• 9.370.356 stemmen

And Now a Word from Our Sponsor (2012)

Komedie / Drama | 87 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Slogans

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Zack Bernbaum

Met onder meer: Bruce Greenwood, Parker Posey en Callum Blue

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot And Now a Word from Our Sponsor

"It's all a matter of perspective."

Een topman op het gebied van reclame, Adan Kundle, wandelt op een dag uit zijn kantoor en verdwijnt vervolgens. Na een jaar is hij plotseling weer terug en wordt hij wakker in een ziekenhuis. Hij blijkt alleen nog maar te kunnen spreken in reclameleuzen en slogans.

avatar van The Lexx

The Lexx

leuk bedacht maar de uitwerking is een lauw en flauw filmpje, het wordt nergens echt boeiend of overtuigend.

avatar van VincentL

VincentL

Het concept lijkt mij erg leuk. Hopen dat dit de komedieklapper van 2013 is misschien? Zal hem binnenkort eens opzetten

avatar van Shinobi

Shinobi

"Not everyone can see it. But your dentist can."

Het gegeven is op zich leuk, alleen komt het niet helemaal goed uit de verf.

Qua verhaal gebeurt er eigenlijk nog geen eens zoveel, maar het kabbelt wel lekker voort met hier en daar wat fijne grappen. De film moet het overduidelijk hebben van Bruce Greenwood die de protagonist Adan Kundle vertolkt. Het is best knap te noemen hoe hij die personage neerzet, omdat hij zichzelf alleen maar kan uitdrukken in reclame slogans. Hierbij is zijn non-verbale communicatie ook uitstekend. Dit is met name te zien in de scène waarin hij een auto prijst alsof hij de dealer is.

Alleen is het jammer dat je als kijker nooit achter het werkelijke verhaal komt, wat er met Adan is gebeurd, de beweegredenen van Lucas enz. Ik vond het dan ook erg zonde dat de film afsluit met een vage scène zonder enige openheid te geven over eerdergenoemde vragen.

Al met al wel leuk om eens een keer gezien te hebben, voornamelijk als je zelf iets met marketing doet. Enkel doet het (open) einde de film geen goed.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van VincentL

VincentL

And Now a Word from Our Sponsor

Ik vond dit een geweldig concept voor een filmpje uit Canada. Natuurlijk niet Canada's film van het jaar, maar voor een B-productie goed bedacht. Veel belovend dus. Zoals Shinobi hierboven al schrijft komt het niet helemaal uit de verf. Daar wil ik mij bij aansluiten. Er hadden veel meer hilarische scènes in gekund en zelfs nog dramatiek ook. Jammer daarvan, maar leuk om een keer gezien te hebben.

Er gebeurd eigenlijk niets in de film. Een man die alleen nog maar in reclameslogans kan praten trekt een paar dagen in bij een oude kennis van hem tot een plek in een inrichting vrij is. Dan heb je alles ook wel gehad. Verder heb je een paar leuke scènes met de huidige baas van zijn voormalig bedrijf. Men keuvelt wat af in de film en gaat lekker zijn gangetje. Ondanks het feit dat er helemaal niets gebeurd vermaakt hij nog aardig.

Echter zoals ik al zei had er veel meer hilariteit in gekund. Een paar misplaatste slogans op het verkeerde moment (als een vrouw voorover bukt bijvoorbeeld, flauw, maar universeel). Zo hadden ze de kijker langer vast kunnen houden.

Verder is het zonde dat je nou nooit achter de aard van Adan komt. Je valt in het verhaal en moet het er mee doen. Daar hadden ze ook iets leuks van kunnen maken.

Het acterend vermogen in deze film ligt niet heel hoog, maar dat was ook te verwachten. Bruce Greenwood speelt nogal zweverig. Toch is het prettig om te zien. Zijn continue oneliners heb je na een tijdje echter wel gezien. Er zaten helaas ook maar een paar, voor mij, bekende slogans tussen.

Parker Posey is ook een leuk rolletje. Het is allemaal niet heel moeilijk wat ze doet, maar geinig. Ze weet een redelijke prestatie neer te zetten als alleen staande moeder.

Allie MacDonald speelt haar leuke dochter. Ze is een plezant meisje om naar te kijken en is de enige die wat meer diepgaande emoties laat zien. Waar de rest oppervlakkig blijft gaat zij iets verder .

Callum Blue is als plaatsvervangend CEO nogal zwak, vervelend en saai. Hij kan veel beter.

De simpliciteit van de film is duidelijk terug te zien in de weergave daarvan. Alles is een beetje goedkoop weergegeven. Toch weten de ruimtes een luchtige sfeer te creëren die de film goed doen. Muziek is er nauwelijks, tenminste ik heb het dan niet gemerkt.

Een leuk filmpje van degelijk niveau, maar meer is het niet. Geinig om een keer gezien te hebben, maar niet de komdieknaller van 2013