• 9.176.590 stemmen

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 8 september 2011

Plot Poupoupidou

"Who killed Marilyn?"

Rousseau is een zeer succesvolle schrijver van misdaadverhalen uit Parijs die last heeft van een 'writer's block' (het tijdelijke onvermogen van een schrijver om tot schrijven te komen). Candice Lecoeur is de lokale schoonheid die nadat ze een hypnose-sessie bijgewoond heeft tot de conclusie komt dat ze waarschijnlijk de reïncarnatie van Marilyn Monroe is. De twee ontmoeten elkaar in het koudste dorpje van Frankrijk wanneer Candice dood aangetroffen wordt. De zaak wordt meteen gesloten en ze zou om het leven gekomen zijn door een overdosis slaappillen. Rousseau gelooft hier echter niks van en gaat op zoek naar informatie over haar verleden en haar vroegtijdige dood.

logo tmdbimage

Simon Denner

Jean-François Burdeau

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Leuke, frisse film zonder al te veel pretenties.

avatar van wibro

wibro

Een zeer vermakelijk filmpje waar ik na afloop toch echt een lekker gevoel bij kreeg. Film had enkele hele leuke scènes zoals die van de brandspuitgaten (zie poster IMdB) en het einde was natuurlijk erg gaaf. Aardig spel ook van Jean-Paul Rouve en Sophie Quinton. Alleen, als ik Rousseau geweest was dat had ik toch wel een avondje met het lekkere ding Betty (de receptioniste) naar de disco gegaan en het zou voor mij geen bal uitmaken of ik nou van disco houd of niet.

avatar van Sisko

Sisko

Film gisteren in 't Hoogt in Utrecht gezien. Vond het inderdaad een vermakelijke fim; meer humoristisch dan thriller. Met een leuke bijrol voor de receptioniste. Goed geacteerd ook.

Leuk voor een onbekommerd avondje film!

avatar van Zinema

Originele orenlikker.

Een fijne visuele verrassing is dit misdaadmysterie met komische ondertoon uit Frankrijk. Een alleraardigst filmpje over de zogenaamde zelfmoord van een vrouw, wiens leven parallel lijkt te lopen met dat van Marilyn Monroe. De settings zijn schitterend en het acteerwerk is uitstekend. Ondanks dat de film doet denken aan werk van de Coens, voelt hij toch origineel en eigen aan. Een mooi geschoten aanrader, voorzien van bakken sfeer en een soundtrack om de oren bij af te likken.

Met dank aan Homescreen voor het recensie-exemplaar.

Geweldig

avatar van badfans69

badfans69

dvd cover

Cover en film (slecht uitgewerkte misdaad script) heeft iets van deze film Link

Met Ashley Judd als Marilyn Monroe

avatar van gauke

gauke

Een speelse, vermakelijke, fantasierijke, milde, niet zo serieuze, noch spectaculaire misdaadkomedie waarin stijl belangrijker lijkt dan het verhaal en cliché's op een enigszins spottende wijze worden benaderd. De lokale schoonheid is als pin-up girl de personificatie van Marilyn Monroe en leuk zijn de vrije associaties met JFK. De regisseur vermengt diverse genres, is niet afkerig van frontaal naakt en heeft een balans gevonden tussen sex-appeal, humor en wat emotionele diepgang.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Heerlijke Franse film zich afspelend in een besneeuwd Frans dorp vlakbij de Zwitserse grens.

Plaatselijke beroemdheid (weervrouw en kaasmeisje) wordt dood gevonden met flinke hoeveelheid pillen...zelfmoord.

Maar in de buurt zijnde pulpschrijver ziet er een goed verhaal in en ontdekt vreemde gelijkenissen met het leven van Marilyn Monroe.

't is geen epische film, ook niet experimenteel of vernieuwend en toch vind ik dit één van de aangenaamste Franse films van de afgelopen jaren.

Kwaliteits-drama met een vleugje zwarte humor en een beetje thriller-elementen.

Soort mengeling van "Fargo" en "A L'Origine" ... ik zie zomaar Patrick Dewaere de hoofdrol doen.

Meesterwerkje!

avatar van BBarbie

BBarbie

Aangename misdaadfilm, die op vlotte wijze het verhaal vertelt over het onderzoek naar de onverwachte dood van een plaatselijke schoonheid, die zichzelf de reïncarnatie van Marilyn Monroe vindt. Het zorgvuldige script leidt uiteindelijk tot een toch wel verrassende uitkomst.

Lichtvoetig verhaal, dat best weet te boeien en hier en daar inderdaad wat associaties met Fargo oproept en dat niet alleen door de overvloedige hoeveelheid sneeuw.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een schrijver onderzoek doet naar een mogelijke moord op een jonge vrouw. Een onderhoudend mysterie met een uitstekende montage waarbij het verhaal van de jonge vrouw langzaam ontrafeld. Origineel, ook al is de uiteindelijke conclusie dat net wat minder. Een mooie en sfeerverhogende soundtrack maken dit een aangename kijkervaring.

avatar van blurp194

blurp194

Nouja.

Sorry, ik vind het niks. Van alle perfecte, prachtige Franse films waar ik de afgelopen jaren van in vervoering ben geweest... nee, deze komt niet op dat lijstje.

Er is wel degelijk iets aan de hand met een soort onduidelijke broeierige spanning, een certain je ne sais quoi. Maar de bedenker daarvan heeft het net niet helemaal door, verwart nut met noodzaak, doel met middel. Het mist gewoon, 'gewoon'... de vonk. De Marilyn, en de Mr. President.

Net allemaal niet.

avatar van Robi

Robi

Een schrijver zoekt inspiratie voor zijn nieuwe boek en vindt die bij een lokale schoonheid die zojuist zelfmoord heeft gepleegd. Maar het verhaal gaat verder. Waarbij de film ook een detective wordt. En ook wordt het leven van de schoonheid ontrafeld. De film is van begin tot einde boeiend en er wordt prima en overtuigend geacteerd. Echt een hoogvlieger is de film ook niet. Daarvoor blijft het allemaal net iets te onpersoonlijk en te oppervlakkig. Maar het is ook zeker geen slechte film.

avatar van Movsin

Movsin

Intrige best origineel en de gelijkenissen met de ervaringen van het seks- en schandaalsymbool uit de jaren 60, komen voor een stuk plezierig over.

Gans het mysterie rond de dood van de plaatselijke schone wordt op het einde netjes uit de doeken gedaan maar de film acht het niet nodig de gevolgen voor de betrokkenen in het slot te verweven.

Eigenlijk niet nodig want de nadruk ligt toch op het in de persoon van een beroemdheid te willen kruipen.

Acteurs voldoen en een pluim voor de casting in een behoorlijke Franse drama-komedie.