• 9.373.987 stemmen

Geregisseerd door: Frans Weisz

Met onder meer: John Kraaijkamp Sr., Piet Römer en Elsje de Wijn

Releasedatum: 2 oktober 1975

Plot Heb Medelij, Jet!

Sjacheraar Tim, inmiddels een brave huisvader, komt zijn oude kameraad Bodde tegen. Bodde haalt Tim over om met hem op stap te gaan onder het motto: "Lachen, lachen, lachen!". Tim belt zijn vrouw op met de mededeling "dat het wat later wordt", terwijl Bodde hem steeds weer overhaalt om bij hem te blijven voor een nieuw handeltje of een prachtig plan en zo zwerven ze het land door. Onderweg troggelen ze van iedereen geld af en ontmoeten ze de jonge, knappe Aafke. Is Tim niet te oud voor dit alles?

avatar van gotti

Nogal truttig en oubollig inderdaad, met een sporaidsch leuke grap.

avatar van Zinema

En wederom bereikt de Nederlandse cinema het zoveelste dieptepunt in de jaren zeventig met een komedie waarin de humor ontbreekt. "Heb medelij Jet, is er voor mij dan geen plaats meer in bed?" zegt zo ongeveer alles over het niveau van deze film. Slecht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Klein nationaal tintje vandaag. Beetje een vergeten Frans Weisz film. Ik kan me ook niet herinneren dat deze vroeger op TV werd uitgezonden. Veel verhaal zit er ook niet in. Heere Heeresma-verfilming over een vertegenwoordiger in broodroosters die zijn ouwe gabber na 10 jaar burgerlijk leven weer tegenkomt en nog even zoals vroeger met bedrog en handeltjes aan de kost komt. Flink wat Hero product placement. We komen in Friesland en Limburg. Rijk de Gooyer kon niet of had geen zin en dus mocht Piet Römer op komen draven naast Kraaykamp. Leuk tijdsbeeld verder. Verhaal zit er niet veel in, maar het kijkt aangenaam luchtig weg. Onderweg kunnen we nog wat toenmalige BN-ers spotten. Bram Biesterveld (Pommetje Horlepiep) als conducteur, Mimi Kok, Pieter Lutz (ober), Sacco van der Made (in de eerste scène), Gerard Thoolen (bruidegom), Ronnie Bierman, Ton van Duinhoven en ik dacht nog even Ad Visser te zien als één van de mensen die met de auto van Kraaykamp bezig is, maar mogelijk zag iedere jongen met bril en lang haar in 1975 uit als Ad Visser.

avatar van clubsport

clubsport

Als kind ooit eens gezien en het maakte op mij toen best wel indruk , ik was wel nieuwsgierig of dit anno nu nog steeds zo zou zijn .

de vermakelijkheid ligt anno nu meer in het tijdsbeeld en de luchtigheid van de film , het is gedateerd maar wat dan nog ? dat is totaal geen minpunt en zeker geen nagatief argument als beoordeling voor de film zelf .

De oplichterspraktijken zijn soms wat te makkelijk en de slachtoffers laten zich vaak ook wat te makkelijk foppen

maar an sich heeft deze film zeker wel zijn charme en het duo Piet en Johnny is een geslaagde combi .