• 9.373.067 stemmen

Geregisseerd door: Emiliano Goessens

Met onder meer: Niklas Hjulström en Lia Boysen

Gesproken taal: Zweeds

Plot Olycksfågeln

Patrik Hedström en zijn collega's op het politiebureau hebben ineens hun handen vol. Net op het moment dat nieuwe collega Hanna Kruse haar opwachting maakt, vindt er ergens een noodlottige aanrijding plaats. De dode bestuurster van het verongelukte voertuig ruikt sterk naar alcohol en iedereen staat op het punt de zaak af te doen als een tragisch ongeval. Alleen Patrik twijfelt. Hij vindt dat er teveel onverklaarbare factoren zijn. Al gauw blijkt dat hij gelijk heeft; de vrouw is in werkelijkheid vermoord. Maar door wie? Nadat de jacht op de dader is geopend, moeten Erica en Patrik tussen de bedrijven door ook nog tijd zien te vinden om hun huwelijk te plannen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goed verhaal, dat dit keer ook goed werd uitgebeeld (de vorige aflevering van deze reeks die ik had gezien was barslecht gemaakt 'Predikanten').

Spannend is het allemaal niet echt, maar het verhaal heeft van in het begin al iets mysterieus en wat dat mysterie is zie je pas op het allerlaatste moment.

avatar van snarf7

snarf7

prima gemaakte film , kijkt lekker weg en blijft tot het einde goed.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Volop spanning en goed verhaal, acteer prestaties ook niks op aan te merken

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Ik vond het een zeer goede film. Wel heb ik nog heel veel vragen. Waarom hebben broer en zus een spoor van moorden achter zich gelaten? Waarschijnlijk omdat ze een beschadigde jeugd hebben gehad, maar nergens wordt dat echt duidelijk. Ook snap ik niet hoe sommige moorden toch door hen zijn veroorzaakt, met die Hans en Grietje tekeningen etc. Zoals de jonge jongen, die dronken achter het stuur zit? Hoe meer je nadenkt, hoe meer vragen ik krijg. Als ik dat niet doe, dan is het gewoon een zeer goede film. Misschien moet ik het boek eens lezen. En worden sommige dingen wel duidelijk.

avatar van margo1

margo1

Een van de betere 'whodunnit' s' die ik de laatste tijd gezien heb. Goed verhaal, goed geacteerd en het mysterie wordt pas op het laatst duidelijk.

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Verhaal goed opgebouwd, je moet er wel "bij" blijven. Triest, maar prima plot. Wat de oplichting van de hoofdinspecteur met het verhaal te doen heeft blijft me onduidelijk. Komisch, maar toch.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Goed verhaal een lekker spannend. Tevens goed geacteerd

avatar van frans123

frans123

Robertdeniro schreef:

Hahhaha dat vroeg ik mij ook af, wat de betekenis er van was. Komische neut...(op zijn Zweeds?/) om het allemaal niet zo zwaar te maken. Verder een aardige thriller, die nergens uit de bocht vliegt. Iets teveel sidelines, wat de hele film een half uur te lang maakt. Kijkt toch lekker weg....in Moviemeter termen...........

avatar van AniSter

AniSter

Vierde en laatste film uit deze reeks (zie mijn overzicht bij de eerste film: Isprinsessan - 2007) en deze was iets boeiender dan de vorige films. Daarentegen was de politieactie richting het einde wel heel knullig uitgevoerd. Interessant plot met enkele zijsprongen om de oplossing niet al te zeer voor de hand te laten liggen. Toch maken de gedragingen van bepaalde karakters tijdig voorspelbaar om wie het draait. Al met al een prima film, opgenomen in de mooie omgeving van Fjällbacka in Zweden waar schrijfster Camilla Läckberg geboren is en haar verhalen zich dus ook afspelen.