• 9.376.815 stemmen

Geregisseerd door: Aleksander Nordaas

Met onder meer: Silje Reinamo, Erlend Nervold en Jon Sigve Skard

Gesproken taal: Zweeds en Noors

Plot Thale

"In a cellar, dark and deep, I lay my dearest down to sleep; A secret they would like to keep."

Twee mannen runnen de "No Shit Schoonmaak Service". Ze maken alles schoon, afhankelijk van wat zich voordoet. Zo ook de overblijfselen die ontstaan na de meest vreselijke en bloederige moorden. Op een dag ontdekken zij iets wat beiden niet snel meer zullen vergeten.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Scandinavische films doen het bij mij de laatste tijd goed, dus deze zeker kijken

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Ga hem vanavond kijken, verhaal spreekt me aan en inderdaad.. Scandinavie doet het bij mij ook goed. (*Tip: Hodejegerne/ Headhunters!)

avatar van MantA1952

MantA1952

Als Fantasy een 4. als thriller een 0,5

avatar van WaynesW

WaynesW

Ik sluit me bij mantA1952 aan.

avatar van vranque

vranque

Peace man.

één lsd trip.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Laag gemiddelde, ook al zijn het pas 13 stemmen. Ik vond het eigenlijk wel een hele spannende en bijzondere film. Lekkere sfeer, goede muziek en prachtige plaatjes vanuit het Noorse bos.

Mysterieus en soms zelfs best even eng!

Op en top vermaak!

avatar van _Casper_

_Casper_

beetje tegenvallende film, verhaal klinkt erg interessant.. maar t valt allemaal erg tegen...

verhaal doet vaag aan, en komt niet erg lekker uit zn ''ding''

Nergens word echt duidelijk wat de regiseur met de film wil vertellen... alsof de film ''doelloos'' is... jammer want het idee achter de film is wel erg interessant

avatar van joolstein

joolstein

WOW, echt wel goede film!! Langzaam kom je er achter waarom het meisje daar is. Mistte wel beetje uitleg over de wezens maar ach even op internet checken is ook geen probleem. Tja ik hou wel van een beetje vaag!!!

avatar van barcam

barcam

Weeral iets fantastisch uit Noorwegen sinds Trolljegeren. Een horror fantasy sprookje dat blijft boeien van het begin tot einde met een handvol personages. Goede muziek en sfeervolle beelden. Topper !!!

avatar van tal1b

tal1b

Goed in elkaar gezet fantasy, met een toch wel een creepy gemaakte kelder. Vind de Scandinavische producties toch wel prettig moet ik zeggen

avatar van ipman-99

ipman-99

"Eentje uit Noorwegen." ... " !!!

Fantastische parel van Noorwegen !!! De Scandinavische films doen hun naam weer alle eer aan ! Een aparte kijkervaring waarin het verhaal langzaam maar zeker word opgebouwd met een aparte sfeer ! Echt een geweldig soort van sprookjesachtige fantasy die bij momenten echt creepy was ! Het mysterieuze gehalte is heerlijk om zien bij dit soort genre film(s) en wordt heerlijk ondersteund door een geweldige soundtrack(s) !

avatar van Noodless

Noodless

Mysterieuze, sprookjesachtige thriller waarin het verhaal goed opgebouwd wordt naar de climax.
De sfeer en de muziek leunen goed aan bij het verhaal. De locatie past ook perfect en er zitten voldoende akelige scènes in het verhaal. De laatste scène in het huis is mooi qua uitvoering.
Daarna in het bos vond ik het wat te snel afgehaspeld. Het slot is bevredigend.
7/10

avatar van Picker

Picker

_Casper_ schreef:

Precies mijn idee. 2*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Redelijk, maar echt heel spannend wordt het niet. Ik had wel meer te weten willen komen over de wezens die later in de film "hundra" worden genoemd. Je krijgt ook niet echt veel van de wezens te zien en de special fx zijn niet echt goed. Toch 3 sterren voor het mysterieuze sfeertje

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik weet niet welke pillen de regisseur van deze film had ingenomen, maar wat een vaag filmpje! Heel erg vreemd, mysterieus, maar het slaat allemaal nergens op. Het verhaal kon me dan ook niet echt boeien. Toch heeft de film net genoeg spannende elementen dat je door wilt kijken, maar echt los komen doet de film niet. Gezien vanaf Blu Ray, dat is op zich al prachtig en de film is mooi geschoten. Toch niet mijn ding. Niet geheel in ieder geval. 2,5 *

avatar van Kaas9

Kaas9

Origineel, mysterieus en af en toe best spannend. Maar niet meeslepend genoeg. Dat komt denk ik vooral doordat de hoofdpersonen nogal vreemde droogkloten zijn. Ik erger me er ook altijd aan als die mensen niet even overleggen als ze in een bizarre situatie zoals deze terechtkomen. Daardoor komt het allemaal wat "onecht" over, terwijl de film voor een groot gedeelte ook een best serieuze toon heeft. Een beetje onevenwichtig allemaal.
Ik had ook nog wel iets meer willen weten over de wezens, maar waarschijnlijk zijn de Noren meer vertrouwd met deze "Huldra". De film is natuurlijk vergelijkbaar met Trolljegeren, alleen zijn wij met trollen natuurlijk wat bekender. Bovendien vond ik die film veel sterker opgebouwd.
Thale bevat genoeg toffe en originele elementen, maar als geheel niet helemaal geslaagd wmb.

avatar van Gatvol

Gatvol

Sommige kijkers willen alles 'te echt' hebben..

Goeie film, beetje thriller met Pan's Labyrinth.

Spannend neergezet hoewel ik moet zeggen dat de eerste

30 minuten top waren, het laatste half uur was iets minder..

