Genre: Actie / Komedie
Canada
Geregisseerd door: Jason Lapeyre
Met onder meer: Siam Yu, Gage Munroe en Michael Friend
Plot I Declare War
"Rules were made to be broken."
Een groep van 13-jarige kinderen spelen dagelijks oorlogje in een nabijgelegen bos. Ze maken hun eigen wapens van alles wat ze maar kunnen vinden. Op een dag loopt het spel echter uit de hand wanneer leiderschap, loyaliteit, tactiek en vriendschap op de proef worden gesteld en net als in de 'echte' wereld overwinningen en nederlagen in gelijke mate worden gevierd.
jarno1975 (moderator series)
Lexcoaster
Dit lijkt mij nog eens een vrij gedurfd concept. Ben benieuwd.
xxsilversurferxx
lijkt me beetje war of the buttons achtig moet hem nog kijken
Shinobi
"This is war man, not fucking hopscotch."
Best een geinige film moet ik zeggen, zeker met het concept. Ik bedoel wie heeft er nu niet als klein jochie oorlogje gespeeld? Wat dat betreft een zeer treffend onderwerp.
Het is leuk om te zien hoe ver de fantasie van de jongens gaat en dit wordt dan ook goed tentoongesteld in de film, takken worden letterlijk opeens machinegeweren. Het gedoe dat Joker soms 'heat vision' had hoefde van mij weer niet.
Daarnaast is het interessant hoe dingen als: haat en nijd, jaloezie, vriendschappen en liefde aangekaart worden. Het lijken net volwassenen - inclusief scheldwoorden - soms en je kunt precies zien wie er later wel gaat slagen en wie er voor altijd een loser blijft. De jonge acteurs doen het voor het overgrote deel prima, met name Michael Friend als Skinner kwam goed gestoord over. Het gaat er op momenten best hard aan toe.
Alleen is het jammer te noemen dat de film veelal aan de vlakte blijft, zeker als tegen het einde onthuld wordt hoe het echt zit tussen PK en Skinner. Want er zaten best wat leuke maatschappelijke kwesties in die maar licht ter sprake worden gebracht. Het zijplotje van Jess en haar interesse in Quinn kon weggelaten worden, het hield de boel alleen maar op.
Al met al op zich wel een vermakelijke film om eens gezien te hebben, maar het kon hier en daar wel beter. Desondanks een aanrader als je zelf vroeger ook oorlogje hebt gevoerd.
3,0 Sterren.
dennislaport
Zat te twijvelen over 2* of 2.5*, toch maar een 2.5* gegeven.
A en toe vind ik een aantal acteurtjes wat irritant.
Kort omschreven.
Paar kinderen gaan oorlogje spelen in een bos, 1 kind slaat iets wat door.
Verder is het gewoon een spel dus de actie hier in de film vind ik nou zelf niet echt actie.
Het is meer een avonturen / komedie film.
Phantasm
Film die lekker wegkijkt, jeugd dat oorlogje voert, is weer eens wat anders.
"This is war man, not fucking hopscotch."
3,0 Sterren.
Precies hoe ik er over denk.
cales77
Leuk. Wij voerde oorlog met een buurmeisje verderop. Haar moestuin volledig plat gebombardeerd.
Zeker kijken dus. Vast erg herkenbaar.
jippie2010
Op zich een aardig concept, al had het van mij meer naar een psychologisch drama gemogen,
iets in de buurt van Lord of the Flies ofzo.
Ik ga de film skippen.
gabsor
Vreemde ietwat ziekelijke film. Er zit geen 'normaal' kind in. De een is een facist, de ander geobsedeerd door strategie en tactiek, het meisje heeft flinke jeuk, ofwel elk kind heeft een behoorlijke afwijking. Komt daardoor gezocht over. Kon de humor er ook niet in vinden, waiste of time.
tattoobob
Ik vond het wel een origineel dingetje eigenlijk.
Best een leuke film...had allemaal wel iets meer gemogen maar goed...kijkt wel leuk weg..
Een film voor de liefhebber.
