• 9.369.485 stemmen

Fei Yue Lao Ren Yuan (2012)

Alternatieve titel: Full Circle

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Yang Zhang

Met onder meer: Jun Dai, Guo Jinglin en Han Tongsheng

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Fei Yue Lao Ren Yuan

"Adventure is the journey of life."

Lao Ge komt aan in een bejaardentehuis met een plant in een pot, een koffer en een foto van zijn vrouw. Hij heeft twintig zware jaren achter de rug samen met zijn van hem vervreemde zoon, die recentelijk getrouwd is. Lao Ge heeft zijn zoon achtergelaten met 200.000 yuan als aanbetaling voor een appartement. In het bejaardentehuis prepareert Lao Ge's vriend Lao Chou, pas gediagnosticeerd blaaskankerpatiënt, zich voor een concert in Tienjin.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

"Ontroerend drama met een heerlijke klodder komedie..."

Het lijkt allemaal in het begin wat te zoetsappig en te overdone (voornamelijk qua acteerwerk), maar naarmate je de film volgt krijg je toch meer respect (sympathie) voor de oudjes die zo worstelen met hun verdriet en in-de-steek gelaten gevoel. Verder neemt deze film je ook mee in een roadtrip, dit wat ik totaal niet verwacht had. Uiteraard is dit voor mij een dikke pluspunt erbij oftewel een half sterretje. Kortom;

Redelijk vermakelijk

*3.5