• 9.382.906 stemmen

The Notorious Daughter of Fanny Hill (1966)

Komedie / Erotiek | 74 minuten

Genre: Komedie / Erotiek

Geregisseerd door: Peter Perry Jr.

Met onder meer: Stacey Walker en William Rotsler

Plot The Notorious Daughter of Fanny Hill

"Fervently Film In Explicit Color."

Kissey Hill is de dochter van de notoire bordeelhoudster Fanny Hill, in het Londen van de 18e eeuw. Zij volgt in de voetsporen van haar overleden moeder door verschillende heren uit de hogere kringen te bedienen. Kissey heeft een beroemde clientèle. Zo is een van haar cliënten de hertog van Roxbury. Tevens ontvangt zij de beruchte markies De Sade, die door haar gestraft wil worden.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het is dat ik op de trein zat en toch niets anders om handen had, want deze had ik anders voor halfweg afgezet. Veel goeds kan ik er dus niet over zeggen. Of het de eerste film is waar de focus ligt op seks weet ik niet, maar het zal wellicht een van de oudste zijn gezien het vrij braaf is. Het zou dus een vervolg zijn op Fanny Hill van Russ Meyer 2 jaar eerder uitgebracht die ik niet heb gezien maar waarvan ik heb vernomen dat er totaal geen naakt in zat. Een nog bravere versie dus dan deze daar ga ik mijn tijd niet aan verdoen. Wel zag ik als tiener ooit een latere versie van Fanny Hill op het Duitse RTL Plus, al weet ik niet meer precies uit welk jaar. Dat was wel degelijk een komische seksfilm. Deze Daughter faalt op het gebied van seks, saai en repetitief. Ik zou het eerder vrijscènes noemen omdat het steeds 2 wrijvende lichamen zijn in traditionele houding die vooral kussen. Volgens mij deden de meeste heren zelfs hun broek niet uit. De opbouw is vaak ronduit belachelijk. Het hoort wellicht grappig te zijn, maar vond het eerder vervelend. De eerste helft is gewoon protagonist Kissey die een heer ontmoet, ze verleidt hem en ze duiken met elkaar in bed waarna ze iets in haar dagboek schrijft. De kostuums en het interieur kloppen allemaal naar de tijdsgeest (de hele film speelt zich binnenskamers af) maar Kissey schrijft wel met een balpen met een veer erop! Het is wachten op de 2de helft om andere vrouwen te zien en na ongeveer 40 minuten de eerste blote borsten die duidelijk in beeld werden gebracht. Gebrek aan naakt was dus het 2de grote pijnpunt of het derde als ik het flauwe comedygehalte meereken. Saaie seks, weinig naakt, flauwe humor. Als er dus een prijs was voor meest slaapverwekkende erotische film krijgt deze de hoofdprijs. En ik schrik wel even want dezelfde regisseur verfilmde de zeer vermakelijke nudies "Kiss me Quick!" en "My Tale is Hot" die wel de nodige luchtigheid en humor en vooral veel naakt hadden. Beste was nog het einde waarbij Kissey in een lesbische vrijpartij wordt omgebracht omdat ze zo een vreselijke slet was. Good riddance. Jammer genoeg is die scène in volledige duisternis gefilmd. De opbouw erheen waarbij de dame Kissey helpt bij het wassen is wellicht het meest erotische van de hele film!