• 9.370.356 stemmen

Alternatieve titels: Death Run / Raw Courage

Geregisseerd door: Robert L. Rosen

Met onder meer: Ronny Cox, Art Hindle en M. Emmet Walsh

Plot Courage

"They started out running for glory, and ended up running for their lives."

De 72 mijl dwars door de woestijn van New Mexico vormde maandenlang een uitdaging voor drie marathonlopers. Als ze zich voorbereiden op het weekend waarin de grote loop zal worden gehouden, kan niemand nog vermoeden dat ze letterlijk voor hun leven zullen moeten rennen door een woestijn die meer herbergt dan zand alleen... Een gewapende groep militaire fanatici traint namelijk ook in de aan het oog van de samenleving onttrokken zandheuvels. Na een intimidatiepoging, zijn de drie lopers het weerloos doelwit van een macaber overlevingsspel. Courage is het verhaal van doodsangst en de wil om te overleven.

avatar van Bandit

Bandit

Goede en spannende film, eigenlijk kan deze film beschreven worden als "Deliverance in de woestijn".

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Nogal ongeloofwaardige film over een paar marathonlopers die belaagd worden door een groep militairen. Twee mannen die het opnemen tegen minstens tiental gewapende en gemotoriseerde bende, dat klinkt al totaal fout. De film is ook al zo enorm voorspelbaar dat het eigenlijk totaal overbodig is om te kijken. Verspilde tijd.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Niet zomaar Deliverance in de woestijn: Scriptschrijver én hoofdrolspeler Ronny Cox debuteerde immers in Deliverance. Dit was een typische Sky Channel film, zo'n groezelige B-film die elk jaar herhaald werd op dit kanaal, ergens eind jaren 80. Ik was er wel over te spreken geloof ik, het gegeven, de setting, de muziek, etc. Heeft allemaal niet veel om handen en toch heeft het een zekere aantrekkingskracht - de wil om te overleven, wie kent dat nu niet??

avatar van as

as

Dick Jones running from a James Bond girl.

Ronny Cox (Robocop) schreef dit vehicel met zijn vrouw over een stel marathonlopers die in de woestijn belaagd worden door een stel gewapende survival mafketels, aangevoerd door M. Emmet Walsh.

Leuk maar ietwat ongeloofwaardig gegeven is een leuke B-film met een uitstekende rol van Ronny Cox. Walsh heeft duidelijk de tijd van zijn leven als slechterik. De rest van de cast is redelijk inwisselbaar. Bond-girl en model Lois Chiles heeft een bijrolletje.

Camerawerk zit soms dicht op de huid en gaandeweg wordt de film best wel spannend. Muziek draagt daar ook aan bij en deed me wel wat denken aan een Carpenter light. Werkt lekker in de woestijnsetting. Was duidelijk een passie project voor Cox. Maar het resultaat is een lekkere groezelige B-film die je nooit serieus neemt maar die wel erg lekker weg kijkt. Fijne ontdekking.

3,5*en