• 9.370.453 stemmen

A Birder's Guide to Everything (2013)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Rob Meyer

Met onder meer: Kodi Smit-McPhee, Ben Kingsley en Alex Wolff

Plot A Birder's Guide to Everything

"Find your reason to fly."

David Portnoy (Kodi Smit-McPhee), een fanatieke 15-jarige vogelspotter, denkt dat hij de ontdekking van zijn leven gedaan heeft. Op de vooravond van het tweede huwelijk van zijn vader, besluit hij samen met de leden van de Young Birders Society op zoek te gaan naar een uiterst zeldzame eend.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Absolutely anyone can be a birder. Except for blind people, I suppose."

Mede door de enthousiaste berichten op IMDb dacht ik een fijne film in het vooruitzicht te hebben, dat viel me vies tegen zeg.

De simpele opzet van de zoektocht naar een zeldzame eend zou voor een hoop mooie ontwikkelingen moeten zorgen; helaas gebeurt er gewoonweg niets noemenswaardig en blijkt het hele gebeuren een farce te zijn. Hierin zijn de coming-of-age elementen zwak verwerkt, het voelt dan ook nauwelijks aan alsof David een significante ontwikkeling doormaakt. Het is te merken dat de jonge acteurs vrij onervaren zijn om bepaalde emoties goed over te brengen. Alleen de wonderschone Katie Chang vind ik prima uit de verf komen.

Gelukkig ziet het geheel er wel verzorgd uit, met name als het groepje in het bos is beland. Er zitten een aantal fraaie shots in van de natuur en de complimenterende score is erg fijn te noemen, dit zorgt voor een relaxte sfeer waarbij je als kijker even weg kan dromen.

Al met al matig, hier kan naar mijn mening veel meer uit gehaald worden.

2,0 Sterren.