• 9.370.388 stemmen

Los Jaguares contra el Invasor Misterioso (1975)

Actie / Sciencefiction | 85 minuten

Geregisseerd door: Juan Manuel Herrera

Met onder meer: King Bryner, Fedra en Julio César Luna

Gesproken taal: Spaans

Plot Los Jaguares contra el Invasor Misterioso

De Jaguars zijn misdaadbestrijders die, gehuld in vermomming met jaguarprint, per motor de criminaliteit bevechten. De mannen zijn experts in het worstelen, maar worden tijdens hun laatste missie behoorlijk op de proef gesteld. Ze komen namelijk in aanraking met een bende losgeslagen buitenaardse wezens die de dodelijke vechtsport karate beheersen. De wezens houden zich bezig met het vervalsen van diamanten, maar de Jaguars zijn de criminele aliens al snel op het spoor.

Er bestaan er 2 van : jaguares films...Karla contra los jaguares is ongetwijfeld de gekendste en eerste, staat hier niet op. Deze tweede staat daar inhoudelijk verder los van, maar had wel het begin moeten zijn van een serie, die er nooit kwam. Voor het klootjesvolk was dit schijnbaar allemaal te subtiel en de film verdween in de tamelijke vergetelheid, behalve bij de diehard trashbuffs.

Het verhaal is simpel : een voice- over deelt ons in den beginne begeleid door...de vuurvogel van Strawinsky mede dat superieur intelligente wezens op aard zijn geland, al dachten de dwaze geleerden dat hun spaceship een meteoor was...hun doel : het ontregelen van de wereldeconomie door het in de markt gooien van zoveel mogelijk diamanten die ze zelf aan de lopende band kunnen fabriceren....waarbij ze enthousiaste collaboratie krijgen van vele aardlingen.

De intrige biedt ons vervolgens de gekende ingrediënten : de 3 jaguares die proud 2 be gay op hun motoren rondcruisen in hun ballenknijpertjes met Jaguarprint en bijbehorende maskers, parachutespringen, hun alien tegenstanders afrossen die gespecialisserd zijn in karate maar rondhuppelen in kung fu outfits met op hun bakkes carnavalswinkel chimpanseemaskers, hun leider "el maestro "die op zijn beurt een King Kong masker uit blijkbaar dezelfde winkel draagt en steeds in gezelschap is van 2...dwergen met blonde krullenpruiken op hun kop en die kan oplossen in lucht , een kale nazi wetenschapper King Brynner die de aliens bijstaat in hun lab en daarbij als assistent een Donald Sutherland kloon heeft, chases te land ter zee en in de lucht met enthousiaste medewerking van het Colombiaanse leger , kloppartijen tussen de 3 en de alien apen in semi- LL stijl waarbij we de klappen van de jaguares moeten opvatten als gesublimeerde zoentjes gelet op hun geaardheid, en natuurlijk een discotheeksequentie waarin een grietje in het Spaans een up tempo versie van "killing me softly " ten beste geeft.

Dat is allemaal normaal, opmerkelijker zijn de 2 protagonisten. Dat blijken dus niet de jaguares te zijn, maar 2 baddies : het verdoemde liefdeskoppeltje Arturo/ Luna en Erika/Fedra. Zij is de dochter van kale nazi Brynner en haar papa trouw, hij is onvoorwaardelijk trouw aan zijn vriendinnetje en zo slaan ze aan het collaboreren, trachtend de diamanten in circulatie te brengen. Dit triviale liefdes/ misdaadverhaaltje vormt de hoofdmoot van de filn, niet het SF pulp gedoe. De 2 star crossed lovers hadden dus moeten opdraven in een vervolg- zoals we op het eind horen- dat er nooit kwam. Aangezien de aliens dan al dood of in lucht opgelost zijn, mogen we vermoeden dat we niet veel hebben gemist.

De production values van dit alles zijn bescheiden, doen wat denken aan de eighties films van tio Franco...of Miami vice van Michael MANN zelfs...

Slechts voor de diehard trashbuffs.