• 9.373.561 stemmen

As I Lay Dying (2013)

Geregisseerd door: James Franco

Met onder meer: James Franco, Tim Blake Nelson en Danny McBride

Plot As I Lay Dying

Addie Bundren is stervende en haar laatste wens is om begraven te worden in het stadje Jefferson. Het verhaal gaat over de pogingen die worden ondernomen door de rest van de familie - uit edelmoedigheid of egoïsme - om hun moeders wens in vervulling te doen gaan. Dit gaat echter gepaard met heel wat rampspoed.

EDIT: bioscooprelease is komen te vervallen

NL trailer (YouTube)

avatar van Malick

Malick

Teruggetrokken door de distributeur. Maar er is gelukkig een DCP met Nederlandse ondertiteling. Plus hij gaat nog eenmalig draaien op het Filmfestival van Leiden.

avatar van gauke

gauke

Zware kost! De beelden lijken gecomponeerd te moeten worden: voortdurend wordt het beeld in tweeën gehakt waardoor je als kijker de situatie van twee kanten moet bekijken. Functioneren doet het geen moment; het lijkt zo meer een kunstproject te zijn. Nadelig vond ik bovendien dat het harde Zuid-Engelse dialect voor mij maar moeilijk te volgen was.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Malick schreef:

En voor de handige onder ons is hij te pindakazen bij de grote bekende? als dvd5, de komende dagen voor 0 euro!

avatar van martenaria

martenaria

Nou, dat lijkt me een koopje;-)

avatar van stinissen

Split screen helpt de toch al povere film helemaal om zeep.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Prima verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Schokkende camerabeweging...

Soms geen breedbeeld, geknipt tussen links en rechts...

Bekende acteur James Franco en zelf regisseur...

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Deprimerend sfeerbeeld van een arme familie begin 1900 in Amerika, traag maar duidelijk weergegeven. Split screen was even wennen maar stoort zeker niet. Prima geacteerd!

avatar van Prinz

Prinz

Sterke verfilming van de novel van William Faulkner. Franco bewijst zich voor mij na Child of God opnieuw van zijn kunnen als regisseur.

avatar van Casus Belli

Casus Belli

Heb de film in stukken bekeken en dan nog had ik ongelooflijk veel moeite om erdoor te raken. Echt slecht in mijn beleving dus en het splitscreen vind ik verschrikkelijk oncomfortabel om te moeten ondergaan als kijker.