• 9.373.946 stemmen

Neverland (2011)

Avontuur / Fantasy | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Nick Willing

Met onder meer: Rhys Ifans, Charlie Rowe, Bob Hoskins

Plot Neverland

Peter (Charlie Rowe) en zijn maatjes zijn een stel zakkenrollers die opgegroeid zijn in de straten van Londen. Dan worden ze opgetrommeld door hun mentor Jimmy Hook (Rhys Ifans) om een schat te stelen met magische krachten die hen naar een andere wereld transporteert. Deze andere wereld heet Neverland en is een rijk met jungles en legendarische mysteries van eeuwige jeugd. Daar worden ze geconfronteerd met een groep piraten geleid door de machtbeluste Elizabeth Bonny (Anna Friel) en een groep indianen, de Kaw Tribe genaamd.

avatar van stinissen

Niet mijn ding mischien voor de wat jongere kijkers of de fans van dit soort films (Fantasy) voor me zelf was het allemaal te zoet en te kinderlijk.

avatar van rep_robert

Stiekem best een leuke miniserie.

Neverland volgt een eigen verhaal en brengt daarbij een andere kijk op het ontstaan van Peter Pan. Ik moet zeggen dat het allemaal best goed in elkaar valt. Voor Syfy begrippen vallen de special effects me trouwens ook reuze mee. Het is natuurlijk geen topnotch, maar wel net genoeg om het geloofwaardig te houden en daar schort het vaak nog eens aan bij Syfy producties. Het verhaal wordt rustig verteld. Je merkt ook dat Neverland duidelijk op jongere mensen gericht is, want het verhaal wordt af en toe wel iets te makkelijk doorlopen en de handelingen van de personages laten soms ook te wensen over.

Desalniettemin ben ik zo door die drie uur heen geracet en zou ik eigenlijk best een vervolg hierop willen zien.

avatar van Decec

Mooi omgeving...

Mooi kostuums...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een goeie miniserie. Visueel zat het wel niet altijd even goed (het blijft ook een tv-film), maar qua verhaal vond 'k het wel goed. 'k vond het een goeie aanvulling en het was een goeie verduidelijking van het bekende vervolg.

Ondanks de lange speelduur, verveelde het eigenlijk niet en hebben we de twee delen in één ruk uitgekeken. De cast deed het ook prima.

Desondanks dat de cast grotendeels uit jongeren bestond, vond 'k het zeker niet kinderachtig, 'k heb er me prima mee vermaakt.