• 9.371.784 stemmen

A Chinese Odyssey: Part Three (2016)

Fantasy | 93 minuten

Genre: Fantasy

Alternatieve titels: Da Hua Xi You Zhong Jie Pian / Da Hua Xi You III / A Chinese Odyssey Part Three: The End

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Jeffrey Lau

Met onder meer: Gillian Chung en Karen Mok

Gesproken taal: Mandarijn

Plot A Chinese Odyssey: Part Three

Zixia bezit een relikwie waarmee ze in de toekomst kan kijken. Zo komt ze te weten dat Joker, haar huidige vriendje, eigenlijk de Monkey King is en hun relatie op koers ligt voor een tragisch einde. Zixia besluit dit drama te vermijden, maar daarvoor moet ze Joker proberen te koppelen aan Bak Jing-jing. Maar die toont weinig interesse in hem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Monkey King

Guanyin

Erlang Shen

Jade Emperor

Ehm.

Nu ben ik niet de persoon die weemoedig terugkijkt naar oude reeksen en deze onaantastbaar acht, maar een beetje respect is toch wel op z'n plaats denk ik. De eerste de Chinese Odyssey films zijn toch deel gaan uitmaken van de HK filmgeschiedenis, dit derde deel zal dat waarschijnlijk nooit doen (of toch niet op een positieve manier).

De oude Jeff Lau, waar was hij mee bezig. Al moet ik eerlijkheidshalve ook wel zeggen dat het mij niet echt verrast dat hij op zijn leeftijd dit soort films niet meer tot een goed einde weet te brengen. HK is toch vooral een wereld van vakmensen en wanneer die geconfronteerd worden met snel veranderende techniek dan zijn dat doorgaans niet de meest flexibele mensen.

Om maar te zeggen dat dit CG-vehikel echt één van de lelijkste films is die ik in lange tijd gezien heb. Was League of Gods vorige week nog een dikke meevaller, dan is dit zowat het complete tegenovergestelde. De CG oogt goedkoop, weinig gedetailleerd en stijlloos. De physics kloppen echt voor geen meter en de mix tussen CG en live action is gewoon pijnlijk slecht. Het is broddelwerk van de hoogste plank.

Enige excuus dat de film nog zou kunnen inroepen is dat het bij een comedy niet zo héél belangrijk is, maar ook dat gaat hier niet echt op. Enkel het eerste deel is expliciet komisch, het tweede deel van de film is veel verhalender en steunt sterk op het plot. Maar dan nog is het visuele niveau gewoon te laag voor een professionele film.

Plot is verder amper te volgen, maar daarvoor ken ik waarschijnlijk het bronmateriaal ook niet goed genoeg. Verder is het acteerwerk pover, komt de humor ook vaak niet goed uit de verf (al heb ik wel een paar keer moeten glimlachen) en is de editing eerder vervelend dan functioneel.

Mnee, dit had een best leuk vervolg kunnen worden, maar niet in handen van Jeffrey Lau. Laat zo iemand gewoon geen CG spektakels meer verzorgen, want daar is hij absoluut niet geschikt voor. Er zijn er die het kunnen (een Tsui Hark bijv.), maar da's eerder uitzondering dan regel. Dit is bagger.