• 9.371.602 stemmen

Vares - Kaidan Tien Kulkijat (2012)

Misdaad / Actie | 93 minuten

Genre: Misdaad / Actie

Alternatieve titel: Private Eye Vares - The Path of the Righteous Man

Oorsprong: Finland

Geregisseerd door: Anders Engström

Met onder meer: Antti Reini, Peter Franzén en Aake Kalliala

Gesproken taal: Fins

Plot Vares - Kaidan Tien Kulkijat

In een verlaten streek in Finland wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. De vinder, een voormalig predikant, huurt Jussi Vares in om het misdrijf te onderzoeken. Het is het begin van de meest bizarre zaak uit Vares' carriere. Hij reist naar Kahdenvirranmaa, een armzalig dorpje dat in de greep is van een machtige sekte. In het enige hotelletje is gelukkig een kamer beschikbaar, en Vares maakt kennis met de hotelbaas en de dorpsgek. Al gauw ontdekt hij dat er in het dorp wel erg veel vreemde figuren rondlopen. De archieven van de plaatselijke psychiatrische inrichting zitten vol duistere geheimen en de hoofdarts lijkt het halve dorp als patiënt te hebben. Dan wordt Vares tegen zijn zin zelf ook in de inrichting opgenomen.

Jussi Vares

Taisto Raappana

Paskamantteli

Elisabeth Raappana

Konstaapeli Larva

Pastori Hukkanen

Kalle Riutta

Juhana Sulander

Vanaf 22 januari te koop op dvd (Just entertainment)

avatar van Decec

Decec

Mag deze film wel toevoegbaar voor Vares?

Meer dan 8 delen?

Jussi Valtteri Vares (Character) - imdb.com

avatar van stinissen

De Vares reeks loopt in de Finse cinema , antwoord dus ja.

avatar van Boenga

Boenga

Voor zover ik me kan herinneren de eerste Finse film ooit die ik zie, en een behoorlijke ontgoocheling.

Wat me bij blijft zijn: zeer matige acteurs; een irritante voice-over die bijna het verhaal in boekvorm lijkt voor te lezen; een simpele en goedkope plot die absoluut niet kan concurreren met een gemiddelde aflevering van Baantjer; en een paar onnozelheden om die dunne plot te illustreren - zoals dokter Hento die Vares uit z'n kabinet gooit, hem daarna een drankje in een verdacht flesje aanbiedt op een fuif, Vares die dat leegdrinkt en 10 seconden later (uiteraard) door z'n benen zakt.

Weinig ondertitelde films uit Finland, en dan pikken ze er nog zoiets uit...