Komedie, No way was niks grappigs aan, soms gewoon ziekelijk. Heb er niet van genoten.
ikkegoemikke
Ik vraag me eigenlijk af waar het element komedie eigenlijk kwam kijken. Ik kreeg eigenlijk eerder medelijden met een paar van de hoofdrolspelertjes. Ik vrees dat P.K. en Skinner interessante studieobjecten voor aspirant kinderpsychologen zouden zijn en uiteindelijk wel degelijke psychologische bijstand mogen krijgen.
Uiteindelijk heb ik 90 minuten liggen kijken naar een filmische vertoning van een bosspel voor scouts leden. Maar dan uitgevoerd door een samenraapsel van jonge kereltjes die hun fantasie de vrije loop lieten. Het deed me soms wel aan "The Goonies" denken , maar dan zonder piratenschip en Chunk.
Op sommige momenten was het acteren wel erg irritant en amateuristisch. Het had alle eigenschappen van een low budget film : één en dezelfde locatie de hele tijd m.a.w. een heen en weer gehol in één of ander lokaal woud, geen enkel geldverslindende actiescènes of rekwisieten. Persoonlijk vond ik P.K. nu ook niet bepaald een schoolvoorbeeld van een leiderfiguur. Ik vrees eerder dat het ventje zich kan scharen bij de groep van meest gepeste jongetjes op school.
Het concept is origineel. Het toont hoe kinderen de volwassen karaktertrekken zoals haat, jaloezie, liefde, trouw en vriendschap ervaren. In werkelijkheid zou dit ook naar gelijkaardige voorvallen kunnen leiden, spijtig genoeg. Alleen de uitwerking laat te wensen over en maakt van deze film een traag, saai en totaal geen emotioneel rakende film.
Dirtdiver
Geen beste film, ondanks een concept wat me wel degelijk aansprak.
Gang_Star
Ondanks een apart concept is dit een film om weer snel te vergeten. Het oorlogje spelen van een groep kinderen is saai en nergens ook maar een beetje interessant.
Shadowed
Te braaf.
Deze film heeft oprecht een zeer interessant verhaal en wint daarmee mijn interesse al snel. Echter ontbreekt het de film aan een normale, goed geregisseerde uitwerking. Je loopt altijd wel een risico als de hoofdrollen door kinderen vertolkt worden.
In het algemeen is het verbazend dat er een 16+ bij deze film staat. Het lijkt mij echt duidelijk op kinderen gericht, maar de keuze om veel grof taalgebruik erin te gooien houdt dit ook weer een beetje tegen. De regie schreeuwt de keuzes vaak een beetje tegen van elkaar.
De film is best interessant, zeker in het begin kom je gelijk in de fantasie terecht. Het is grappig gevonden dat de takken ook in echte wapens veranderen en dit levert enkele prima actiescènes op. Echter is het net wat tam. De 16+ heeft hij toch al te pakken, dus waarom niet doorhalen?
Ook zijn de kinderen zelf vaak niet al te goed op dreef. In het algemeen komen de dialogen er wel vlot uit, maar qua houding lopen er serieus zoutzakken bij hier en daar. Het is net wat te geforceerd en gemaakt. De kinderen zijn allen wel oud genoeg om te weten hoe je moet acteren, dus acteer dan ook gewoon.
Ook wat aparte figuren voor rollen. Zo zijn de leiders van de groepen vaak de minst geschikte, fysiek minst sterke jochies. Ook lopen er types rond die toch net te veel opvallen. De sukkel, de nerd, de gek. Het is allemaal te sterk aangezet.
Ook verloopt het verhaal net wat te "vlot". Soms is het wel duidelijk dat er fantasie speelt, maar er heerst toch iets te weinig chaos en frustratie. Iedereen speelt wel heel keurig bij de regeltjes (bij wijze van sterven en weer opstaan dan).
Bovendien vaak ook iets te voorspelbaar. Het is jammer dat zo'n leuk idee wat mak uitgewerkt is, en een aantal rollen zijn wat te slap. De kinderen kunnen wel goed dialogen onthouden, maar de meeste moeten toch serieus werken aan de "luie" houding. Enkele doen het dan wel weer aardig, maar vaak mist er die dreiging of charme.
cales77
Moet een beetje aan eden lake denken....zal vast tegenvallen...maar laten we hem maar een kans geven

Blackbird
Drama, 2012