• 149.597 films
 • 8.298 series
 • 25.310 seizoenen
 • 556.349 acteurs
 • 324.486 gebruikers
 • 8.518.016 stemmen
Avatar
 
banner banner

11 Settembre 1683 (2012)

Drama / Oorlog | 114 minuten
1,81 8 stemmen

Genre: Drama / Oorlog

Speelduur: 114 minuten

Alternatieve titels: September Eleven 1683 / The Day of the Siege: September Eleven 1683

Oorsprong: Italië / Polen

Geregisseerd door: Renzo Martinelli

Met onder meer: F. Murray Abraham en Enrico Lo Verso

IMDb beoordeling: 4,3 (2.089)

Oorspronkelijke taal: Engels

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot 11 Settembre 1683

Historisch drama over de slag om Wenen, op 11 en 12 september 1683, toen de stad werd belegerd door driehonderdduizend moslim-soldaten van het Ottomaanse Rijk, onder leiding van Karà Mustafà. Hun doel is een opening te creëren om Europa binnen te vallen, om Rome te bereiken en om van de San Pietro Kathedraal, in het hart van het Christendom, een moskee te maken. Binnen de muren van Wenen zetten de Oostenrijkers, die sterk in de minderheid zijn, zich schrap voor een verschrikkelijke nederlaag.

image

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Marco D'Aviano

Karà Mustafà

Eleonora Maria Giuseppina d'Austria

Giovanni III di Polonia

Leopoldo I d'Asburgo

Rosa Cristofori

Carlo V di Lorena

Marcin Kazimierz Katski

Mikolaj Adam Sieniawski

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Onslaught

Onslaught

 • 591 berichten
 • 1160 stemmen

Lijkt me een erg interessante film. Volgens mij zijn er namelijk niet zo heel veel films gemaakt die de strijd belichten tussen het Christelijke Europa en het Islamitische Ottomaanse rijk. Heb ik het mis en weet iemand nog een goede film over deze periode, dan hoor ik het graag.


avatar van narva77

narva77 (crew films)

 • 11913 berichten
 • 6226 stemmen

Poolse Trailer YouTube (geen ondertiteling)


avatar van KillerAydin83

KillerAydin83

 • 2 berichten
 • 0 stemmen

@ Onslaught

Lijkt mij ook een interessante film. Jammer genoeg kan ik hem nergens vinden

Als je de verfilming van de verschillende veldslagen wilt zien tussen de christenen en de moslims in het jaar 1500. Dan verwijs ik je naar www.turkweb.tv - Hier heb je een serie genaamd Muhtesem Yuzyil (Geweldige eeuw). Hier zijn de verschillende veldslagen verfilmd in de tijd van Sultan Suleyman. O.a. belgrad en rodos waren toen ingenomen. Zelfde tijdbestek als de serie The Tudors, die het leven van King Henry de achtste verteld.

Een van de beste films over de Ottomanen in Europa = Fetih 1453 - Dit gaat over de aanval en overwinning van Constantinopel, nu Istanbul. Hier de trailer met Engels ondertiteling:

YouTube - CONQUEST 1453 OFFICAL TRAILER (English Subtitles) (www.turkweb.tv)


avatar van jgbteg

jgbteg

 • 32 berichten
 • 226 stemmen

slechte trage film ook de computer animaties zijn van de vorige eeuw


avatar van landscamp

landscamp

 • 11 berichten
 • 7 stemmen

Heb hem gisteren bekeken louter voor de actie. Ik heb er niks van opgezocht om te weten of het volgens de geschiedenis waar gebeurt is.

De veldslagen zagen er nog redelijk uit, ondanks of misschien dankzij de computer animaties. Goed voor een keer te bekijken voor degene die interesse hebben in deze geschiedenis. Kingdom of Heaven is wel beter gaat ook over christenen en moslims.


avatar van MovieMind

MovieMind

 • 6804 berichten
 • 0 stemmen

landscamp schreef:

Ik heb er niks van opgezocht om te weten of het volgens de geschiedenis waar gebeurt is.

Dan ben je niet de enige, geschiedenis kennis ontbreekt tegenwoordig bij velen.

