• 9.370.282 stemmen

Alternatieve titels: Cookie / City Streets

Geregisseerd door: Joan Freeman

Met onder meer: Melissa Leo, Dale Midkiff en Greg Germann

Plot Streetwalkin'

"She dropped out of high school this morning ... Tonight she's a Times Square hooker."

Cookie en haar broer lopen weg van huis, hun liefdeloze moeder achterlatend op het platteland, en vertrekken naar New York. Daar ontmoet Cookie de rijke Duke, die haar met zijn charmes voor zich weet te winnen. Maar al snel weet hij haar aan het werk te zetten als prostituee, en hij ontpopt zich als een ware bruut.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Verrassend dat hier nog geen berichten staan en slechts 2 stemmen. Blijkbaar is deze film toch redelijk obscuur in de lage landen. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf. het geeft ons een inzicht in de vetes tussen de verschillende pooiers waarin prostituees - en met Melissa Leo als Cookie voorop - ongewild in betrokken geraken. De film is aardig, acteerwerk is ook redelijk. Film houdt zich niet meteen in op het vlak van geweld. Voor degene die hoopt op veel naakt, die zal dan wel bedrogen uitkomen, slechts een paar keer blote borsten. De film wil drama zijn maar focust zich teveel op het geweld tussen de pooiers. Hierdoor blijven de karakters oppervlakkig. De film is teveel actie en te weinig drama, vooral het verhaal van Cookie verdwijnt hierdoor teveel op de achtergrond. Wat meer echte sexploitation zou het ook beter hebben gemaakt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Schokkend beeld van het gewelddadige milieu waarin hoeren in de jaren 80 in New York hun werk moesten doen. Zij werden door hun pooiers behandeld als oud vuil.

Ik ben protagoniste Melissa Leo nu een aantal malen tegengekomen, o.a. als Moeder Overste in Novitiate (2017). Nu aan de andere kant van het spectrum. Het gemak waarmee zij in de huid van een prostituee kruipt, toont haar veelzijdigheid.