Helemaal mijn ding..

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een interessant concept, alleen niet helemaal goed uitgewerkt.

Het verhaal zelf komt niet helemaal goed uit de verf, ook al krijg je een soort van achtergrondverhaal over Thale door middel van een soort flashbacks bij aanraking van Thale.
De twee schoonmakers helpen hierbij zelf ook niet al teveel mee, alsof ze er niet helemaal bij zijn.

Gelukkig is de sfeer wel goed neergezet, de gehele film voelt er toch iets niet helemaal goed aan en zeker als je vanuit het niets de eerste keer zo een wezen in beeld ziet rennen op de achtergrond.

Qua actie zit het ook wel goed moet ik zeggen, met name de slow motion actie sequenties waarin Thale de soldaten één voor één neerhaalt is echt goed gedaan.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Gatvol schreef:

Sommige kijkers willen alles 'te echt' hebben..

Goeie film, beetje thriller met Pan's Labyrinth.

Spannend neergezet hoewel ik moet zeggen dat de eerste

30 minuten top waren, het laatste half uur was iets minder..

Helemaal mijn ding..

Alleen is Pan's Labyrinth een paar klassen beter. Op geen enkel vlak kan Thale het Spaanse sprookje benaderen.

Ik heb mij niet zozeer verveeld met deze film, maar bijster interessant was het op een gegeven moment niet meer. Als de mysterie wegvalt blijft er een marginaal verhaaltje over. Leuk voor een keer, maar de Noren hebben de afgelopen jaren een stuk sterkere producties afgeleverd.

avatar van pardalis

pardalis

Zeer teleurstellend. De film komt uiterst traag op gang en wanneer je denkt, nu komt het verhaal echt, dan lappen ze er iets bij en het is gedaan.

Moraal van het verhaal is niet slecht.

Mooi gefilmd en de muziek mag er ook zijn.

Gemiste kans.

avatar van bjerik76

bjerik76

komt enorm traag op gang.

Vond m erg langdradig, eer er pas spannende dingen gebeuren.

en opeens is ie afgelopen, maar toen was ik er eigenlijk ook niet echt meer bij en was a te afgedwaald.

t verhaal kwam mij erg ongeloofwaardig over.

helaas.

avatar van Katharina

Katharina

_Casper_ schreef:

daarom slechts 2*

Helemaal mee eens! Net iets te veel onbeantwoorde vragen en vage suggesties.

avatar van Barry83

Barry83

Saaie film waarin niks gebeurd.

avatar van Montorsi

Montorsi

Echt geweldig is het eigenlijk nergens, maar toch heeft deze film absoluut zijn charmes. Een grappig, mysterieus, soms ietwat luguber filmpje. Een typische genre-blender, met eigenlijk vooral een hoop fantasy-elementen.

De film kent een rustig, sfeervol tempo met visueel toch wel een paar hele aardige dingetjes. Editing is bij vlagen uitstekend, en de filtertje mogen er ook zijn. Wat jammer van de veel te opvallende SFX, maar die worden redelijk slim opvangen met camerabewegingen. Enkel op het einde wordt het wat te goedkoop.

Redelijk bijzondere film die eigenlijk wel wat meer verdient dan zo'n gemiddelde. Denk dat er wel een paar users zijn die dit ook meer dan aardig gaan vinden.

avatar van gauke

gauke

Na 'The Troll Hunter (Trolljegeren)' uit 2010, opnieuw een verhaal uit de Noorse mythologie: ditmaal over neuriënde vrouw-achtige wezens. Een combinatie van een zwarte komedie en een horrorthriller, al vloeit er weinig bloed. De film moet het hebben van de onwetendheid van de kijker. Ik heb begrepen dat de film voor een bescheiden budget gerealiseerd moest worden en dat is bij regelmaat te zien: het ziet er wat goedkoop uit. De regisseur heeft knap gebruik weten te maken van de locaties en zijn productie is eng en verwarrend, echter ook traag, dwaas en onevenwichtig, de film mist humor en de dialogen zijn karig. Ik had bovendien het idee dat hij niet leek te weten welk verhaal hij vertellen moest (de film mist inhoud). De cast acteert naar behoren.

avatar van james_cameron

Tegenvallende noorse film, een mengeling van fantasy, thriller en horror. Twee mannen van een schoonmaakservice doen ergens in een bos een lugubere ontdekking. Zij stuiten op een mysterieuze vrouw in de kelder van een afgelegen huis, die ogenschijnlijk in gevangenschap is opgegroeid. De vrouw is echter niet geheel menselijk. De plot is best onderhoudend en intrigerend, maar op kritieke momenten laat de film het afweten. Het wil maar niet echt van de grond komen en de personages missen charisma. Visueel is het ook allemaal aan de karige kant.

avatar van essepluisje

essepluisje

Thale slaat helaas de plank mis.

Dat ze in het noorden met mysterieuze onderwerpen wel raad weten hebben ze bewezen met Trollhunter maar deze film komt er niet eens bij in de buurt.

De film is ontzettend traag en komt maar niet op gang.

De acties van de hoofdrolspelers halen het bloed onder je nagels vandaan.

Het is allemaal te langdradig en er komt maar geen vaart in.

Jammer, want het concept is heel leuk.

avatar van Serpicos

Serpicos

Leuk concept, maar daar stopt het

Het concept wordt slecht (tot niet) uitgewerkt, hierdoor is er geen spanning doorgaans de film.
Je leeft totaal niet mee met de personages, ook dat gaat ten koste van de spanning en kan dat hele longkankerstuk helemaal niets boeien

De film wordt dan ook saai en langdurig (wat niet zou mogen met een film van 76min) en dat is spijtig.
Geen aanrader, rare exports was veel leuker.