• 9.373.153 stemmen

Met onder meer: Fanny Ardant, Laurent Lafitte en Patrick Chesnais

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2013

Plot Les Beaux Jours

Eindelijk kan Caroline met pensioen. Een nieuw leven ligt voor haar: tijd om voor haar kinderen te zorgen, voor haar echtgenoot en bovenal voor zichzelf. Ze leert echter al snel dat deze nieuwe vrijheid synoniem staat voor verveling en leegheid. Vooral wanneer ze als verjaardagscadeau een lidmaatschapskaart voor een seniorenclub krijgt. Aanvankelijk met tegenzin besluit ze toch om er heen te gaan. En vreemd genoeg ontmoet ze er fantastische mensen, met name een jonge leraar in computerwetenschappen, die helemaal niet ongevoelig is voor haar charmes. Caroline zal gaandeweg opnieuw de controle over haar leven nemen en een tweede jeugd beleven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 4 juli in de bioscoop (Cinemien)

avatar van Redlop

Redlop

Bouquet reeks verfilming maar zeker sfeervol en overtuigend qua acteerwerk. Mooi plaatjes van Duinkerke.

avatar van Martxela

Martxela

Mooie, sfeervolle film, mooie plaatjes, en erg goed geacteerd,

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Best een goede film. Maar geen hoogvlieger. Wel mooie plaatjes van de Franse kust.

avatar van gauke

gauke

Al weer de zoveelste nette, melancholieke feelgood seniorenfilm over een 60-jarige voormalige tandarts die genoot van haar tweede jeugd en verliefd werd op een jongere man. Het ontbrak vooral aan dramatiek en emotie; de regisseuse vergat om de hoofdpersoon enige diepte te geven, ze bleef teveel op afstand, als kijker leerde je haar niet beter kennen. Ook de dialogen zorgden nauwelijks tot niet voor enige opwinding.

avatar van stinissen

Mooie liefdesfilm over de zich overbodige gevoelige Fanny Ardant Die met bijna 65 jaar er nog zeer goed uit zag) als Caroline dite Caro. Het is een sfeervolle film die lekker weg kijkt en laat zien dat een vrouw van rond de zestig ook behoefte heeft aan aandacht en liefde en opwinding.

avatar van carlak

carlak

@Stinissen En zo is het maar net !!... Aardige film, mooi geacteerd, ziet er sfeervol uit.

avatar van Movsin

Movsin

Een banaal onderwerp als deze, hoeft meer diepgang dan wat er wordt gebracht.

Daarom voor deze kennismaking met cineaste Marion Vernoux een eerder bescheiden kwotering.

Fanny Ardant reeds zowat 40 jaar in het métier, past wel in het plaatje, maar het is vooral académie-française-acteur Laurent Lafitte die klasse in zijn act legt.

In het middenstuk blijft de film wat dobberen en herhalen zich gelijkaardige scènes en het slot is verrassend en eigenlijk betekenisloos.

avatar van calimer@

calimer@

Movsin schreef:

In het middenstuk blijft de film wat dobberen en herhalen zich gelijkaardige scènes en het slot is verrassend en eigenlijk en betekenisloos.

Dat klinkt tegenstrijdig. Ik heb deze gezien op zondag 22 december 2013 on demand . En hoewel ik graag Franstalige films kijk vond ik er helemaal niets aan gaap gaap en nog eens gaap. Het is dat ik er voor betaald had anders had ik hem al lang weggezapt.

avatar van blurp194

blurp194

Meer een knappe prestatie van Fanny Ardant dan een film waarvan ik het gevoel krijg dat de wereld daar op zat te wachten. Niet zozeer vanwege het onderwerp, maar meer de nogal zouteloze manier waarop het uitgewerkt wordt. Het einde is daar al helemaal teleurstellend bij.

avatar van 93.9

93.9

Terecht beneden de drie sterren.

Helemaal onaangenaam is de film niet.

Helaas ook niet bijzonder.

Acteren is in orde. Ook zitten er een paar aardige shots in, maar het beklijft niet.

avatar van Boenga

Boenga

Simpel verhaal, in een film die anderhalf uur lang voortkabbelt zonder dat er ook maar iets 'anders dan anders' gebeurt.

Om snel te vergeten.

avatar van Robi

Robi

Veel Franser dan dit kan je een Franse film niet krijgen. Een vrouw is met pensioen en begint een affaire met een man die net zo oud is als haar kinderen. Een simpel verhaal en het gaat nergens echt de diepte in. De acteerprestaties zijn prima maar stijgen ook niet ver boven het gemiddelde uit. En toch heb ik wel genoten van deze film. Omdat hij zo heerlijk Frans is.