Salem's Lot (1979)
Genre: Horror
Speelduur: 112 minuten / 184 minuten (uncut versie)
Alternatieve titels: Blood Thirst / Salem's Lot: The Miniseries / Salem's Lot: The Movie
Geregisseerd door: Tobe Hooper
Met onder meer: David Soul, James Mason en Lance Kerwin
Plot Salem's Lot
Een schrijver keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats, om erachter te komen dat de lokale bevolking nogal vreemd gedrag vertoont. Hij denkt dat het Marsten House, een oud huis op de top van een heuvel, er iets mee te maken heeft. Een moderne bewerking van Bram Stoker's Dracula door Stephen King.
Ben Mears
Cully Sawyer
Bonnie Saywer
Nils
Mwa,
Vond 'm wel leuk. David soul is voor mij nog steeds Stasky & Hutch.
Jammer dat je nooit meer wat van hem hoort....
Justice4All
Als deel 1 slecht is moet je deel 2 absoluut niet kijken. Kortweg bagger.
PartyMarty
David soul is voor mij nog steeds Stasky & Hutch.
Jammer dat je nooit meer wat van hem hoort....
Ik hoop dat je hiermee niet op zijn schlagers doelt.
Derkje
Een klassieker, en ondanks zijn lengte een demonisch goede film. Een dikverdiende 4. Hij is trouwens langer dan 111 minuten, komt volgens mij dicht bij de 3 uur...
Dat is de uncut version van deze televisiefilm.
IMDB:
*Broadcast on network TV in the United States to fill a 200 minutes time slot; later cut to 150 minutes. An alternate 112 minutes cable-TV cut was released theatrically in Europe and is available on video in the USA. The 112 minute version contains an altered scene of Cully Sawyer threatening Larry Crockett with a shotgun. Larry holds the shotgun barrel in his mouth, though in the mini-series he holds the barrel in front of his face. There is also an extended scene of Bill Norton impaled on antlers. Also, Salem's Lot: The Movie has some different music from the mini-series version.
* DVD contains 183 minute version which is the complete mini-series
JoeHallenbeck
Er komt dit jaar een nieuwe mini-serie van Salem's Lot, o.a. met Rutger Hauer en Donald Sutherland.
SSeagal
Alles, hij kan niks op het doek, als ie nou leuk kon vechten of heel erg komisch was, dan was het niet zo erg dat hij niet kon acteren, maar nu blijft er noppes,nada, niks over. En afgezien daarvan is ie gewoon niet cool nog eens.
Ooit was ie dat wel.
De man hoorde bij de besten ter wereld. In Blade Runner is hij Groots.
SSeagal
Ooit was ie dat wel.
Je haalt mij de woorden uit de mond wat deze zin betreft.
V
Erg matige film, terwijl ik het boek toch wel één van de betere van Stephen King vind, jammer. 1,5*
damon
kwa sfeer zit je goed bij deze film, maar het verhaal is gewoon te mager 2,5*
JackTorrance
ik zag deze film ooit eens toen ik nog maar 14 was en toen zat ik heerlijk op de bank in het donker in adem deze film uit te kijken met rode oortjes.
daarom ben ik bevooroordeeld denk ik.
Ik kan niet oordelen over het verhaal of het acteerwerk, voor mij zal deze film altijd 3 uur lang zalig vampier-plezier betekenen.
wat mij betreft: hoe langer de te bekijken versie, hoe beter.
Hij hoort zo'n uur of drie te duren.
geweldig mensen!
soms, heb ik op een zondag nog wel de behoefte aan mijn vriendin de deur uit (wegwezen jij, achte rde jongens aan!!), 50 kilo chips en 2 kratten Cola, de kat op schoot en dan de volle 3 uur Salems Lot weer lekker kijken voor de 20ste keer.
