• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Cesare Canevari

Met onder meer: Fulvio Ricciardi, Marc Porel en Sonia Otero

Gesproken taal: Italiaans

Plot Delitto Carnale

Een aantal mensen checkt in in een hotel in afwachting van een begrafenis. Niemand lijkt de oude man die begraven zal worden te missen, want ze doen niet anders dan dronken worden en seks met elkaar hebben. Maar na verloop van tijd wordt er een moordslachtoffer gevonden en dwingt de politie iedereen in het hotel blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sorry, maar dit is dus echt intens waardeloze bagger. Gaat door voor een giallo, maar is een pornofilm die is uitgebracht in een softcore( van kineo) en hardcore( van hobby ) versie, waarbij vreemd genoeg eerst de hardcore versie uitkwam die vervolgens werd gerecycled als een semi-giallo. Enfin, de naam Pozzi zegt al genoeg- na Cicciolina de grootste Italiaanse pornoster van de eighties.

In het begin zou je het nog voor een doorsnee sleaze giallo kunnen houden: il vecchio- de eigenaar van het resort waar de hele film zich afspeelt- is dood, niemand interesseert het waarom en de bijeengekomen verwanten in tweede of nog verdere graad zijn blij want de erfenis kan verdeeld worden. Dit vieren ze met- ook lesbo natuurlijk- sex, drank en een gezellig eighties disco partytje, af en toe afgewisseld met klappen of een lekkere rape.

Maar na een introductie van een half uur moet het gebruikelijke 10 little niggahz spelletje beginnen toch? WRONG. Het gaat gewoon op dezelfde voet verder tot er na een minuut of 50 eindelijk een grietje wordt geslasht- off-screen dan ook nog ! En u raadt het al: niemand blijkt daarmee te zitten- het was een potentiele erfgenaam- en gaat gewoon verder met zuipen en neuken.

Tegen het eind wordt er nog een erfgename half off screen gewurgd en hebben we inmiddels het totale dieptepunt al gehad: een grietje dat wordt opgesloten en vervolgens hysterisch wordt als was ze een psychotische peuter . De afwikkeling van het zgn. mysterie duurt 5 minuten en heeft iets te maken met, geloof het of niet, Macbeth.

Dit is werkelijk volslagen zinloze bocht en zelfs volstrekt niet te vergelijken met echte sleaze gialli als GAV, het is gewoon niets. Een dieptepunt voor Porel, die kort na zijn laatste film waarschijnlijk zelfmoord pleegde. En zelfs voor Canevari, voor wie dit ook gelukkig zijn laatste film was. Regie kun je het niet noemen, er is gewoon ergens een camera opgesteld en daarvan is at random footage uitgeknipt.

Hoe dit misselijke gedrocht aan een IMDB voldoende komt is mij een raadsel, aangezien alle giallo buffs dit unaniem volkomen kut vinden, en terecht.

Zelfs de meest fanatieke giallo completist kan ik dit niet aanbevelen( al weet ik dat ze hem toch gaan zien, net zoals ik zelf gedaan heb hoewel ik had gelezen dat je hier niet aan moest beginnen en er toch aan begon....)

Wie een giallo van Canevari wil zien kan zich beter beperken tot " una jena in cassaforte ".