• 9.372.683 stemmen

Doña Flor e Seus Dois Maridos (1976)

Komedie / Romantiek | 110 minuten

Met onder meer: Sônia Braga, José Wilker en Mauro Mendonça

Gesproken taal: Portugees

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Doña Flor e Seus Dois Maridos

Doña Flor wordt weduwe na het overlijden van haar wilde, onverantwoordelijke echtgenoot. Hij overleed na weer eens een nachtje vrouwenjagen. Doña Flor wil de tweede keer verstandiger trouwen en huwt een stabiele maar saaie apotheker die geen interesse heeft in seks. Wanneer ze ontdekt dat een leven zonder seks ook niet bepaald alles is, krijgt ze bezoek van de geest van haar overleden echtgenoot.

Dona Flor 'Florípides' Guimarães

Valdomiro 'Vadinho' Santos Guimarães

Dr. Teodoro Madureira

avatar van hugohei

hugohei

Leuke film, leuk gegeven. Werd een onverwachte hit. Een tropische verrassing uit Brazilië.

avatar van Fransman

Fransman

Lekker Braziliaans. Beetje wild, beetje rommelig, beetje macho, maar een film met pit en met de mooie Sonia Braga. En met veel muziek. En met een glansrol van José Wilker als de spelende en rokkenjagende echtgenoot, die aan het begin van de film dood neervalt tijdens het carnaval. Wat dan volgt is een terugblik van Donna Flor op haar huwelijk. Totdat ze weer opnieuw trouwt. Dit keer met een veel serieuzere, maar ook veel saaiere echtgenoot. Ze kan haar gestorven man maar niet vergeten....

De film komt wat traag op gang, ondanks het carnaval, en de structuur is wat typisch, maar er valt veel te genieten. Leuk om te zien hoe vrouwen in deze maatschappij toch altijd voor elkaar opkomen en elkaar helpen, terwijl de mannen in hun eigen wereldje zitten. En werken? Daar heeft nog niemand van gehoord...

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze film vormde destijds mijn kennismaking met Sonia Braga, van wie ik sindsdien een handvol films heb gezien. Een film vol Zuid-Amerikaans temperament, maar de tand des tijds is niet vriendelijk geweest. De film heeft nogal wat van zijn charme verloren en komt inmiddels enigszins oubollig over, maar dat kan ook aan mij liggen. In ieder geval niet zo leuk als mij meende te herinneren.