• 8.905.904 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Michael Cuesta

Met onder meer: Ron Eldard, Lois Smith en David Margulies

Plot Roadie

Jimmy Testagross is een grote jongen. Tenminste, dat wil hij de mensen graag laten geloven. Als zoon van een gerespecteerde muzikant presenteert hij zich als de succesvolle manager van de band Blue Öyster Cult. In werkelijkheid is hij na jarenlang een roadie geweest te zijn voor de band zonder pardon gedumpt. Hij besluit hij naar huis terug te keren in Queens, New York. Verstrikt in zijn eigen verleden en een wereld die verder gaat zonder hem, bezoekt hij zijn oude vrienden en familie. Zijn liefdevolle moeder, die alleen is sinds de dood van Jimmy's vader, blijkt tekenen van dementie te vertonen.

logo tmdbimage

avatar van jedymaster

jedymaster

Mooie film en als fan van Blue Öyster Cult is het nog eens extra genieten.

avatar van vranque

vranque

deze film is traag, oogt traag en vertelt een verhaal waar menigeen niks mee kan. Belangrijk is dat je het tijdsbeeld een beetje eigen bent. Ik herken veel en ik was ook best ontroerd. Het haalt iets herkenbars bij je boven. Maar ik vrees dat dit voor de meesten een wegwerpertje is. Mooi maar niet voor iedereen.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Erg trage film over een triest persoon uit een slaapstadje dat niets van zijn leven heeft gemaakt omdat zijn vader zijn gitaar stuksloeg toen hij jong was.

Als roadie is hij uitgekotst bij BOC. Dit stuurt hem terug naar een plek waar hij al 20 jaar niet meer geweest is en eigenlijk ook nooit meer naartoe had gewild. Door het noodlot gedreven zullen we maar zeggen. Hier ziet hij voor het eerst in jaren zijn moeder weer. Moeder is licht dementerend, maar heeft zeker haar heldere momenten. Gaande de film word Testikels geconfronteerd met zijn verleden en komt er achter dat het dorp, zijn vroegere vrienden en zijn inwoners, maar ook hijzelf geen reet zijn veranderd of verder gekomen in het leven.

Al die dromen die we hadden en die niet zijn uitgekomen.

Al met al erg treurig als je je probeert te verplaatsen in een dergelijke situatie. Best wel een zielig verhaal.

Toch 3 sterren.

avatar van dope

dope

Ik vond m wel okee, je moet waarschijnlijk toch wel iets met rock muziek hebben om deze film te kunnen waarderen, hij is idd. best traag. Eldard speelt deze vrij onsympathieke rol erg overtuigend, waardoor je toch met de hoofdpersoon meevoelt. Ik zag zelfs nog enkele posters hangen in zijn oude kamer die vroeger ook op mijn slaapkamermuur hingen

avatar van borasi

borasi

Het tempo doet de melancholie recht.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Zeer traag drama met een verhaal wat eigenlijk nergens naar toe gaat. Wat een klote eind. Toen die afgelopen was had ik echt zoiets van: waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken? Het gaat gewoon echt nergens naartoe! Het acteren is op zich wel goed. Maar het verhaal is niet veel soeps. Een magere 2,5 ster

avatar van opa-ben

opa-ben

gedumpte roadie durft er niet voor uit te komen. Goeie muziek.

avatar van hefmak

hefmak

Vermakelijke B-film. Leuk gespeeld door Eldard (met name het moment dat hij een kater heeft). Voordeel van de twijfel 3 *

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Een film over een roadie van Blue Öyster Cult, maar geen Burnin' for you of (Don't fear) The reaper. Gemiste kans.

avatar van BBarbie

BBarbie

De luidruchtige poster had best wat minder schreeuwerig mogen zijn, want van de inmiddels aftandse slogan “Sex, drugs and rock 'n' roll” komen enkel de drugs in deze film in beeld. Het is een teleurstellende film met onsympathieke personages (behalve de moeder dan), die je deelgenoot willen maken van hun getroebleerde leven. Mij kon het al vrij snel geen zier schelen. Matig.