menu

The Hunchback of Notre Dame II (2002)

Alternatieve titel: De Klokkenluider van de Notre Dame II

mijn stem
2,37 (151)
151 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Avontuur
63 minuten

geregisseerd door Bradley Raymond
met de stemmen van Jason Alexander, Jennifer Love Hewitt en Demi Moore

De Franse hoofdstad bruist van het leven tijdens 'het festival der festivals'. Het circus is opgezet en de 'jour d'amour', de dag dat iedereen verliefd mag worden, staat voor de deur. Hoewel menig inwoner van de stad vrolijk de straat op gaat, zijn deze dagen ontzettend zwaar voor iemand als de niet al te goed ogende klokkenluider Quasimodo. Ook hij zou wel eens verliefd willen worden, maar wie zou er nou op zo'n 'lelijkerd' kunnen vallen? Gelukkig heeft Quasimodo nog zijn drie vriendjes, de hilarische waterspuwers Hugo, Victor en Laverne die hem met moeite enige moed in weten te spreken. Ze adviseren hem zich mooi aan te kleden, zodat hij op straat een lief meisje zal aantrekken. Eenmaal buiten valt hij als een blok voor de mooie Madelein, die als assistente van circuseigenaar Sarousch werkt. Sarousch is een meester der magie en kan van alles laten verdwijnen, maar hij is daarnaast een kwaadaardig persoon. Madelein heeft bijvoorbeeld ooit eens iets doms gedaan, waarvoor hij haar dreigt aan te geven bij de politie, als ze niet precies doet wat hij wil! Gelukkig voor Quasimodo vindt Madelein hem een erg aardig persoon, maar de gemene Sarousch zit hun liefde in de weg...

zoeken in:
Ikkeuh
Mooie film. ** en een half

1,5
neo (crew)
Een vrolijke franje vervolg op een origineel wat het juist door het donkere geheel zo goed was. 1.5 sterren

avatar van stan
1,5
Toen ik klein was 11 of zoiets kreeg ik deze op dubbel dvd met allebei de films

de 1e vond ik toen wel leuk maar deze was echt veeel minder

avatar van Pieter Montana
2,5
Zondagnamiddag op VT4.

avatar van IcU
1,0
IcU
Annimatie is stukken minder. Alleen gemaakt voor het geld, denk ik. Bagger 1*

1,0
WAARDELOOS! voor zo'n goede film als Klokkenluider van de Notre dame en dan vervolg op maken echt bagger !

avatar van Pieter Montana
2,5
Ik heb deze opgenomen.Hopelijk kan ik hem morgen zien.

avatar van Pieter Montana
2,5
Al bij al toch nog een meevaller.


De animatie was wel barlelijk maar het verhaal,de humor en de songs waren er


2.5* Nog altijd Disney-onwaardig maar één van de betere sequels.

3,0
Wat krijgt deze te weinig hoor!
Zo slecht is hij zeker niet.
Hij is idd wel minder dan de eerste.
Toch werkelijk ontspannend, wel romantisch en leuk: nu "Cwasimodo?" Eindelijk een liefje krijgt.
Nu, ook een 3tje*

2,0
bar slechte film vond ik... het 1e deel was echt goed... maar dit deel niet :S... de animaties waren bij deel 1 ook mooier...
2*

film_kaza
nogal een erg saai vervolf op het verhaal van de klokkenluider. geen humor spanning of iets anders. ook nog moeite met uitkijken.

1,5

avatar van timburton
1,5
Alleen voor het geld gemaakt. Wat kan ik zeggen? Bagger. Eigenlijk verdient het niet eens een punt. Zo'n wannabe-film hoor niet op MovieMeter. 0,5

avatar van tommykonijn
2,5
Ik vind deze minder dan deel 1 dat is zeker en het was vooral de Animatie die minder was bij het Tweede deel en ik zal hem ook niet zo gek vaak meer hoeven te zien maar als hij op TV komt is er nog wel een kleine kans dat ik hem opzet.

2.5*

avatar van Zinema
1,5
Zinema (crew)
Deze direct-to-video sequel op het goede eerste deel is niet de moeite waard. Op vrijwel alle vlakken is de film benedengemiddeld. De animatie is ronduit lelijk. Matig.

