• 9.369.696 stemmen

One Hundred Years of Evil (2010)

Mockumentary / Komedie | 76 minuten

Genre: Mockumentary / Komedie

Oorsprong: Zweden / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Erik Eger en Magnus Oliv

Met onder meer: Jon Rekdal, Jordi Almeida, Jack Frankel

Plot One Hundred Years of Evil

"what if you knew he was still alive?"

Berlijn 1945. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand met US Air Force vlucht 545D. Het ziet er uit als elk ander militair vrachtvliegtuig dat opstijgt naar de VS. Maar een kijkje in het laadruim laat 13 geboeide mannen zien die allemaal op Adolf Hitler lijken en naar de VS worden gebracht voor onderzoek. Eén van hen is Adolf Munchenhauser die in 1946 wordt vrijgelaten uit Camp Rebecca en in de VS is gebleven. Meer dan een halve eeuw later stapt de Noorse onderzoeker Skule Antonsen, samen met de Spaanse documentairemaker Idelfonso Elizalde, in de voetsporen van Adolf Munchenhauser. Skule duikt in het leven van Munchenhauser en hoort vele verhalen, maar geen een onthuld zijn ware identiteit. Is het mogelijk dat Munchenhauser de echte Adolf Hitler is?

avatar van Figo

Figo

Trailer en artwork zien er veelbelovend uit: One Hundred Years Of Evil - 100yoe.com

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Interessant plot.

avatar van Keane1983

Keane1983

Hoewel de trailer er misschien veelbelovend uitziet, is dat de film niet heel erg.
Het idee is heel erg leuk gevonden als ook sommige intervieuws die worden afgelegd. Ook sommige beelden zien er behoorlijk echt uit. Maar daarmee is ook echt alles gezegt.
Het geheel komt niet echt van de grond en het wordt allemaal te eentonig en langdradig.
Ook kom je er in heel de film nietachter of Adolf Hitlerecht geleefd heeft in Amerika.
De film eindigd ook best wel abrupt zonder vragen te beantwoorden , het blijkt ook niet echt een mistery....de vragen worden gewoon niet beantwoord.
Tja, persoonlijk vondt ik bepaalde dingen ook erg ver gezocht (Mc. Weener!!!!) komop man!!!
Van mij krijgt deze film niet meer dan een 2,0*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Inderdaad slechte uitwerking van een interessant gegeven: leeft Adolf Hitler in de VS als Adolf Munchenhauser.

Belangrijk is om de genre aanduiding (avontuur/komedie) in je achterhoofd te houden want een mocumentary is het zeker niet wat daarvoor is dit nergens serieus te nemen. Enkel de archiefbeelden zijn nog wel interessant maar de personen die geïnterviewd worden en de onderzoekers zelf zijn eerder komisch dan geloofwaardig. Vooral het feit dat Munchenhauser baantjes als afwasser, scenarist, buschauffeur heeft gehad en een keten genaamd McBratwurst start helpt niet echt om het een interessant geheel te maken. Of het nu komisch of informatief is bedoelt blijft in het midden waardoor onduidelijk is wat de bedoeling van maker is geweest. In beide opzichten is men daarin behoorlijk mislukt.

avatar van borasi

borasi

SaNDuTjE schreef:

Perfect omschreven, ik vraag me zelfs af of de makers überhaupt een bedoeling hadden..

avatar van henkula

henkula

Baron von Münchhausen, grappig dat niemand daar op komt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Compleet over de top deze film.

Het is allemaal zo slecht gemaakt dat het gegeven komedie de enige reden is tot kijken ervan.

Vond het eigenlijk wel leuk gevonden allemaal, maar een echte speelfilm kan ik er met moeite van maken.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Zo slecht vond ik 'm eigenlijk niet. Ik had 'm bij de Blokker gekocht, 5 voor € 5,-, misschien, dat ik daarom ook met weinig verwachtingen ging kijken. Ik had nog nooit van deze film gehoord en dus puur op de gok gekocht. Voor die ene euro die ik er voor heb betaald, is ie best vermakelijk.

Er zitten wel wat komedie elementen in en die zijn van goed bedacht tot megaflauw gevonden, maar het is echt niet een avondje dubbelliggen. voor een ieder die van komedie houdt, zou ik 'm afraden, maar ik ken genoeg mensen aan wie ik 'm zou aanbevelen. Ik heb me er iig. wel een dik uur mee vermaakt.