het laatste kwartier. Daar waar Ford het had moeten afmaken eindigt hij net iets te mak. Het eerste uur blijft wel volop genieten, leuk opgebouwd, geweldige personages en een traditioneel verloederd Brits sfeertje.

avatar van erik1677

erik1677

Best wel een fijne sfeer in de film, maar helaas maar weinig gore.

Een tijdje terug leefde de engelse horror op met films zoals Mum and dad en Eden lake.

Volgens mij wil deze film daar ook en beetje op mee liften.

Qua sfeer zit het dan ook wel snor wat ik eerder al aan gaf, maar dat is dan ook alles.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Film making is become my new drug and I'm addicted."

Net zoals Onderhond verwachtte ik in de eerste paar minuten de zoveelste found footage horror te zien, gelukkig blijft het beperkt tot een paar documentaire beelden.

Qua verhaal stelt het niet zoveel voor, al zit er wel een plottwist in die toch ietwat verrassend was. Desondanks is het hele gebeuren meer bedoelt als kapstok voor de gruwelen die er zitten aan te komen. Het deed me een beetje aan Eden Lake denken, omdat we in deze film ook te maken hebben met snotjochies die de buurt terroriseren inclusief bijbehorende ouders en geflipte buurtbewoners.

De grimmige sfeer zit er goed in en de spanning is op momenten echt om te snijden. Ik was erg gecharmeerd van Jemma Dallender die best goed kan schreeuwen. De gore vond ik overigens prima.

Al met al een vermakelijke horror, alleen jammer dat het tegen het einde aan ietwat doodbloedt. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

3,0 Sterren.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Begint goed. Mysterieus sfeertje en reepy kids. Ik ging er eens goed voor zitten.

Maar na een klein half uur zakt de film als een kaartenhuis in elkaar. De zeer domme beslissingen van de hoofdrolspelers en de travestiet als 'leider' werken daar zeker aan mee. Ook het allesbehalve opwindende slot zorgt voor een teleurstellend geheel.

avatar van Noodless

Noodless

Deze film wist me ook niet echt te bekoren. Nochtans is de grimmige sfeer prima en weet de actrice Jemma Dallender haar rol overtuigend te brengen. Maar de film biedt te weinig spanning en is op gebied van gore redelijk braafjes gezien het concept. 4/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Aparte horrorfilm die profiteert van degelijk acteerwerk. Regisseur Jason Ford plant zijn film midden in de wereld van excentrieke Britten, waardoor je garant staat voor wat droogkomische humor. Die werkt dan ook wel, maar het gehele horrorverhaaltje erdoorheen kent daarentegen weinig effect. Naar het einde toe wordt de relatief korte speelduur steeds vermoeiender en kunnen de wat hardere scenes geen stand meer houden. Heel schokkend is het allemaal ook niet, het geweld wordt min of meer beperkt gehouden. Toch kennen de eerste 50 minuten genoeg absurde situaties en aparte typetjes om makkelijk weg te kijken, maar na afloop kreeg ik niet de indruk dat ik de gebeurtenissen nog lang zou onthouden. Bonuspunten omdat ik een aantal keren heb kunnen lachen.