388 Arletta Avenue (2011)
Genre: Thriller
Canada
Geregisseerd door: Randall Cole
Met onder meer: Nick Stahl, Mia Kirshner en Devon Sawa
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot 388 Arletta Avenue
Het echtpaar James en Amy Deakin worden stiekem 24/7 gefilmd in hun huis, op straat en op hun werkplek door een mysterieuze stalker. Deze stalker gebruikt de informatie uit de beelden op subtiele wijze om het nietsvermoedende stel te manipuleren waardoor er scheuren in hun relatie ontstaan. Wanneer Amy plots verdwijnt weet James niet of ze ontvoerd is of dat ze hem simpelweg verlaten heeft. Als de handelingen van de kwelgeest steeds gewelddadiger worden probeert James wanhopig te achterhalen wie er achter de terreur zit om zijn vrouw te redden. Maar de stalker lijkt hem steeds een stap voor te zijn.

jarno1975 (moderator series)

schram101
Trailer voor thriller '388 Arletta Avenue' - Video op FilmTotaal
Vermakelijk b-film lijkt me dit. Zal m zeker eens opzetten.

gauke
Je zit onmiddellijk midden in deze spannende en enge, knap en solide gemaakte voyeuristische thriller over schending van privacy. Er is sprake van een bijna voortdurende dreiging of gevaar en om het een en ander realistisch te laten lijken wordt er gewerkt met handcamera's. Wel heeft het verhaal enige niet logische plotwendingen en heeft de regisseur minder aandacht voor de onderlinge relatie van het echtpaar noch voor hun individuele karakters.

Movie-Addicted
Zeer aparte, maar knappe film en uniek op zijn manier. Alleen technisch had het veel beter uitgewerkt kunnen worden. Spoiler: Sloten hadden vervangen kunnen worden? telefoontjes hadden getraceerd kunnen worden? waarom deed de politie zijn werk niet beter? en namen James niet echt serieus? had veel meer diepgang ingekund! Jammer...
*2.75

Vanaf september in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Hollywood007
Het verhaal van deze film is zeker niet slecht. Helaas is hij wel slecht uitgewerkt. Er had veel meer mee gedaan kunnen worden. Hij is met momenten gewoon saai. Jammer
Enkel de laatste 10 min. zijn een beetje spannend.

Pazmaster
Niks mis mee! Sterker nog, gewoon een goede film! Je zit er vanaf het begin al gelijk in en het blijft boeien tot het eind. Er hangt een lekker mysterieus sfeertje omdat je wil weten wie dit doet en waarom. Acteerwerk is niet denderend maar kan ermee door. Ook het einde vind erg leuk. Als het allemaal iets beter was uitgewerkt dan had ik nog hoger gegeven maar nu kom ik toch op een dikke 3,5 ster. Prima!

trueblood
ik vond er weinig spannends aan want wie heefthet nu gedaan ik haat films met een open einde !!!

Friday the 13 th
- 1984 stemmen
Eén van de weinige found footage films die ik echt goed vind. Zo basic en toch zo goed! Hij blijft zijn hele speelduur boeien. Geen schimmen of wat klopgeluiden of wat hekserij - gewoon een spannende stalkfilm die een tikkeltje voorspelbaar is, maar het blijft natuurlijk wel raden wat er nu weer gaat volgen.
Heel mysterieus allemaal en het open einde is gewoon fantastisch. Deed me een beetje denken aan ATM.
Een unieke film en een leuke toevoeging aan het genre.

mixmaster
fantastisch !
wat een goeie film, simpel en zo doeltreffend gemaakt.
het concept is niet nieuw maar deze film is gewoon zo lekker inelkaar gezet.
acteerwerk ook prima, en dan dat einde, geweldig !
het liedje tijdens de aftiteling dat ook nog eens te langzaam word afgespeeld, maakt het helemaal af, heeeeerlijk.

