• 9.370.299 stemmen

Reipu Zonbi: Lust of the Dead (2012)

Actie / Horror | 73 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titel: Rape Zombie: Lust of the Dead

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Naoyuki Tomomatsu

Met onder meer: Yui Aikawa, Kazuyoshi Akishima en Asami

Gesproken taal: Japans

Plot Reipu Zonbi: Lust of the Dead

Na een kernaanval veranderen de slachtoffers in op seks beluste zombies die een giftige ejaculatie-aanval in petto hebben om hun slachtoffers te doden. Ze terroriseren de levenden, maar een groep goed bewapende, mooie vrouwen weigert verkracht te worden en neemt het heft in eigen hand.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narumi Furukawa, feminist movement

Noriko Tameike, doctor of medicine

Female patient

Female employee

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Altijd iets om naar uit te kijken

avatar van Noodless

Noodless

Enerzijds en anderzijds

avatar van EW101

EW101

Wat een titel.

avatar van EW101

EW101

Komt vervolg op. Ik zag het net toevallig toen ik naar Japanse splatter aan het zoeken was.

IMDB

avatar van Cellulord

Cellulord

oeioeioei.....

Een echt misbakseleltje. Had nog gehoopt dat ik er me kon lachen, maar het bleef bij hier en daar een flauwe glimliach.

Een amateur zou het nog beter kunnen.

Maar ja het publiek voor deze film gaat waarschijnlijk voor de schoolmeiden/verpleegsters etc... en kijkje onder hun minirokjes en een hoop borsten (al dan niet overgoten met bloed).

Verkwist je tijd niet!

dan was Vampire Girl vs. Frankenstein Girl toch van een heel ander niveau. Maar dat was dan ook samen met Yoshihiro Nishimura. Aleen brengt Tomomatsu er niet veel van terecht.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De synopsis lijkt geweldig voor de liefhebbers van foute cinema, maar de uitwerking is een stuk minder.
Door een onverklaarbare oorzaak raken de mannen in Japan bezeten door een soort zombie virus.
Hierdoor word hun testosteron hoeveelheid flink verhoogt en mede daardoor krijgen ze ook last van een verhoogd libido (de zin om voort te planten),
Hierdoor zijn de vrouwen niet meer veilig. Een aantal vrouwen vinden onderdak in een soort oud klooster om dan a la Night of the Living Dead met elkaar zien te overleven.
De "rape zombies" worden tot het maximale uitgebuit door het vele vertonen van blote borsten en vrouwen die (massaal) verkracht worden.
Helaas zorgt dit niet voor voldoende vermaak om het de hele film boeiend te houden. Waar het deze film het meeste aan ontbreekt is de actie. Daar waar we bij de boven mij genoemde film flink getrakteerd werden op over-the-top actie, blijft dat hier een beetje uit.
Goed, we zien een keer Asami met een samoerai zwaard tekeer gaan, maar daar blijft het helaas dan ook wat bij.
Verder slaat de humor ook niet altijd aan. Met name die tussen de dames onderling komt niet goed over. De humor hoogtepunten komen wat mij betreft dan ook van de nieuwsuitzendingen die hier en daar te zien zijn. Ook dit doet soms weer wat denken aan Night of the Living Dead en ik denk dat de makers deze film dan ook gebruikt hebben als grootste inspiratiebron.
Wel grappig om eens een andere take op het zombiegenre te zien. Zo zijn deze zombies ook niet uit te schakelen door de hersenen uit te schakelen, maar door het afhakken van de penis.
Na het lezen van de veelbelovende synopsis valt de film zelf met name door het wat ontbreken aan actie iets tegen. Wat dat betreft kan ik de boven mijn reactie genoemde film van deze regisseur veel meer aanbevelen dan deze film.
Dit is meer voer voor de doorgewinterde trashliefhebbers.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Reipu Zonbi: Lust Of The Dead 1!" ... " !!!

Geschift !!! Emoji!!! 'Rape Zombie: Lust Of The Dead 1' is een weer zo'n typische

geschift Japans werkje met o.a heerlijke namen als Asami, Yui Aikawa en Kazuyoshi Akishima.

Uiteraard is dit een hoop 'zever' met een aaneenschakeling van geschifte scènes.

Om een voorbeeld te geven, actrice Yui Aikawa verdiende haar strepen ook al in de

adult industrie. Soms zou je zelf denken dat je naar een adult film aan het kijken bent.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

I feel no shame... Vooral gekeken omdat het één van de weinige Tomomatsu films is die ik nog niet heb gezien én ondertiteld beschikbaar is, wat overigens voor de gehele trilogie geldt. Zit nog steeds te wachten op Hontô wa Eroi Gurimu Dôwa: Reddo Suwôdo (2012) Verder klinkt (en oogt de poster) heel wat gekker dan het is. Vrij basic Japans zombie/splatter werkje, maar ditmaal hangen de broeken op de knieën. Jammere is dat de film vooral daar op lijkt te steunen en een beetje verslapt op gebied van de trademark gore.

Uiteraard is zijn beste werk in samenwerking geweest met de geniale Nishimura, maar ben het er niet mee eens dat het 'falen' hier een kwestie is van Tomomatsu in z'n ééntje. Stacy (2001) (3.5*) en Zonbi Jieitai (2006) (4.0*) bewijzen wmb het tegendeel. Hij heeft gewoon het jammerlijke (maar financieel begrijpelijke) besluit genomen / is gedwongen door de studio om het budget (en idee) van één film uit te smeren over een trilogie en niet alle madness in een stampvolle 90 minuten te proppen.