• 9.372.770 stemmen

Twin Falls Idaho (1999)

Geregisseerd door: Michael Polish

Met onder meer: Mark Polish, Michael Polish en Teresa Hill

Plot Twin Falls Idaho

"A different kind of love story."

Francis en Blake zijn tweelingbroers die meer dan alleen een hechte band met elkaar hebben. Hun lichamen zijn aan elkaar verbonden en gaan als een Siamese tweeling door het leven. Wanneer er een mooie, jonge vrouw in hun leven verschijnt, wordt de wens voor een eigen leven een stuk sterker.

Blake Falls

Francis Falls

Lawyer Jay Harrison

Miles, a Doctor

D'Walt, the Elevator Operator

avatar van Poehsas

Poehsas

Heb deze binnenkort, ben erg benieuwd!

avatar van gotti

Sterk debuut van de Polish broertjes. Een prachtig verhaal over twee broers die hun hele leven al aan elkaar zitten en waarvan de één niet zonder de ander kan leven. Na een wat moeizaam begin is vooral de laatste drie kwartier zeer sterk. Kippenvelmomenten..

avatar van Demoniac

Demoniac

Inderdaad, de film komt erg langzaam op gang; begint haast te vervelen, maar begint net op tijd interessant te worden. Daarna blijft het ook boeiend en krijg je meer gevoel bij de personages.

Vraag me alleen af of dit nou een echte siamese tweeling was. Soms had ik het idee dat ze gewoon een arm om elkaar hadden geslagen.

Heb hem een keer voor een euro gehaald bij de Blokker of Bart Smit, maar deze (blijkbaar onbekende) film is toch wel de moeite waard.

Donkerwoud

Je ziet ze op een bepaald moment los van elkaar, dus dan kun je wel behoorlijk veilig concluderen dat ze geen siamese tweeling zijn.

Donkerwoud

Dit is zo'n film die ik voor een euro uit een budgetbak heb gevist zonder te weten of het de moeite waard was. Inmiddels staat hij in mijn top-10 van mooiste films aller tijden. Ik viel als een blok voor het eigenzinnige spel met licht en donker en het intieme acteerwerk van de twee siamese broeders. Het deed me vaag denken aan Brokeback Mountain.

Donkerwoud

Grappig hoe veranderlijk smaak is met de loop der jaren. Jaren geleden vond ik dit een absoluut meesterwerk, maar bij de laatste herziening begon me toch wel op te vallen dat de film zeker niet foutloos is. Wat nog sterk overeind blijft is de surrealistische sfeer van een liefdesgeschiedenis tussen een Siamese tweeling en een hoertje; over hoe liefde kunnen delen met iemand soms ook een kwestie is van het opgeven van jezelf wegcijferen voor een ander.

De gebroeders Polish zijn uiterst aandoenlijk als de twee Siamese broers die liefde en leed delen, maar hun acteerwerk is toch een tikkeltje aan de vlakke kant. Ook Michele Hicks is aandoenlijk maar weet de film niet naar een hoger plan te tillen. Het grootste mankement is echter dat de film gevaarlijk dicht tegen het platte sentiment aanschurkt. Toch is het dermate sfeervol en emotioneel dat het de moeite loont om hem ook eens uit een budgetbak te vissen en je erover te verbazen dat goedkoop echt niet altijd duurkoop hoeft te zijn.