schram101
Aardig filmpje dat hier en daar wat uit de bocht vliegt. De regisseur kiest er niet voor de boel lekker te laten ontsporen en overdreven te doen maar overschrijdt wel de grenzen van realisme en geloofwaardig. Deze balans is soms oke, maar in 388 Arletta Avenue is het toch de verkeerde keus.
Het stalken an sich is een nare bezigheid en dat weet de film dan wel weer prima over te brengen.
Prijzenswaardig overigens dat de film letterlijk van de eerste tot de laatste scene met de handycam is opgenomen. Vaak zie je toch dat de regisseur naar zijn geavanceerde apparatuur grijpt of andere trucs verzint om wat meer te laten zien, gelukkig doet Randall Cole wat dat betreft wat je mag verwachten.

fappie
- 2005 stemmen
Lol. Wel erg lage score. Terwijl de film zeker niet slecht is uitgevoerd. Misschien is 388 Arletta Avenue niet heel realistisch, maar de sfeer is prima. Hetzelfde geldt voor het acteerwerk.

Noodless
Inderdaad een lage score hier
Qua concept niet nieuw en al vaker gezien, maar de uitwerking van deze found footage film mag er zeker zijn. Het stalker-verhaal is boeiend van begin tot het einde en heeft heel wat spannende momenten. Je voelt op een bepaald moment de uitzichtloosheid van de hoofdrolspeler als het ware. Het onbehaaglijk gevoel wordt perfect neergezet. Dit is ook de verdienste van de cast. Ook het einde mag er wezen. 7,5/10

bjerik76
na tientallen films helaas toch weer een hele slechte gezien.
Gezien zonder te hebben gelezen waar deze over ging, na 15 minuten had i kal de neiging om af te halen. na 30 minuten kon ik me nog steeds niet inleven in de film.
filmkeuring snap ik ook niet helemaal, kan makkelijk 12 jaar zijn of misschien wel 9, er gebeurt eigenlijk helemaal niks .
Totaal geen achtergrond wie de dader is, de reden, motivatie.
Lijk mij veel beter als het niet zo met al die geborgen camera s was samen gevat.
Vond het niet geloofwaardig, zeker niet dat batterijtjes zo lang meegaan, tientallen camera's niet opvallen, of continue mensen in je huis.
( filmposter verklapt ook vrij erg veel)
En dan het eind.
Maargoed, misschien wegens succes komt er een vervolg met een beter verhaal lijn en meer informatie maar ik haak af.

Machoclown
Matige film, kon deze bijna niet afkijken.
Gaat snel vervelend en ik was blij dat deze was afgelopen.
Slechte acteerprestaties, je staat er als kijker veels te ver van af.

Olandezul
Sorry, ik ben echt open-minded. Maar hier was het een worsteling van de eerste tot de laatste minuut. Hij duurt maar 75 minuten, maar het heeft mij gedurende twee maanden alles bij elkaar zo'n 5 dagen gekost. En nu ik het volbracht heb, heb ik nog steeds geen idee waar ik nu naar heb gekeken. Kortom: Regiseur en zijn vriendjes terug naar school, leren hoe jullie een echte film moeten maken. En wij slachtoffertjes dit gedrochtje SNEL vergeten. Ik heb nog 0,5 gegeven, maar dat is eigenlijk 0,5 teveel. Erg goede kandidaat voor de slechtste film allertijden.

Vervelende thriller in het fake docu-genre, handelend over een stalker. Werkelijk niets in de plot of uitvoering dat we niet eerder en/ of beter hebben gezien in legio vergelijkbare films. Visueel overtuigt de film voor geen meter en alles is uiteindelijk veel te vergezocht. Het nare einde heeft dan nog wel enige impact, maar de kans is klein dat je dat einde daadwerkelijk haalt. Geproduceerd door Vincenzo Natali, bekend van films als Cube en Cyper. Die zou toch beter moeten weten.

renzoroy
af en toe? heel de film is erg saai. Het is gewoon nergens spannend.. oh ja... en nick stahl speelt er in.... die gast mag best nog wat acteerlessen nemen... Ik heb niet al zijn films gezien, maar die ik heb gezien... nee, overtuigend acteren kan die niet echt..