Nu is dit mischien geen beste film, maar het is wel degelijk een waargebeurd en wellicht zelfs één van/of de belangrijkste gebeurtenis uit de europese geschiedenis.


avatar van ed76

ed76

 • 1 berichten
 • 2 stemmen

Mooie film waarin 9-11 in historische context wordt geplaatst.

Ik zie verschillende lui hier boven die erg lage punten voor de film hebben gegeven, terwijl ze de film niet hebben gezien. ik heb de film 5 sterren gegeven om lage scores te compenseren. werkelijke score voor mij ligt tussen de 2,5 en 3 (maar ik ben dan ook gek op historische films)

Op 9-11 heeft Polen (winged Huzars) Europa gered van het Islamitische juk, voor de poort van Wenen vond de grootste cavalerie aanval ooit plaats 18.000 paarden. (Omdat er geen paarden meer gebruikt worden zal dit ook de grootste blijven). Na maanden van beleg van Wenen werden 200.000 Ottomanen op de flank aangevallen en gefixeerd, hierna volgde cavalerie aanval van de andere flank vanaf de Kahlenberg. Deze aanval verpulverde de Ottomanen.

De film een een verslag van de aanloop naar 9-11


avatar van joolstein

joolstein

 • 7397 berichten
 • 6566 stemmen

Jammer dat deze film zo faalt! Te vaak maakte het verkeerde keuzes en zijn daarbij soms zelfs niet helemaal historisch accuraat! Driehonderdduizend Ottomaanse strijders? Alleen in de totale slag van alle legers bij elkaar kom je misschien in de buurt van dat aantal! Afhankelijk van welke bron je gebruik moeten er ongeveer 140.000 tot 170.000 zijn geweest. (sommige spreken ook maar van 100.000)

De verdedigers sterk in de minderheid? Oké ja ze waren met minder maar ook op de hoogte van de Turkse mobilisatie omdat al in 1682 de oorlog werd verklaard. Dus toen de Turken met hun leger voor de muren van Wenen verschenen was de stad goed versterkt en bevoorraad en werd zij verdedigd door een garnizoen van zo’n 15.000 soldaten (soldaten en burgervrijwilligers) met 370 stuks zwaar geschut. Terwijl erbij de Turken juist door honderdvijftig zwakkere veldkanonnen, een gebrek aan goede artillerie was.

En ja de Heilige Roomse Keizer Leopold I ontvluchtte de stad (samen met 60.000 burgers) maar had een Oostenrijks veldleger van twintigduizend man laten terug trekken bij Linz. Waar men ondertussen druk bezig was om de strijdkrachten op te bouwen. De uiteindelijke gezamenlijke strijdmacht, het leger van de Heilige Liga, was ruim tachtigduizend man sterk en bezat 150 veldkanonnen. Het Ottomaanse leger was tijdens de bewuste slag van Kahlenberg in aantal vermindert, waren gesneuveld, gewond geraakt, aan ziekte overleden of warenbezig met foerageren. En de Krim-Tataren weigerde in het geheel om het op te nemen tegen de zwaarder gepantserde Poolse cavalerie.

Grootvizier Kara Mustafa Pasha koos ervoor om zowel het ontzettingsleger aan te vallen, als ook de muren van Wenen te bestormden. Tja een keuze die niet zo goed afliep! Dit deed hij trouwens niet op wat titel suggereert de elfde maar op de twaalfde september 1683 De film richt zich dan ook veel meer op de relatie tussen de islam en het christendom. Hiervoor gebruik men ook regelmatig de met de keizer bevriende raadgever en pauselijk gezant Marco d'Aviano.

Het probleem zit hem naast foeilelijke CGI dan ook in het script. Door te focussen op de geloof-propaganda van de strijdende partijen. Vergeet men de echt belangrijke feiten maar kort aan te halen of helemaal buiten de film te houden. Zo was deze Ottomaanse aanval niet een religieuze maar een meer geopolitieke Een strijd tussen grootmachten; enerzijds het Habsburgse Rijk en de Pauselijke Staat en aan de andere kant het Ottomaanse rijk gesteund door Frankrijk. Door een duidelijk keerpunt in de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk en op militaire vlak de grootste cavaliercharge uit de geschiedenis kan het historische belang van deze slag bij Wenen moeilijk worden onderschat. Echter verdiend het wel een betere film dan deze!