3,5
Deel 1 was veel beter. eigenlijk vind ik dat je van de goede films geen vervolg moet maken . aan de andere kan tijdens het eerste deel vind ik het steeds jammer dat esmeralde niet met quasi gaat. en in de 2e krijg hij dan tog zijn liefje:)

avatar van JohnWilliams
2,0
Niet zo bijster goede film.
De tekenstijl was wel hetzelfde maar de "boef" van deze film wat niet goed...bovendien vond ik de liedjes slecht!!!!

avatar van movie acteurs
1,0
Ik vond de eerste Disney film goed maar dit hoefde niet. Beetje raar dat ze hier een deel twee van maken. Op sommige momenten vind ik deze film niet eens boeien. Ik had deze film op vhs gezien. Die eerste vond ik ook niet zo geweldig met het veranderen van Victor Hugo's verhaal. Maar hier hebben ze wel erg veel veranderd dus een 1,0. Voor de moeite.

de eerste film had een mooie beeld van computer en 2d animatie waarvan je kunt zien dat het echt getekend is deze film heeft dat niet
maar het is wel een mooie film

avatar van Metalfist
2,0
Miracles do happen and True Love can come true

Nog niet zo heel lang geleden het eerste deel nog eens gekeken toen die op tv kwam dus was het een logisch gevolg om deel II ook een kans te geven toen die op tv kwam. Het eerste deel bevatte een lekkere mix van humor en duistere personages dus ik verwachtte eigenlijk iets van hetzelfde niveau maar jammer genoeg komt dat langs geen kanten uit.

Het gaat dan ook al meteen fout met de tekenstijl. Ik ben altijd al fan geweest van de ouderwetse stijl van Disney, ik ben er tenslotte ook mee opgegroeid, en het eerste deel gaf op een bijzonder mooie en treffende manier het Parijs van de 15e eeuw weer. Geen idee wat Disney bezielde maar dit is gewoon te triestig voor woorden. Het is allemaal bijlange na niet meer zo gedetailleerd als zijn voorganger maar het ziet er ook allemaal een pak lelijker uit. Jammer want daar scoorde het eerste deel het overgrote deel van zijn punten mee. Ook qua liedjes is dit vervolg niet de moeite waard. Waar de Disney nummers normaal gezien heerlijk catchy zijn is het hier maar allemaal wat met de natte vinger gedaan. Alleen het openingsnummer 'Le jour d'amour' haalde nog het vroegere niveau want de nummers waar Quasimodo ineens in zingen uitbarst zijn van een bedroevend niveau.

Disney hielt zich in het origineel nogal redelijk aan het oorspronkelijke verhaal van de Klokkenluider, voor zover ik me dat kon herinneren, maar dan zitten ze met een direct to video vervolg natuurlijk wel in de problemen. Er wordt gekozen om een geheel nieuw verhaal te maken maar echt boeien doet het nergens. Heel de circus act kon me gestolen worden en leek soms meer op een goedkoop aftreksel van de eerste film. Wat wel een voordeel is, is dat de film helemaal niet lang duurt.

De Klokkenluider van de Notre Dame heeft een bonte verzameling aan kleurrijke personages. De zigeuners, de waterspuwers, Quasimodo zelf maar vooral Frollo. Het eerste deel bevatte een sterke mix met duistere nummers gezongen door een al even duister personage. Jammer genoeg wordt dit hier compleet verneukt. Er is zelfs geen sprake van een duister personage want Sarousch is te triestig voor woorden. Weg perfecte balans. Maar daar stopte het nog niet bij. Neen, omdat ze niet meer voort konden met het originele verhaal werd er besloten om een vriendinnetje voor Quasimodo te creëren. Persoonlijk vond ik het een veel te vrolijk typetje dat dan ook nergens in de film paste. Het wordt dan allemaal nog wat erger wanneer de sterke oude personages (o.a. Esmeralda) een pak minder screen time krijgen voor slappe aftreksels zoals Madeleine en het veel te irritante zoontje van Esmeralda en Phoebus, Zephyr.

Een aanfluiting naar het eerste deel. De animatie is lelijk, de personages komen niet uit de verf maar vooral de nummers zijn van een laag niveau. Gelukkig duurt de film niet al te lang waardoor dit nogal snel te vergeten is.

2*

avatar van van duijn
2,0
saai....

avatar van TheLionKingFan
Leuk verhaallijn.
Wel wat minder getekend maar dat mag de pret niet bederven.

avatar van TheLionKingFan
De Klokken luider van de Notre Dame 2: Het geheim van La Fidele is een goed vervolg op De Klokkenluider van de Notre Dame (4*) Jammer dat het veel minder getekend is. Maar een goed verhaallijn.

