• 9.374.446 stemmen

Genre: Muziek / Drama

Geregisseerd door: Joseph H. Lewis

Met onder meer: Benny Fields, Gladys George en Alan Dinehart

Plot Minstrel Man

In de loop der jaren heeft de zanger en minstreel Dixie Boy Johnson zicht ontwikkeld van eenvoudige, lokale optredens tot de shows op Broadway. Op de avond dat Dixie zijn eigen show ‘Minstrel Man’ moet openen, verwacht zijn geliefde vrouw Caroline de geboorte van hun eerste kind. Dixie's producent Lew Dunn dringt er echter op aan, dat hij verder gaat met de show in plaats van zijn vrouw in het ziekenhuis te ondersteunen. Wanneer Dixie van het podium afgaat, verneemt hij echter dat er iets vreselijks is gebeurd.

Dixie Boy Johnson

Lasses White

Bill Evans

Caroline Jr.-16 years old

Caroline Johnson

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Bijna nog nooit zoveel verschrikkelijke optredens achter elkaar gezien. Het was werkelijk lachwekkend. Het verhaal stelde volgens mij ook niet veel voor maar werd wat afgeleid door mijn schaterlachen.

avatar van Antoon

Antoon

Dit was de duurste (een budget van ruim 200.000 dollar) en meest succesvolle productie uit de koker van de poverty row studio PRC (Producers Releasing Corporation). In de cast een aantal verrassende namen die men niet meteen verwacht zoals Gladys George, Roscoe Karns en Jerome Cowan. De film kende de nodige productieproblemen (regisseur Joseph H. Lewis werd kortstondig opgeroepen voor militaire dienst en tijdelijk vervangen door Edgar G. Ulmer en Wallace Fox) maar verdiende desondanks twee Oscarnominaties: Beste Originele Score (Ferde Grofé en Leo Erdody) en Beste Originele Lied (Harry Revel en Paul Francis Webster). En ook al werden de nominaties niet verzilverd, niet slecht voor een poverty row productie!