• 9.373.452 stemmen

Genre: Avontuur / Familie

Geregisseerd door: Andrew Davis

Met onder meer: Shia LaBeouf, Sigourney Weaver en Jon Voight

Plot Holes

"Some secrets are too big to keep hidden."

Stanley Yelnats graaft in de grond en in zijn verleden. Hij is een jongen met een ongewone aantrekkingskracht voor het ongeluk. De familie Yelnats heeft namelijk een aantal generaties geleden een vloek opgelegd gekregen. Stanley is dan ook zelf niet verbaasd als hij uiteindelijk belandt in 'Camp Green Lake', een soort jeugdgevangenis. Samen met zijn mededelinquenten moet hij gaten graven "om karakter op te bouwen". Dat de bewakers (Sigourney Weaver en John Voight) zelf een heel andere reden voor die opdracht hebben, wordt de jongen langzaam maar zeker duidelijk. Kan Stanley het ongeluk van zich afschudden?

Stanley "Caveman" Yelnats IV

Hector "Zero" Zeroni

Louise Walker the Warden

Marion Sevillo "Mr. Sir"

Dr. Pendanski

Katherine "Kissin' Kate" Barlow

Sam the Onion Man

Stanley Yelnats III

Madame Zeroni

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ontzettend leuke en originele jeugdfilm met een opvallend goed plot en uitstekende acteerprestaties van de hele cast. Vooral de jongetjes acteren met ontzettend veel naturel, terwijl de 'sterren' weliswaar typissche slechterikken spelen, zonder te moeten terugvallen op overdreven tics. Natuurlijk zijn alle vaste elementen als vriendschap, liefde en zelfopoffering present, maar het wordt er nooit ingeramd. Het avontuur blijft altijd de bovenhand houden.

De flashback-structuur (die de roots van hoofpersoon Stanley Yelnats uit de doeken doet) is trouwens prima opgebouwd, en met de muziekkeuze is al helemaal niks mis.

Een echte aanrader, en niet alleen voor de jongeren

3.5 sterren.

avatar van Quido

Quido

Holes is een mooie, licht-surrealistische jeugdfilm met een prachtige vormgeving en heerlijke muziek. De balans tussen werkelijkheid en fictie in het goed gestructureerde scenario is perfect, waardoor het verhaal steeds boeiend en geloofwaardig blijft. Door de vaak lekker absurde dialogen, one-liners en karakters wordt de licht-surrealistische sfeer versterkt. Verder is de film voorzien van een uitstekende cast, waarin vooral de jongelingen opvallen door hun pure spel en fijne chemie. Met een gemiddelde van 3,09 flink ondergewaardeerd, wat mij betreft.

avatar van james_cameron

Eersteklas jeugdfilm, zonder klef sentiment en de gebruikelijke Disney-moraal. Prima cast (LaBeouf is een echte ontdekking en vooral Jon Voight is hilarisch), mooi camerawerk en een intelligent scenario. Misschien iets te complex voor de kinderen waar de film voor bedoeld is, maar ach, zo hebben volwassenen er ook nog wat aan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke jeugdfilm. Wij waren er alleen niet op voorbereid dat het een jeugdfilm zou zijn want dat stond niet aangegeven bij onze filminfo op UPC. Maar uiteindelijk hebben we toch met enig vermaak naar deze film zitten kijken.

De historische flasbacks waren erg leuk in de film. Minder vond ik de rol van John Voight. Veel te overdreven. Voor de rest is deze film zeker een aanrader voor het hele gezin.

avatar van Theunissen

Vond het wel een leuke onderhoudende film. Was me niet eens opgevallen dat Shia LaBeouf de hoofdrol speelde. Gewoon een leuke Avonturen film. Jon Voight vond ik vrij aardig in deze film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een piepjonge Shia LaBouef in een vriendelijke kinderfilm. Het draait om vergeten herinneringen die -letterlijk- op worden gegraven in een detentiekamp voor jongeren. Op deze manier zien we verschillende verhaallijnen uit verschillende passages uit de Amerikaanse geschiedenis. Het maakt de film lekker onvoorspelbaar en gelaagder dan je van een Disney kunt verwachten.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijk avonturenfilm...

Nu keek ik tweede keer...

Eigenlijk is voor de jeugfilm...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteur Shia LaBeouf speelt wel redelijk goed...

Toch allemaal een flauwe film...

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het een erg goeie film, veel beter dan 'k had verwacht. 'k verwachtte een kinder/jeugdfilm, maar hij is zeker ook erg geschikt voor de al iets volwassener.

Het is een boeiend en goed gevonden verhaal, ook de acteerprestaties van de cast en ook de kinderen (o.a. de jonge Shia) is erg goed en de film verveeld niet. Ook de muziek vond 'k wel passend en leuk.

Aangenaam verrast door deze en 'k vond hem een aanrader

avatar van scorsese

Matige film waarin een jongen naar een werkkamp voor jeugdige deliquenten wordt gestuurd, waar hij gaten moet graven. Op zich een origineel verhaal waarbij het verloop zich niet gemakkelijk laat voorspellen. Echter is de film wat aan de saaie kant vanwege de opbouw waarbij de connectie tussen de verschillende flashbacks pas te laat duidelijk wordt.

avatar van LNDS

LNDS

Ik heb het boek een keer voor Engels op school moeten lezen en ik moet zeggen dat het een van de leukste boeken was die je verplicht moest lezen. Ik vind het boek wel leuker dan de film, maar de film is ook zeker niet onaardig.

avatar van joolstein

joolstein

Ongewone en vermakelijke film uit de Disney-catalogus. Dit is het verhaal van Stanley Yelnats (een jonge Shia LaBeouf) die onterecht beschuldigd naar Camp Green Lake wordt gestuurd om (hoe kan he ook anders?) gaten te gegraven. In maar liefst twee flashback-verhalen zie je dat, dat gegraaf wel degelijk een doel dient en kom je eveneens meer te weten over een oude familievloek en bandietenkoningin Kissin' Kate Barlow. Dit alles wordt effectief in beeld gebracht door regisseur Andrew Davis ( The Fugitive ) en Louis Sacher (die even verschijnt als een man die kaal wordt), die zijn eigen boek bewerkte. Bij de vertaling gaan natuurlijk een paar dingen verloren. Toch slaagt het op overtuigende wijze. Van bad guys Sigourney Weaver, Jon Voight en Tim Blake Nelson gaat voldoende dreiging uit en zijn gelukkig niet alleen maar cartooneske. De makers verdienen absoluut eer omdat ze het verhaal niet versimpelen en een boeiende uitermate volwassen familiefilm afleveren!