• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: León Klimovsky

Met onder meer: Alexandra Bastedo, Narciso Ibáñez Menta en Gemma Cuervo

Gesproken taal: Spaans

Plot Odio Mi Cuerpo

"The brain of a man... the body of a woman... the sexual horror story of our time!"

Dr. Berger transplanteert de hersenen van een stervende ingenieur in het lichaam van een mooie vrouw. Al snel vindt de ingenieur het heel frustrerend om om te gaan met de dagelijkse discriminatie waarmee de vrouwen vaak behandeld worden. Zo is hij verbaasd als niemand een vrouwelijke ingenieur wil aannemen. Als hij wordt geconfronteerd met het omgaan met zijn vrouwelijke seksualiteit, begint hij al snel lesbische neigingen te uiten.

Lydia Berger

Jefe de la fábrica

Mika Rohn

Ernesto Knoll

Peter Muller

Herman Schmidt

Mary Knoll

Bizarre b-film van Klimowsky, wellicht het meest gekend van zijn samenwerkingen met Paul Naschy. Eigenlijk komt het neer op een soort kruising tussen Glen or Glenda, vivre sa vie en in einem Jahr mit 13 Monden. Klinkt leuk en is het ook wel.

Voor de duidelijkheid: de ingenieur is al klinisch dood na een verkeersongeval dat hij kreeg na een avondje vreemdgaan met zijn secretaresse, waarna een mad scientist met een designerbril hem naar zijn neurologische kliniek transporteert en zijn brein transplanteert naar het lichaam van zijn secretaresse, het lekkere lichaam van Bastedo dus. Veel meer Z- film kan het niet worden.

Hij/zij ontsnapt echter en dan wordt het opeens een groezelig grauw seventies would-be maatschappijkritisch pamflet tegen seksisme en uitbuiting, en voor de Sapphische liefde. Dit is allemaal echter uitgewerkt als een genrefilmpje met een setting die langzamaan van gedegen burgerlijk transformeert tot volstrekt marginaal, met nog wat plotwendingen die eerder thuishoren in een absurde genrefilm, waaronder zelfs nog de onvermijdelijke levensverzekeringspolis. Het slot is volstrekt nihilistisch.

Als een soort eerbetoon aan Fassbinder speelt de film in Duitsland en ik zou toch zweren dat het ook daar is opgenomen, al beweert IMDB anders. Maar dat dit goedkope b-filmpje in staat zou zijn om je te laten denken dat dit op een volstrekt andere plaats dan waar het geschoten is speelt, lijkt me toch onwaarschijnlijk.

Ondanks alle absurditeiten-of eerder dankzij, misschien- beviel deze neo-picareske vertelling me wel degelijk en op een gegeven moment ging ik me toch voor de lotgevallen van de ongelukkige held/heldin interesseren.

Is in Spanje uitgebracht op DVD in 2009 samen met pecado mortal uit 77, maar zonder onderschriften en nu OOP.

avatar van beavis

beavis

wow, inderdaad klinkt dit als een fantastisch z-grade plot! en ik ben sowieso fan van Klimovsky en Naschy... raar dus eigenlijk dat deze tot nu toe aan mijn aandacht was ontglipt... ga em zeker op proberen te zoeken!

Nu begrijp ik dat Naschy niet in deze film zit, maar hij had ook een fascinatie voor dit thema en maakte later El transexual (1977) - IMDb ... dat kan toch geen toeval zijn?

nog een edit: even verder gezocht en blijkt hier toch gewoon op MM te staan El Transexual (1977) dacht dat naschy de regie had gedaan, maar hij had em geschreven, maar zo te zien was Klimovsky dus wél betrokken grappig... misschien iets voor een double-bill

De hele Spaanse cinema was in die tijd geobsedeerd door trannies...Almodovar kwam echt niet uit het niets !

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Beste wel leuke film over een man en vrouw die in een verkeersongeval terechtkomen. Enkel door het brein van de man in het lichaam van de vrouw te transplanteren kunnen ze voortbestaan. Met een vrouwenlichaam en een mannelijk brein geeft dit natuurlijk de nodige complicaties. Het is een drama geen comedy maar zeker geen horror. Best wel goed maar het einde vond ik een beetje dom en abrupt.