• 9.370.980 stemmen

The Kingdom of the Oceans (2011)

Documentaire | 208 minuten (miniserie, 4 delen)

Genre: Documentaire

Speelduur: 208 minuten (miniserie, 4 delen)

Alternatieve titel: Le Peuple des Océans

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jacques Cluzaud en Jacques Perrin

Met onder meer: Stéphane Durand

Plot The Kingdom of the Oceans

De twee regisseurs duiken letterlijk in de wondere wereld onder het wateroppervlak. Zo worden 'onderwaterbossen' bezocht, maar komt ook het koninkrijk der koraal aan bod. Dieren als dolfijnen en walvissen, maar ook landrotten als pinguïns worden uit bijzondere hoeken bekeken door het oog van de camera.

avatar van 606

Hoe wordt deze uitgezonden, ook in 4 delen ?

avatar van Zinema

Box met biologie.

Na hun laatste prijspakkende natuurdocumentaire Océans bleek het slechts een kwestie van tijd voordat het regisseursduo wederom met iets mooi op de proppen zou komen. Ditmaal met een miniserie bestaande uit 4 episoden, waarbij de bevolking van de oceaan wordt belicht. Op uiterst knappe wijze wederom. Want zo vanzelfsprekend is het natuurlijk niet dat wij, de kijkers, ons plotseling bevinden tussen tientallen haaien of honderden kwallen. In het dagelijkse leven proberen we zoiets juist te vermijden. En zo hebben de makers meerdere verrassingen voor de kijkers in petto, waarbij een moraliserende ondertoon uitblijft en de waarschuwing kort maar krachtig is: jaag niet op beschermde dieren, anders sterven ze uit. Dit is biologie op zijn best.

De gister uitgekomen Bluray-Box van 'The Kingdom of the Oceans', laat alle vier de afleveringen in haarscherp beeld over de kijker heen komen. Alsof de TV ter plekke verandert in een diepzeeaquarium. Onderzeese bossen, prachtige evenals afzichtelijke creaturen, een levend geworden scheepswrak, alles en nog meer komt voorbij. Verpakt in schitterend geschoten beelden en voorzien van het originele Franse commentaar, maar ook met een optie voor Nederlandse audio. Alsof deze documentaire an sich nog niet genoeg is, zit er in de box een gratis 2e kaartje voor de onderwaterwereld van 'Sea Life' te Scheveningen in. Tevens is een derde Bluray bijgesloten als extraatje met daarop, de voor een Oscar genomineerde documentaire, Le Peuple Migrateur (Winged Migrations).

Zeer goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van mostje

mostje

Adembenemend, echt de moeite waard. Wat een impressies en dan te bedenken, dat wij mensen

van al het moois op deze aarde 1 grote bende van maken.

Voor wie van mooie natuurfilms houdt.

avatar van Rodrigo87

Rodrigo87

Als je deze hebt, voegt de film Océans dan nog veel toe? Of is die samengesteld uit beelden die je ook hier te zien krijgt?

avatar van james_cameron

Na een reeks sublieme BBC documentaires over het leven in en rond de oceanen is het natuurlijk moeilijk om nog met iets origineels te komen. De makers van oa The Travelling Birds en Oceans proberen niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar komen wel voor de dag met een visueel indrukwekkende 4-delige serie. We hebben het allemaal wel eens eerder gezien, maar zelden zo majestueus en overweldigend in beeld gebracht. Erg mooi.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Dit mag nooit verdwijnen...

avatar van Cellulord

Cellulord

Waarom een Engelstalige poster (en titel) als het een puur Frans product is?

Ik zie dit wel meer hier op MM.

avatar van Dk2008

Dk2008

Niet heel veel anders dan Océans, alleen zijn hier geen mensen te zien, alleen dieren en alles wordt nog wat uitvoeriger in beeld gebracht en zijn er ook wat meer zeebewoners en vissoorten te zien. En hebben ze er een miniserie van gemaakt. En zo eet het ene dier het andere dier op en staat vervolgens zelf op de menukaart van weer een andere dier. Leven en overleven, eten en gegeten worden in de oceaan die vol gevaren zit en de mens heeft door overbevissing het evenwicht verstoord, maar dat weten we allang. Prachtige opnamen van o.a. de blauwe vinvis waar er nog maar weinig van zijn. En die zijn lastig te houden in een dierentuin. Gelukkig zijn al deze haarscherpe opnamen dan voor het nageslacht bewaard.

Wel mooi gefilmd, maar wordt nu afgezaagd. 2.0