• 9.369.700 stemmen

Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

Komedie / Avontuur | 154 minuten

Met onder meer: Abhay Deol, Kalki Koechlin en Hrithik Roshan

Gesproken taal: Hindi

Releasedatum: 15 juli 2011

Plot Zindagi Na Milegi Dobara

"Lets Make This The Most Memorable Road Trip Ever"

Kabir verlooft zich na een relatie van zes maanden met zijn geliefde Natasha. Voordat ze trouwen wil hij een vrijgezellenfeest dat drie weken lang duurt; een van Kabir's dromen is om voor zijn huwelijk op reis te gaan met zijn twee beste vrienden. Dit was een wens van vier jaar geleden, die door omstandigheden nooit is uitgekomen. Na veel gedoe komt de reis eindelijk van de grond en eindigen de vrienden in Barcelona. Hier gaat een spannend avontuur van start, die hun levens voorgoed verandert.

Arjun Saluja

Tanya Arora

Natasha's Father

avatar van BBarbie

BBarbie

Aanstekelijke road movie met een onwaarschijnlijk verhaal, maar dat mag de pret niet drukken. Want leuk, luchtig en vrolijk is het. Van begin tot eind. De voortreffelijke cast, de prachtige haast documentaire-achtige beelden en de goed in het gehoor liggende muziek (vooral de flamenco in Sevilla!) zorgen voor een prettige sfeer, die je een uitermate goed gevoel geeft. Een feel good movie in optima forma.

Puur amusement.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Schaamteloze toerisme-commercial voor Spanje, in een reis die van Barcelona naar de Costa Brava voert (noord-oosten), dan naar Sevilla (diepe zuiden) en dan ineens naar Pamplona (het noorden). Ondertussen worden eerst de feesten La Tomatina (eind augustus) en vervolgens San Fermin (begin juli) aangedaan.

Veel scenes zijn de kitsch ten top, vooral als slow-motions en zoete muziek het overnemen, maar ook in de reguliere beelden zitten talloze betekenisvolle blikken en diepe zuchten. Waarbij ik de bizarre establishing shots nog niet vermeld heb waarmee men meent het verhaal te moeten vertellen; alles wordt uitgespeld, blijkbaar is een ernstige vorm van debilitas mentis bij de kijker verondersteld.

Valt er dan niks goeds over te zeggen? Jawel, het landschap is fraai en er zitten een paar aardige prank-grappen in die zo nu en dan een flauwe glimlach kunnen ontlokken. En het is beter dan die andere Bollywood-film die ik zag. Verder geloof ik het wel met deze filmcultuur.

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

Ik ga steeds meer bollywood waarderen, het heeft altijd een positieve vibe terwijl het niet altijd een positieve situatie is, wederom genoten

avatar van Mickey b

Mickey b

Echt wel een film naar mijn hart. Roadmovie, vriendschap, humor, romantiek, beetje drama en mooie plaatjes van Spanje. En dit voor 2,5 uur lang. Echt wel genoten van dit avontuur. Altijd al boontje gehad voor roadmovies. En ben een Spanjofiel. Is dus perfecte combinatie voor mij. Feit dat het in Hindi is steekt niet tegen, integendeel, wat mij opviel is dat ze om de drie vier zinnen Hindi overgingen in Engels. Wel vreemd. Waarschijnlijk bedoeld om de Westerse wereld aan te spreken en dit is goed gelukt. Door deze talenswitch had ik geen enkele keer het gevoel naar een Hindi film te kijken. Voor de rest goed geacteerd en Hollywood waardig. Behoort tot mijn toppers op vlak van filmervaring. Zo zie je maar, grens Hollywood / Bollywood… Zal deze zelfs graag eens herzien binnen enkele jaren. Voor mij 4,5*. Dus net geen perfectie (wil 5* trouwens maar uitzonderlijk geven aan films die mij echt diep hebben geraakt…)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Ik begin steeds meer van Hindi-films te houden.

Misschien dat ik wat gehoopt op nog meer liedjes, maar gelukkig, dat Senorita-nummer is heel erg aanstekelijk. Net als de rest van de film eigenlijk: genoeg zware thema's en toch blijft het vrolijk, zoals Jeffrey050 al opmerkt. Kitsch, Spanje-commercial? Absoluut - zoals de imdb-trivia vermelden: Enlisted as a case study in Marketing Management Courses in Spain colleges.

Mickey b: dat er veel Engels wordt gesproken heeft - volgens mij - weinig te maken met het willen aanspreken van een Westers publiek. Vergeet niet dat India een voormalig Britse kolonie is en dat Engels de eerste taal is die ze op school leren. Ik denk dat het wel hip is onder jongeren om Engels te spreken, net zoals dat hier in Nederland ook gebeurt.

Mooie film, fijn dat me dit aangeraden werd.