• 9.370.980 stemmen

Geregisseerd door: Konstantin Bojanov

Met onder meer: Ovanes Torosian en Martin Brambach

Gesproken taal: Bulgaars en Engels

Plot Avé

Tijdens het liften van Sofia naar Ruse ontmoet Kamen het 17-jarig weggelopen meisje Avé. Bij elke rit bedenkt Avé nieuwe identiteiten voor hen, totdat haar dwangmatige leugens hen dieper en dieper in de problemen brengen. Hoewel hij tegen zijn zin in dit avontuur wordt gesleept, wordt hij verliefd op Avé.

avatar van voskat78

voskat78

mooi ingetogen comming of age / road-movie over 2 tieners beide liftend naar hun eigen doel... ontsnappen aan de realiteit

avatar van voskat78

voskat78

Tevens winnaar van de ijzeren haring prijs van dit jaar die door de jury verkozen is...

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Na Eastern Plays (2009) is dit ook weer een meesterwerkje! erg van genoten, en perfect acteerwerk.

*3.75

avatar van DV1984

DV1984

Ijzersterk drama! Ik heb met volle aandacht gekeken, ben erg benieuwd naar Eastern Plays!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Met Bruno S. uit Kaspar Hauser?? Moet ik zien want de man is (sinds kort) één van m'n helden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Anjela Nedyalkova’s optreden in The Paradise Suite (2015) maakte mij nieuwsgierig naar haar andere films. Zo ben ik terechtgekomen bij deze door Konstantin Bojanov kundig geregisseerde road movie met twee tegengestelde tieners. De een extrovert, de ander introvert. Hoewel de film hier en daar best wat meer de diepte in had mogen gaan, heb ik mij toch wel vermaakt door de gestage ontwikkeling van de relatie tussen de protagonisten en vooral door het prima acteerwerk. Het is mijn eerste film uit Bulgarije en het smaakt zeker naar meer.