• 9.179.601 stemmen

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool (2013)

Familie | 75 minuten

Met onder meer: Sem van Dijk en Louis Talpe

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 oktober 2013

Plot De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Welk kind wil nou niet ontdekken hoe je een zwarte piet wordt? Maar ja, daarvoor moet je wel binnengelaten worden op het kasteel van Sinterklaas... Dit jaar geeft Sinterklaas één kind de kans om deze droom waar te maken. Ergens in Nederland is een Gouden Pepernoot verborgen. Wie ‘m vindt kan naar de Pietenschool in Spanje. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas (Sem van Dijk) als een geheimzinnige man meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland?

logo tmdbimage

Vanaf 9 oktober in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van gotti

Wat een ellende...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Valt toch wel mee? Vond het er erg leuk uitzien. Beter dan 'die andere' Sinterklaasfilms.

avatar van gotti

Als dat de standaard is, dan valt ALLES mee.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Sem van Dijk

avatar van Mr. G

Mr. G

Mijn dochter heeft genoten, maar wat speelde die Sem van Dijk slecht zeg. Poeh!!

avatar van Materny

Materny

Zoontje van hé.... Zou me niet verbazen als er legio andere kindacteurs graag deze rol hadden gehad, en hem daadwerkelijk ook beter hadden gespeeld.

avatar van gewoon ikke

gewoon ikke

Hopeloos... ben hem vandaag gaan bekijken met mijn kindjes (5+6 jaar)

Ze waren totaal niet geintresseerd.

De film kruipt zeer langzaam vooruit en is slecht geregiseerd.

De vele cose-ups, maken dat de film voor zover er een verhaal in zit bijna niet te volgen!

Louis Talpe was de minst slechte acteur en hij was maar 3min in beeld!

De muziek piet was een donker afgietsel van Johnny Flodder en de coole piet, was cool 20 jaar geleden... misschien?

Wij zijn de film in Antwerpen gaan bekijken en hij was voor de hoofdpersonages gedupt in het Vlaams... Vraagje, Is het Nederlands zo slecht geworden, dat het gedupt moet worden?

Dit is voor mij, de slechtse Nederlands -Vlaamse productie van de laatste jaren.

Gewoon BAGGER, zelfs voor de kleintjes die veel kunnen verdragen.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Niet boeiend, goedkoop en tenenkormmend acteerwerk.

Vandaag deze film in de bioscoop bekeken met twee dochters, van 7 en 10 jaar. Na alle negatieve reacties over deze film, wil ik dit graag even rechtzetten. Het is een leuke film die qua verhaal leuk in elkaar zit. Geen moeilijke dialogen of ingewikkelde personages. Het is nu eenmaal een film voor kinderen. De personages zijn alom bekend door de Club van Sinterklaas series, dus altijd lachen geblazen met profpiet, muziekpiet, testpiet, hoogste hoogtepiet en natuurlijk Sinterklaas. Ook Sem van Dijk heeft zijn debuut gemaakt, en dat zag er veelbelovend uit.

Ook speelgoed verkoper Simon (Ook wel; bekent als Piet Piraat) kon het als "schurk" fantastisch overbrengen.

Deze film krijgt van mij 5 sterren omdat de kinderen (en ik) hem zo leuk vond.

Ben alleen wel van mening dat 1 Sinterklaas-film in de bioscoop genoeg is. Bundel de krachten zou ik zeggen en je hebt in 2014 weer een Top Sinterklaas film.

avatar van tattoobob

tattoobob

Inderdaad een beetje een saaie film....natuurlijk is dit een film voor de kids dus ik kan hem ook niet helemaal afkraken...dat zou ook een beetje oneerlijk zijn.

Pietje piraat zat wel goed in z,n rol vond ik en hij kan een goede schurk spelen....volgens mij moesten ze het niet echt van het budget hebben in deze film...maar ja dat is wel bekend bij de meeste nederlandse films.

avatar van Corcicus

Corcicus

Dit is een film die heel veel geld waard wordt op de clandestiene markt

avatar van Toontje G

Toontje G

Ik geloof er niet meer in, in de Nederlandse sterren.