• 9.372.679 stemmen

Sins of the Mother (2010)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Paul A. Kaufman

Met onder meer: Jill Scott, Nicole Beharie en Matt Ward

Plot Sins of the Mother

Studente Shay is al jaren op de vlucht voor haar jeugd, maar nu is ze blut, overspannen en niet meer in staat met de stress van haar studie om te gaan. Ze besluit haar verleden onder ogen te komen en keert terug naar haar geboortedorp. Terug naar haar alcoholistische en agressieve moeder Nona met wie ze al tijden geen contact heeft gehad. Eenmaal thuis treft ze heel wat anders aan dan ze had verwacht. Nona blijkt een tweede dochter te hebben en heeft haar alcoholproblemen aangepakt. Shay is overdonderd door de nieuwe situatie. Nona heeft spijt, maar Shay heeft nog veel woede in zich en weet niet of ze haar moeder zomaar een tweede kans kan geven.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vroeger zag je dit soort films alleen bij de EO. Tegenwoordig (en al een hele poos) zendt RTL dit soort films regelmatig uit. Helaas begint film1 nu ook met af en toe dit soort kleffe Chistelijke dramafilms uit te zenden. De film is dus cliche en zeer klef. De karakters zijn ook erg standaard en totaal niet uitgediept. Eigenlijk zijn dit soort films zonde van je tijd.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Niet zo echt spannend...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

avatar van Zizzo

Zizzo

Erg Sterk acteer werk van Jill Scott, en Nicole Beharie, het kleine meisje was een stuk minder goed. Prima verhaal, boeiende karakters, aardig einde.

avatar van david bohm

david bohm

Ugh. een christelijke tv-film, waarin het hoofdpersonage zo serieus is dat het pijnlijk wordt om naar te kijken. Het scenario wringt de acteurs in de meest walgelijke bochten en kleffe situaties. De knuffels, handjes, levenslessen zijn niet te turven.

Het acteerwerk in het algemeen is al niet best, maar vooral de bijrollen worden ondermaats ingevuld en Jill Scott zou ik op een cursus 'hoe voorkom ik over-acting' willen sturen. Consistentie in klefheid kan de makers niet worden ontzegd. Check de muziek bijvoorbeeld. Bleh.

1 Heinekensterretje

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik weet het niet met deze film. Het verhaal is op zich wel mooi maar het blijft allemaal erg op de vlakte. Ik vind het acteerwerk wel heel goed maar toch verdiept het zich nergens. De scène in de kerk als LE Shai eindelijk uitspreekt wat er in haar hart omgaat was wel heel indrukwekkend. Verder wordt ook door het verhaal heen gevlogen zonder dat er iets uitgewerkt word. Maar toch is het wel en boeiend verhaal en werd er mooi geacteerd dus op zich is het wel leuk om naar te kijken.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een ontiegelijk lange zit. Als er nou ook nog eens iets gebeurde, maar helaas. Het kabbelt veel te traag voort waardoor je niet betrokken raakt bij het verhaal. Toegegeven, het acteerwerk van de hoofdrolspelers lijkt vrij naturel en echt, maar het weet de film niet interessanter te maken.

In plaats dat je een band krijgt met Shay, ga je haar steeds vervelender vinden en vind je het allemaal wel best. Kut voor het meiske dat ze zoveel shit heeft gekend, maar het zal je als kijker werkelijk een worst wezen. Na 40 minuten lijkt het alsof je er al 2 uur op hebt zitten en het wordt er ook niet beter op.

Helaas.