3*

De Klokkenluider van de Notre Dame II doet qua niveau zeker onder aan haar voorganger. In zijn geheel was de eerste film een briljante combinatie tussen donkere en lichte sfeer, de animatie was prachtig, er was een sterke antagonist, er werd heel goed spanning opgebouwd en de personages waren innemend.
Het mag geen geheim zijn dat haar vervolgfilm dat allemaal niet heeft. De nieuwe animatie is ronduit beledigend, de antagonist is catagorie 'net niet', het verhaal is mierzoet en mag eigenlijk geen verhaal genoemd worden en er wordt weinig spanning opgebouwd.

Maar er zijn ook positieve kanten aan deze film. Aangezien Esmeralda voor Phoebus koos aan ht eind van de eerste film (geef haar eens ongelijk), is er voor Quasimodo een nieuw vriendinnetje ontworpen. Dit meisje, Madellain, is werkelijk één van de innemendste en liefste personages die ik ooit in een film gezien heb. Ze is beeldschoon maar bloedonzeker, en ze weet je vanaf het begin te boeien en vast te houden. De omgang met Quasi heeft een dusdanig 'ah' gehalte dat het net niet 'il, jakkes!' wordt, maar net subtiel genoeg is om zo'n warm gevoel in je maag te krijgen.
Phoebus en Esmeralda hebben in deze film ook een zoontje, Zephyr, ook echt het aandoenlijkste kereltje ooit, die een diepe vriendschap met Quasi koestert. Beide nieuwe personages geven deze film een heel lichte en warme sfeer, die deze film de moeite waard maakt om toch gezien te hebben.
Conclusie: qua niveau marginaal, dankzij de slechte animatie en het gebrek aan een goede antagonist en verhaallijn, maar door de aandoenlijke nieuwe personages toch nog een disneyfilm die je in je lijstje moet hebben staan!

avatar van mjk87
2,0
Aardig. De moraal ligt er overigens dik op, en ik kon een cynische glimlach niet onderdrukken toen Esmeralda iets riep over dat schoonheid van binnen zit, om ondertussen gewoon met de knappe Phoebus samen te zijn. Animatie is redelijk, al blijven de films van de Toon-studio's gewoon minder. De liedjes zijn wel echt van mindere kwaliteit en irriteren echt. Verder vooral gericht op kinderen, dus allemaal wat braafjes. Wel weet het redelijk te vermaken en de film is lekker kort waardoor het gewoon voor één keer prima wegkijkt. 2,0*.

avatar van TheLionKingFan
Vreselijk dat ik deze film ooit mooi heb gevonden.

Walgelijke animatie, een saai en oninteressant verhaal en het brengt de eerste film gewoon ten schande.

De film begint met een vrij leuk liedje, kan niet tippen aan de meesterwerken van deel 1, maar ''Le Jour D'Amour'' is gewoon erg leuk om een keer te horen. Tom Hulce zingt er zo goed in. Maar dan zitten er liedjes in als ''Miracle'' waar Hulce zingt alsof hij er gewoon geen zin in heeft. En laat ik niet beginnen over het lied van de waterspuwers ''Falling in Love''. Bah.

De animatie is een van de slechtste werken die Disney ooit heeft geleverd. Ja, ik vind hem slechter dan Atlantis 2: Milo's Return. Het beweegt houterig, de kleuren passen niet en het lijkt net een of andere rip-off van het origineel.

De vijand Sarousch is een lachertje: een vreemde kerel die verliefd is op zichzelf, en die een bel wil stelen. Over de bel: hoe kan hij geluid maken als de hele binnenkant is versierd met diamanten? En hoe hij de bel laat verdwijnen is ook vreemd, een wolk en poef hij is weg. Net hekserij. Je weet wel, de reden waarom Esmeralda op de brandstapel werd gegooid in deel 1.

Het kind van Phoebus en Esmeralda, Zephyr, is hét meest irritante Disney-figuur aller tijden. Na 5 minuten van zijn stem wil je al snel ''Hellfire'' of ''God help the Outcatst'' opzetten om je oren weer wat beter te maken.

0,5*

avatar van TheLionKingFan
Maandag 24 februari om 16:00 op Disney Channel.

avatar van Rico120
2,0
ik vond deel veel slechter dan ik had verwacht
maar wel een licht puntje dat de lelijkste man van Parijs een liefje krijgt en ik vond het ook een beetje zonde dat deel 2 minder leuk was eigenlijk hadden de makers deel 1 moeten evenaren en deel 2 dan beter maken denk ik

MaartenTuinstra
Overbodig vervolg van lage kwaliteit, die nergens meeslepend, grappig of spannend is. Het verhaal vond ik erg matig en de animatie is niet best. Gelukkig duurde het slechts 63 minuten.

1*

Gast
geplaatst: vandaag om 09:26 uur

geplaatst: vandaag om 09:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.