• 9.372.320 stemmen

When the Light Comes (1998)

Avontuur / Romantiek | 110 minuten

Met onder meer: Francesca Vanthielen, Joachim Król en Rick Engelkes

Gesproken taal: Nederlands, Engels, Noors en Russisch

Releasedatum: 29 januari 1998

Plot When the Light Comes

Ellen Vanderlaan wil na haar middelbare school eindelijk eens doen waar ze zelf zin in heeft. Na een bootreis belandt ze in Spitsbergen waar ze temidden van ijsschotsen en eindeloze witte vlaktes, een winter het huis zal delen met de Noorse pelsjager Lars. Haar verwachtingen komen niet allemaal uit: ze kan zich met moeite aanpassen aan het zware leven boven de Poolcirkel en Lars is niet het ruige type man zoals ze zich had voorgesteld. In de houten hut heerst een ijzige atmosfeer door het gebrek aan communicatie en het feit dat Lars voortdurend sexuele toespelingen maakt. Naarmate de tijd verstrijkt begrijpt Ellen dat ze zich zal moeten aanpassen om het leven draaglijk te maken. When the Light Comes is gebaseerd op de autobiografische roman 'Waar blijft het licht' van Heleen van der Laan.

avatar van olano

olano

Vanavond 23 maart 2003 te zien om 21u25 op VTM.

Ik ben op zoek naar de video(evt.dvd) van de film licht of when the light comes geregisseerd door stijn coninx naar het boek van heleen van de laan 1998

prachtige film

*** 1/5 sterren

avatar van gotti

Een mooie poster is het iig wel...

avatar van Wouter

Echt? Vind hem spuug en spuuglelijk.....

avatar van gotti

Vind vooral het gele gedeeltje, met daarvoor de silhouetten erg mooi. Vind die afbeelding van dat meisje daar boven er dan ook niet helemaal bij passen. Mooier is dit gedaan bij de poster van Tom Tykwer's "Heaven".

Pracht van 'n film eigenlijk

avatar van Wouter

Da's nog 'ns een originele mening.

hehe

Ik kan best mijn nader verklaren hoor

avatar van Gorro

Gorro

Deze film komt vanavond op tv. Staat onder de titel "Waar Blijft Het Licht" in de Veronicagids en op tvgids.nl (voorgesteld via corrigeer als alternatieve titel).

Nederland 2: 23:55 - 1:50 uur

avatar van speedy23

speedy23

Het is ook een Duitse co-productie. Dan kan je ook de Duitse alternatieve titel plaatsen: Die Stunde des Lichts.

avatar van planefreak

planefreak

een prachtige film....

Gorro schreef:

Nederland 2: 23:55 - 1:50 uur

Dat zou de originele titel worden. In Belgie werd dat Licht en in Nederland When the Light comes.

Typisch iets voor de TROS.

avatar van Sjan

Sjan

Tja wat moet ik van zo'n film als dit vinden. Het is niet onaardig, maar het is niet echt mijn soort film. De plaatjes van de natuur en de dieren waren prachtig, maar het verhaal heeft verder niet veel om het lijf. De opening van de film vond ik echt verschrikkelijk -en nou snap ik ook wel dat de regisseur het drukke leven van alledag wilde spiegelen aan het eenzame, donkere leven van de pelsjager- en amateuristisch (vooral die muziek...). Wel enkele goede scenes in het begin in de hut van Lars, wanneer de stilte echt ijzingwekkend is en de communicatie echt van een abominabel laag niveau. Toch wel een aardige film, 3*

avatar van EmDee

EmDee

Vooral het einde van de film is prachtig en ben heel benieuwd hoe het verder is gegaan met deze mensen.

Iemand een idee?

En wat vind ik die Vanthielen een mooie vrouw zeg.

avatar van Wouter

En wat vind ik die Vanthielen een mooie vrouw zeg.

Meen je dat nou?! Doorsnee meisje om te zien, met een zeer tuttige uitstraling.

avatar van Wouter

Ze nam trouwens de rol over van Kim van Kooten die niet lang voor de opnamen afzei.

avatar van EmDee

EmDee

Wouter schreef:

Meen je dat nou?! Doorsnee meisje om te zien, met een zeer tuttige uitstraling.

Ach Wouter, gelukkig kunnen smaken verschillen.

Anders was ik op deze wereld de enige met een vriendin.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Vond het een mooie film, maar was het naakt door de sneeuw lopen niet wat overdreven? Ik zou het alleszins niet willen doen.

avatar van 93.9

93.9

Die meid heeft juist een leuke frisse uitstralling.

Niemand zou die rol beter kunnen vertolken.

De film mag zich bijna scharen onder de categorie 'juweeltjes' wat mij beterft!

avatar van Jazzman J

Jazzman J

Ik heb "Licht" gisteren opgenomen maar door een foutje staat hij er niet helemaal op. Ik heb hem nog niet gezien maar mijn video eindigt wanneer Franscesa Vanthielen en een kerel op een huwelijksfeest aankomen. Mis ik dan nog veel? M.a.w., loont het de nog de moeite om hem te zien of kan ik hem maar beter eens gaan huren of zo..
Bedankt

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

licht is een heel mooie film, nooir gedacht dat Vanthielen zo goed kon acteren

avatar van Dridge

Dridge

Eerste anderhalf uur nog wel te pruimen maar dat laatste half uurtje is echt om te janken zo slecht.

jammer

2 sterren voor de moeite

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Da's nog eens en tijdje geleden, vond hem niet geweldig, geef hem 3.0*.

avatar van didier.depuydt

didier.depuydt

Een prachtige film.

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige film met zeer goed acteerwerk.

De 2 hoofdrolspelers zijn echt in topvorm waardoor de film langzaam onder je huid gaat kruipen.

De regie is ook erg goed en de beelden van de ijzige natuur zijn prachtig.

Cijfer: 4,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film was de opvolger van "Daens", de succesfilm van Stijn Coninx. En uiteraard waren de verwachtingen zeer hoog, en heeft de film die verwachtingen niet echt kunnen inlossen.

Wel is het een mooie film geworden met een goed, zij het toch wat zwak, verhaal.

Maar de grote ontdekking in deze film was toch wel het acteertalent van Francesca Vanthielen, die al bewezen had een van de beste presentatrices te zijn, maar hier dus ook bewijst dat ze een ware actrice is, en dat nu nog steeds doet, ze is een van Belgisch beste actrices op dit moment.

Ik heb met veel plezier deze film nog eens bekeken, om het natuurschoon, en daarmee bedoel ik niet alleen Vanthielen !!

avatar van Mescaline

Mescaline

Een erg goede film! met een hoog en realistisch acteer niveau!
De hele sfeer zat goed in deze film. en de film heeft een leuk en orgineel einde!
En natuurlijk is het niet erg Francesca Vanthielen op je scherm tezien.. ook een erg mooie en intieme vrijscene. Wat een lichaam heeft Vanthielen zeg!

zit te twijfelen tussen 4 en 4,5 sterren.. maar voorlopig hou ik het op 4.. maar deze film gaat zeker te weten nog een keer in de dvd speler

Aanrader!