• 9.374.446 stemmen

Geregisseerd door: Frank Henry

Met onder meer: Isabelle Adjani, Éric Cantona en Simon Abkarian

Gesproken taal: Frans

Plot De Force

Na een reeks gewelddadige overvallen besluiten de Franse autoriteiten een absoluut volmacht te geven aan politie-commissaris Clara Damico om de bende overvallers te pakken te krijgen. Het blijkt om een goed georganiseerde groep bandieten te gaan, de 'All Blacks'. De enige strohalm die de politie heeft om de bende op het spoor te komen is Manuel Makarov, een beroemdheid binnen de criminele wereld die momenteel een gevangenisstraf van 12 jaar uitzit. Omdat hij echter weigert mee te werken, wordt hij tegen z'n zin vrijgelaten en gedwongen om in de bende te infiltreren.

Commandant Clara Damico

Antoine Giudicelli

Colonel Damico

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zo slecht dat het pijn aan mijn ogen deed. Ex-voetballer Cantona zou beter in het sportmilieu blijven, want zijn gebrabbel is onverstaanbaar en zelfs Seagal is een topacteur in vergelijking met hem. De hele film, geregisseerd door een ex-gangster is een collage van het ene cliché na het andere en de paar actiescènes zoals de gijzelingsituatie op het einde zijn van een zelden geziene zwakte. De personages zijn werkelijk een drama waar ik koppijn van kreeg met dialogen waarvan in elke zin minstens één of twee scheldwoorden zitten. Dat einde is om van te kotsen . Nee, over deze film kan ik geen goed woord kwijt en je ziet dat het gemaakt is door een simpele ziel die wraak als enige gerechtigheid ziet.

avatar van stinissen

Redelijk misdaad drama met zo waar een Eric Cantona die behoorlijk acteert verder de nog steeds mooie Isabelle Adjani in een film die niet zo slecht is als boven genoemde ons wil laten geloven.

avatar van mixmaster

mixmaster

zeker geen slechte film met goed acteerwerk en een goed verhaal.

het grootste minpunt is dat er te weinig actie inzit.

ondanks dat gegeven ben ik toch geboeid blijven kijken tot het eind.

avatar van Zeriel

Zeriel

best vermakelijk, zeker de eerste helft.

Het heeft meer weg van een wat lange aflevering van de een of andere politieserie ipv een op zichzelf staande speelfilm.