• 9.374.784 stemmen

Alternatieve titel: Escape from Alaska

Geregisseerd door: Steve Kroschel

Met onder meer: Thomas Ian Griffith, Caroleen Feeney en C. Thomas Howell

Plot Avalanche

"Hell hath no fury like Mother Nature scorned"

Een explosie vernietigt een olieraffinaderij nabij een klein dorpje in Alaska en veroorzaakt een sneeuwlawine. Een groep skiërs komt daarbij om het leven. Drie jaar later is de raffinaderij weer opgebouwd. Lia Freeman, de enige overlevende van de lawine, moet als agente van de milieu-inspectie haar zegen geven over het project. Ze ontdekt dat het lawinegevaar groter is dan ooit, maar haar waarschuwingen worden genegeerd. Met de hulp van een plaatselijke piloot begint zo een race tegen de klok om de lawine, die het hele dorp bedreigt, tegen te houden.

avatar van soom

soom

tis wel een leuke film. alleen jammer dat er nog helemaal geen commentaar bij is geplaatst! nou ja eens moet de eerste keer zijn!

avatar van cb16003

cb16003

valt wel mee , maar is zeker niet de beste film aller tijden

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dat is opzich logisch dat dit niet de beste film allertijden is

avatar van Jessica.

Jessica.

Ik vond hem best okay. Niet echt super speciaal ofzo, maar wel ''kijkbaar''

avatar van Gert P

Gert P

Aardige film in het verkeerde formaat op dvd gezet.

Zoals bijna elke nederlandse uitgever de dvd's verklooien.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Mooie plaatjes. Acteerwerk ging wel, maar de hoofdpersoon is wat mij betreft niet goed gecast.

avatar van Lee92

Lee92

Inderdaad, deze film valt in de categorie DRAMA!

Het slappe verhaal, de complete idiote dingen die er in voor komen, het is weer "TYPISCH AMERIKAANS SHIT" Vliegen moet blijkbaar altijd worden weergegeven als een soort rollercoaster gebeuren. Een oud en koude vliegtuigmotor die met een 'klopje op de motorkap' opeens wel starten wil.

"Eventjes" met een woord kunnen vaststellen dat de vergiftiging Tolueen is, is eveneens volslagen krankzinnig.

Na heel veel films gezien te hebben van welke soort dan ook, ik kan maar tot één conclusie komen.

Wat je in de meeste films ziet is een afspiegeling van de Amerikaanse samenleving.

Ze zijn zo geschift en krankzinnig in het echt, als dat je het in de films ziet.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het is zeker geen actiefilm (zoals vermeld bij IMDb), maar eerder een drama die wel rammelt aan alle kanten. De film heeft al een vreemd intro, waarna er ramp met een olieraffinaderij gebeurt, onsympathieke personages, klote film. Wel een aardige rol van Thomas Ian Griffith. 2.0

avatar van blackwolves

blackwolves

als het maar geld opbrengt de rest is niet zo erg tot wanneer er een ramp gebeurt dan zijn de grooste er als een hazenpad vandoor.gelukkig zijn er nog mensen die voor de natuur zijn. want die is waar het omdraait geld en winst waar ze ook bouwen midden in een stad of waar dan ook als het opbrengt is de rest van geen tell. dat is wat deze film mij verteld. oke er zitten wat stomme dingen in maar in welke rampen film zit dat niet?

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal is nog redelijk, maar de speciale effecten zijn niet om aan te zien.

Ook de acteerprestaties zijn niet schitterend.

Doorsnee B-film...

avatar van frans123

frans123

Wat is dit ?? Komedie? Bold and beautiful? Als de film begint met verschrikkelijke muziek ( zo'n Bonanza sfeertje) dat je spontaan aan de dunne raakt , vraag je je af waar dit naar toe gaat. Ik had al gelijk een takken hekel aan de hoofdpersonages. Vreselijke mensen/ acteurs. Hij eist de rol van hero op , en zij is nog steeds de kluts kwijt , maar slaat snel om. Ze zullen wel in bed belanden, wat ook zijn bedoeling is. Best een onuitstaanbaar lekker wijf. Maar ik zal het niet te weten komen , zat op veertig minuten , waar hij achter een welpje aanholt., en zij giechelend toekijkt..

Mijn tv ging spontaan uit zich zelf uit ; zo'n rommel had hij nog nooit meegemaakt Zelfs bij Marvel films deed ie dat niet. Ik ga er niet mee verder.

Wat een C rommel, en je wilt gelijk iets opzetten van Scorcese , Hitchcock , Trier...Verhoeven om een filmkater weg te kijken. Zelfs iets van Tarantino, de charlatan onder de filmmakers, maar 100 keer beter dan deze meneer Kroschel ( met zo'n naam moet het ook wel fout gaan)

frans123 schreef:

Of jij hebt geen smaak,dat kan ook nog.

avatar van frans123

frans123

blondiefilmfreak schreef:

Of jij hebt geen smaak,dat kan ook nog.

Iemand die zich Blondie noemt ( over smaak gesproken..) ga ik niet mee in discussie

frans123 schreef:

Geheel onthouder zeker.

Proost,tis wel blondiebier he

Ma.w bier is blond

Vreselijke prut film

Had gehoopt op een leuke rampen film

Vuilnisbak voedsel

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met mooie plaatjes, is voor een keer te doen.