• 9.371.852 stemmen

Geregisseerd door: Marcus O. Rosenmüller

Met onder meer: Gedeon Burkhard, Natalia Avelon en Kai Wiesinger

Gesproken taal: Duits

Plot Wunderkinder

Poltava, in de Oekraïne,1941. Abrascha en Larissa worden gevierd als wonderkinderen van de klassieke muziek. Zij spelen in grote concertzalen in heel Rusland voor de partij en Stalin. Hanna, dochter van de Duitse brouwer Max Reich en zijn vrouw Helga, is zelf een een begaafde violiste. Ze vraagt aan haar vader om les te krijgen samen met de Russische wonderkinderen. Larissa en Abrascha zijn eerst nog een beetje terughoudend. Maar als hun lerares, Irina Salmonowa, toestemt om ook Hanna te onderwijzen, ontstaat er tussen hen een diepe vriendschap die door de Duitse aanval op Rusland zwaar op de proef wordt gesteld.

Hanna Reich / Enkelin Nina

Dr. Boris Brodsky

Rachel Brodsky

avatar van gauke

gauke

Na het zien van de film heb ik gelezen dat het plot van dit verhaal je reinste geschiedvervalsing is en dat beïnvloedt (ongewild) mijn mening over deze film waarbij het accent dus blijkt te liggen op commercie en familie-entertainment. Het verhaal over vriendschap, trouw en de kracht van muziek wordt gebracht als een menselijke, schokkende, emotionele en ontroerende tragedie met te sentimentele en soms groteske elementen. De cast speelt uitstekend, met name de jongeren die de rollen van de wonderkinderen spelen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige, doch zeer tragische film.

Maar als je weet dat hij handelt over de Jodenvervolging, dan kan het niet anders dan een tragisch verhaal zijn.

Uitstekende vertolkingen, vooral van de kinderen.

Alweer een aanrader deze prent die een stuk geschiedenis toont dat nooit mag worden vergeten.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Aren't We Wonderful." ... " !!!

Fantastisch Drama-Oorlog !!! Wat een geweldige film met geweldige acteerprestaties van de

hele cast en ook de kinderen ! Laat weer een stukje geschiedenis zien van die zwarte bladzijde

tijdens WO 2 ! Het verhaal kent aangrijpende, ontroerende en dramatische momenten !

De muziek speelt natuurlijk een belangrijke rol in deze prachtige Duitse film net zoals de

Jodenvervolging in dit aangrijpend drama !

avatar van boemboem27

boemboem27

na 45 minuten gekeken te hebben vond ik het echt welletjes,

verhaal boeide mij nog steeds niet.

traag,er gebeurde maar niets.

terwijl dit wel mijn genre is.

was zonde van mijn tijd..

avatar van BBarbie

BBarbie

Films over de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn intrinsiek hartverscheurend, omdat de aard en de omvang van deze weerzinwekkende misdaad telkens weer je begripsvermogen overstijgt.

In deze film is dat niet anders. Los van de vraag of het verhaal al dan niet echt gebeurd is (zie @gauke), voelde ik mij vooral tijdens het laatste concert, waarbij de kinderen echt voor hun leven moeten spelen, verre van gemakkelijk.

Het acteren van de kinderen is erg overtuigend (i.h.b. van Elin Kolev als Abrascha) en de muziek is "wunderbar".

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Dikke voldoende voor deze zoveelste film over de Joden vervolging, iedere keer denk je weer waarom kunnen mensen zo zijn (worden), er gebeurde genoeg in de film boemboem27, geen topper maar het aankijken weer dan waard als je van dit soort films houd: 3,5

avatar van Film Pegasus

De gebeurtenissen uit WO II blijven op zich uiteraard boeiend genoeg en levert steeds sterk materiaal op voor films. Wunderkinder laat een kant van de oorlog zien die nog niet veel aan bod kwam, die van de Jodenvervolging in Oekraïne. Niet dat het zoveel verschilt met de rest van Europa, maar het geeft een andere setting. Het verhaal dat een fictieve kapstok is voor de gekende feiten, is niet echt boeiend. Als de kinderen muziek spelen is dat wel mooi en vooral het eindoptreden is interessant. Maar daarnaast is het nogal voorspelbaar en had ik toch wel meer emotie en passie verwacht. Zonder de muzikale stukken valt de film als een pudding in elkaar.

Net geen voldoende, maar toch nog enkele punten voor muziek en enkele scènes die de oorlog zelf in beeld brengen. De vergelijking met The boy in the striped pajamas en The Piano zoals op de dvd-hoes stond, zijn eerder inspirerende films geweest die veel beter zijn dan echte gelijken.

avatar van Stuf40

Stuf40

Zag deze film pas recent en vond hem goed, ook al vanwege het uitstekende acteerwerk. Inderdaad zijn er in de categorie "Films over de jodenvervolging tijdens de 2e wereldoorlog" nog betere geproduceerd, maar qua script en locatie is deze film anders dan de meeste andere.

En al is hij niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, je kunt je goed voorstellen, dat dit hier wél het geval kon zijn geweest. Snap dan ook niet, dat Gauke spreekt van "je reinste geschiedvervalsing".

Een film als deze hoeft toch niet altijd een exacte weergave van een gebeurtenis te zijn!

Ook goed, dat de film gemaakt is door een duitse regisseur.

avatar van lezertje

lezertje

Stuf40 schreef:

Snap dan ook niet, dat Gauke spreekt van "je reinste geschiedvervalsing".

Ook goed, dat de film gemaakt is door een duitse regisseur.

Natuurlijk hoeft niet alles waarheidsgetrouw verteld te worden. Maar wel als de makers suggereren dat het de waarheid is., Als hier inderdaad sprake is van geschiedsvervalsing (Het zou mooi zijn als Gauke met voorbeelden kon komen), dan is dat een kwalijke zaak. Zo krijgen veel mensen een verkeerd beeld van de gang van zaken. En dat mag natuurlijk nooit de bedoeling van de makers van deze film zijn geweest.

avatar van lezertje

lezertje

Ontzettend sentimenteel melodrama dat voortkabbelt zonder dat de kijker er emotioneel bij betrokken raakt. Voor mij komt dit over als een cinematografische wiedergutmachungsschnitzel.

avatar van aspro

aspro

gisteren woensdag nog eens bekeken na lange tijd.

en de film heeft mij geboeid en vooral de kinderen.

en er is een wonderkind bij vandaag de dag nog Elin Kolev een virtioos op de viool.

voor mij een klein pareltje.