SUPER!!!
snep
Over deze film kan ik niet oordelen, maar kan je wel vertellen dat salem's lot (2004) als je van dit soort films houdt een hele goeie film is en hij duurt natuurlijk ook 3 uur
Youri
Eerst het boek, toen de film half gezien aantal jaren terug. Nu geheel gezien en best spannend. Lijkt soms iets vaart te missen, maar zal wel met de tijdgeest te maken hebben en tv series zijn iets minder eng omdat het een groot publiek treft. Toch een prima Stephen King verfilming.
waidman
Salem’s Lot was het eerste boek van King welke ik aanschafte, en nu, na bijna 30 jaar lees ik het nog steeds. Toen de serie, van origine is het een tv serie, in de jaren 80 werd uitgezonden heb ik er dan ook geen deel van gemist. Onlangs kon ik een dvd van iemand lenen met daarop Salem’s Lot. De film maakte op mij nog steeds de sterke indruk die het zoveel jaren geleden op mij maakte. David Soul was een verrassende keuze in de rol van Ben Mears en het moet gezegd worden, hij probeert iets te maken van zijn rol. Men moet natuurlijk niet vergeten dat het een productie uit de jaren 70 is en de laatste jaren zijn we gewend geraakt aan flamboyante vampierkillers als James Woods en George Clooney. Soul speelt juist ingetogen zijn rol en dat is ook de sfeer van de film. De constante dreiging van het Marsden huis, de antiekzaak waarvan een ieder weet dat er iets niet pluis is, geven de film een huiveringwekkende sfeer, zonder daarbij wat horroreffecten betreft over de top te gaan. King heeft wel eens gezegd dat kinderen beter tegen horror bestand waren dan volwassenen, ook in dit verhaal brengt het kind er het beter af dan de volwassenen. James Mason was een perfecte keuze voor de rol van Stryker als geen ander weet hij een sinistere gastheer neer te zetten. Kijkers moeten niet de fout maken om deze film te vergelijken met de vampier producties van de laatste jaren, Dusk till Dawn, Underworld en Van Helsing om maar een paar te noemen, want dan kom je, zeker wat betreft special effects, bedrogen uit. Maar deze film staat op zichzelf en is bijna niet te vergelijken simpelweg omdat er gen ander vergelijkingsmateriaal is.
maurice74
Nog steeds even scary als toen. Duidelijk een van de betere Stephen King-verfilmingen. Vooral omdat de charme van zijn boeken goed overkomt.
Uni7
Ik heb deze film gezien toen ik een jaar of 8 was, het heeft bij mij een grote indruk achter gelaten. Aangezien dat hij nooit in nederland op dvd is uitgekomen heb ik hem gekocht op het internet en zelf de nederlandse ondertiteling erbij ingezet...gewoon een top film.
animalkrullie
Dat had ik dus ook, ik heb deze film ook gezien toen ik klein was en ik moet zeggen dat hij toen een diepe indruk op mij maakte.
Vooral de scene in het ziekenhuis bij het raam, vond ik doodeng.
De remake ga ik nog eens kijken.
3* voor deze film
Jurado
Hij ligt nu bij de Free Record Shop in de schappen
Van mij mag "a return to salem's lot "ook wel op dvd uitkomen,al gaat dan de jaren 80 video charme er wel af.
angelique83
Ik heb deze film gezien toen ik nog klein was en was echt bang
vooral dat stukje dat die man bij die leraar in huis is en op de schommelstoel zit brrrrr
ik heb de film op dvd na heel lang zoeken
en hij blijft goed
Charles Manson
Gisteren de dubbel DVD hiervan gekregen van Sinterklaas!
En dan gelukkig wel de echte versie, van 181 minuten oid.
Ik ga hem lekker kijken vanavond denk ik en dan ga ik eerst lekker gehakt maken met zoveel knoflook dat ik niet bang hoef te zijn voor vampieren, de komende 2 maanden, hahahahahahaha
Jimmy009
Een van de betere verfilmingen van Stephen King! David Soul deed goed acteerwerk, vond de scene van de vampier die aan het raam komt krabben in het ziekenhuis vrijuit de engste. Hij ging wel wat te snel maar je zou onmogelijk al die details erin kunnen brengen van uit het boek! 3.5*

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar