• 9.370.292 stemmen

Geregisseerd door: Olaf Ittenbach

Met onder meer: Philippe Jacq, Dustin Semmelrogge en Till Kretzschmar

Gesproken taal: Duits

Plot Savage Love

De twee gangsters Luke en Marc hebben een zeer speciale avond in gedachten. Het leidt hen naar een afgelegen bordeel dat zelfs de meeste vulgaire wensen vervult. Beide kijken uit naar een nacht van seksuele losbandigheid. Er breekt echter een enorm bloedbad uit wanneer een groep demonen zich te goed doet aan de gasten van het bordeel. De weinige overlevenden worden geconfronteerd met de dochter van Satan, die het bloed van 666 verschillende slachtoffers nodig heeft om haar vader te doen herrijzen. Wat volgt is een bloederige strijd om te overleven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klinkt veelbelovend en de poster is ook niet slecht. Benieuwd of Ittenbach hier weer een beetje het niveau van No Reason haalt.

avatar van stinissen

Slechte horror de poster is het hoogte punt van de film.

1 ster

dan heb je waarschijnlijk met de verkeerde verwachtingen gekeken, of een gecutte versie gezien.

Nieuwe verkoopsstrategie van Ittenbach, 16-jaar versie op de markt brengen en later de ongesneden versie (Oostenrijk). Schnittberichte

Ik kijk er toch naar uit.

avatar van tattoobob

tattoobob

Heerlijke vette poster!!!!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Boeikens schreef:

of een gecutte versie gezien.

Gezien de datum dat stinissen hem heeft bekeken, gaat het inderdaad om de gecutte versie. De uncut is net uit en ik kan me goed voorstellen dat je op 1* uitkomt zonder Ittenbach's meest uitbundige momenten. Al is stinissen sowieso al niet bepaald een Ittenbach fan

dutchtuga schreef:

Benieuwd of Ittenbach hier weer een beetje het niveau van No Reason haalt.

Nauwelijks. Kan me ook niet voorstellen dat deze jou kan bekoren. Heeft weer veel (oude) kwaaltjes waarvan ik had verwacht ze niet meer te zien.

4 minuten verschil kan veel verschil maken

Is besteld.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tonypulp schreef:

Hmm ik laat deze lekker liggen. Bedankt voor de waarschuwing

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Good old Olaf! Waar je bij No Reason nog vooruitgang geboekt zag worden, lijkt Savage Love veel meer een tussendoortje waarbij hij teruggrijpt naar het bekende recept (Legion of the Dead meets House of Blood). Niet heel vervelend voor z'n fans (ik), maar anderzijds zie je hem toch liever groeien in z'n werk. Na een sterk begin is het wel even de tanden op elkaar zetten en vertrouwen houden in Ittenbach. Hoewel het er regelmatig weer prima uitziet (af en toe best fraai belichte scenes, vooral tijdens het feest), is het vooral het tergend infantiele script dat tegenstaat. Twee onsympathieke en nogal vreemde protagonisten en een boel onnozele 'humor' + de nodige SM ongein.

Wanneer het plots omslaat, is het wel lachen geblazen met flink wat vliegende ledematen (die gekunstelde machine, haha ). Soms wat goedkoop door belichting die nét een beetje off is. Dat zie je wel vaker bij hem en dat shot is dan simpelweg met een aparte camera opgenomen onder andere lichtval. Werkt niet echt, maar een extra perspectief op zijn explosieve gore is altijd lekker meegenomen. Vond zijn geëxperimenteer met zwart wit tijdens de eerste showdown wel gaaf werken.

Benieuwd wat hierna komt!

Chain Reaction meets From Dusk Till Dawn

Nr 184 van de 666 is van mij

Het was even wachten op de uncut versie maar het heeft geloond. Toch zet Ittenbach hier een geweldige stap terug achteruit op gebied van uitwerking.

De acteurs zijn van alouds slecht, het verhaal te gek voor woorden en flinterdun en vooral de audio was bij momenten ergerlijk slecht.

Maar goed, veel weet men hiervan voordien en het is me bij Ittenbach vooral om zijn gore te doen. Deze is bij momenten weer top en samen met de humoristische ondertoon maakt het geheel toch weer de moeite waard om te zien (voor de fans). De anderen kunnen hier beter van wegblijven

Boeikens

De uncut versie duurt trouwens 88 min. (correctie volgt)

From Dusk Till Olaf....

Dit is wel 1 van Olaf zijn mindere werkjes.... het had haar leuke momentjes, vage camerashots, classic Olaf dialogen en een met sound/visual effects bewerkte vecht scène (Ook classic 2000 era Olaf) maar ik heb nauwelijks tot geen gore gezien en dat is natuurlijk wel waar Olaf om bekend staat! (Helemaal met No Reason als vorige film want wat een vette film is dat!) Ik moet wel zeggen dat ik een Duitse DVD heb van Savage Love dus het is hoogstwaarschijnlijk een gecensureerde versie maarja ik beoordeel op wat ik voorgeschoteld krijg....(mijn DVD duurt ook 79 minuten en 42 seconden namelijk)

Wel leuke The A-Team achtig knutsel werkje op het eind haha

☆3,0