• 9.370.292 stemmen

Geregisseerd door: Duilio Coletti

Met onder meer: Fausto Tozzi, Ettore Manni en Monica Clay

Gesproken taal: Italiaans

Plot Divisione Folgore

Na de Engelse successen tegen de Duitsers bij El Alamein in november 1943 stuit het oprukkende leger op taai verzet van de Italiaanse Folgore Divisie. De jonge soldaten van de Folgore Divisie hebben een lange en harde training in Italië ondergaan en dachten dat hun bestemming Malta zou zijn. In plaats daarvan bevinden ze zich in de Libische woestijn.

Sergente Turchi

Capitano Martini

Lucia Martini

Frate Gabriele

Mario Salvi

Fidanzata Salvi

Paratrooper

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Merkwaardige film met katholieke inspiratie over hoe dappere para's zich verzetten tegen een plutocratische overmacht.Katholiek zeg ik,want niet alleen is 1 van de helden aalmoezenier en Fransiscaner monnik,de epiloog tracht ons ook duidelijk te maken dat de slag om El Alamein ( oktober 42,niet 43) een soort variant op het martelaarschap en een oefening in devotie was.

De film volgt een vrij standaard g.i. film stramien incl. bootcamp,dat vaak veel weg heeft van een reclamespotje voor het leger door de sfeer van ongedwongen kameraadschap die wordt geinsinueerd.

Opvallendste feit is dat we hier het debuut zien van ene Mario Girotti,aka Terence Hill .Ziet er hier uit als een jaar of 16,en veel ouder zal hij niet geweest zijn.Bizar genoeg mag deze knaap gewoon zijn hondje overal mee naar toe nemen,tot en met het slagveld.

De battlefield scènes zijn niet te geweldig,en lijken overigens te zijn gekopieerd in het bekendere LBDEA,inclusief de landmijnen charge.Gelukkig werden hier geen speelgoedtanks gebruikt.Enkele shots van tanks die over de kijker heenrijden,waren wel goed gedaan.