rondh
Een lekker filmpje hoor. Ik snap de lage cijfers niet. De film is best goed uitgewerkt. Dat je het motief niet weet van 'de stalker' is niet belang. Beter gezegd, hij is gewoon gestoord. En flink ook blijkt wel uit het einde. Het verhaal is gewoon van hoe maak ik James gek. Als je de film kijkt dan weet je hoe ?.
Acteerwerk is niet grandioos, maar kan er mee door. Verhaal is origineel, misschien niet heel realistisch, maar wel leuk verzonnen.
Toch wel een aanrader voor thriller fans

AmazingPP
Ik vond dit wel een gaaf filmpje. Originele invalshoek en goed gebracht met de nodige spanning hier en daar. En altijd de vraag in je hoofd: Het zal je maar overkomen, hoe reageer ik dan? En dan wil je toch weten hoe zo'n film afloopt. Het tempo is fijn, nergens wordt de film saai of langdradig, maar dat open einde. Aaaaaaaaaaaaaaaaaargh!! 3,5*

Daan258
Om even te laten zien hoe je met iemand z'n hoofd kan fokken om hem zo helemaal gek te maken
Aardig werkje maar verder niet heel bijzonder.

K. V.
Da Doo Ron Ron...
Een redelijk kort filmpje, maar langer hoefde eigenlijk niet.
Een eenvoudig, maar toch effectief verhaal. De film moest het ook eens niet van geesten of zo hebben, het kwam zo allemaal wat realistischer over. De cast deed het niet slecht.
Ik had geen verwachtingen bij deze film, maar vond hem niet slecht.

Collins
Een anonieme toeschouwer observeert met camera’s iedere hoek van het huis aan 388 Arletta Avenue. De film bestaat voornamelijk uit beelden geschoten door die camera’s. Ze worden afgewisseld met beelden gemaakt met een dashcam en met een handycam die de anonieme observator eveneens gebruikt. De kijker ziet wat hij ziet. Hij ziet een film die in zijn geheel wordt weergegeven vanuit het perspectief van de anonieme observator.
Found footage, maar net even anders. In 388 Arletta Avenue is geen sprake van een schuddende camera of van een uitvallende camera waarvan het doel is om spanning op te wekken of om te verbloemen dat er geen geld beschikbaar is voor een leuk speciaal effectje. De beelden blijven steady. Het scheelt natuurlijk dat de inwoners van het pand niet zelf het beeldmateriaal verzorgen, maar dat overlaten aan de anonieme toeschouwer die zorgdraagt voor evenwichtige beelden. Het scheelt ook dat er in de film geen sprake is van een bovennatuurlijke dreiging die maakt dat de camera er opeens alles aan doet om vooral niet te focussen op die dreiging. Een dergelijke dreiging komt immers meestal slecht zichtbaar beeld. In deze film komt de dreiging van de anonieme toeschouwer en die is van aardse oorsprong.
Uiteraard blijft het niet bij kijken alleen. De anonieme toeschouwer doet meer. Hij begint met wat plaagstootjes en kijkt toe hoe de bewoners reageren. Die plaagstootjes groeien uit tot een ware terreurplaag die vooral psychologisch van aard is. Het psychologische spelletje dat de anonieme toeschouwer zo gehaaid speelt, vergt veel van de slachtoffers. Niet alleen van de slachtoffers overigens. Ook van mij. De logica en geloofwaardigheid zijn namelijk ver te zoeken. Ik had het nog niet genoemd, maar voorspelbaar was het al.
De film heeft een paar aardige scènes maar dat is het dan ook wel. Een aardige scène is de slotscène, die me overigens bekend voorkwam. Gezien in een andere film? Of misschien deze film ooit eens eerder bekeken en vergeten? De laatste optie lijkt me de meest voor de hand liggende.

Animatiefilm van 'The Witcher' krijgt eerste cijfers, miniserie van Thomas Vinterberg komt naar Nederland | MovieMeter Recap

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Derde seizoen 'Euphoria' is hoogstwaarschijnlijk ook meteen het laatste

De grootste hits van Prime Video: deze films worden nu het meest bekeken

uwantme2killhim?
Drama / Thriller, 2013