• 9.370.287 stemmen

Geregisseerd door: Eline Flipse

Met onder meer: Andrei Sjkolny

Gesproken taal: Russisch

Plot Nasha Gazeta

Journalist Andrei Sjkolny woont op het Russische platteland. Moskou is ver weg. De mensen in dit verlaten gebied zijn arm en worden volledig in beslag genomen door de dagelijkse strijd om het bestaan. Voor politici en pers lijken ze niet te bestaan. Sjkolny heeft zijn baan bij de regionale krant 'De Leninist' opgezegd; hij is het schrijven van artikelen over nietszeggende onderwerpen zat. Hij besluit zelf een krant te gaan maken, voor zijn vergeten regio: Nasha Gazeta, 'onze krant.' Eline Flipse volgt in haar documentaire de dagelijkse beslommeringen van de selfmade hoofdredacteur.

avatar van Robi

Robi

Sympathieke documentaire over een journalist die er genoeg van heeft om positieve berichten voor de staatskrant te schrijven. Hij is een serieuze journalist en dus richt hij z'n eigen krant op en schrijft over de dagelijkse dingen in de streek waar hij leeft. Samen met z'n vrouw doet ie alles zelf. Hij schrijft alles zelf. Gaat bij mensen op bezoek voor de verhalen. En als de krant klaar is brengt hij hem ook nog zelf naar de kiosken. En dat krijgen we een uur lang te zien in deze documentaire. Maar bovenal is het vooral een mooie aanleiding om een leuk beeld te geven van hoe het er daar aan toe gaat, in die streek zo ver verwijderd van Moskou en de rest van de wereld.